icon

Môže myš odtiahnuť nastraženú pascu?

zuzulienocka78
Dnes o 14:08

Ahojte 🙂 V garáži sme mali myš, tak sme večer nastražili klasickú malú drevenú pascu. Ráno pasca nikde. Prehľadali sme garáž a vôbec sme ju nenašli.
Svokra ma teraz straší, že myš by s takou pascou určite neušla a že to musel byť potkan 😅 Dáme tam večer ďalšiu, ale zaujíma ma - dokáže myš takúto pascu reálne niekam odtiahnuť?

anonym_72a794
Dnes o 14:16

Dokáže. A niekedy, keď sa myš chytí tak pasca vyskočí a dopadne niekde úplne inde

rozculena
Dnes o 14:17
zuzulienocka78
autor
Dnes o 14:25
@anonym_72a794

Dokáže. A niekedy, keď sa myš chytí tak pasca vyskočí a dopadne niekde úplne inde

@anonym_72a794 Prehľadali sme celú garáž, nenašli sme ju :-/ uvidíme, či sa chytí do tej druhej.

chrobak7
Dnes o 14:29

@zuzulienocka78 Ak to bola klasická pružinová pasca, tak také na 90% myš zabijú - zlomia jej väzy alebo ju rozdrvia. To, že by ju odtiahla je málo pravdepodobné. Ak by ju to chytilo napr. za nohu, tak s pascou sa mohla dostať o pár metrov ďalej, ale určite by neutiekla úplne - veď tú pascu by musela preniesť cez nejaký otvor v garáži a taký veľký otvor tam asi nemáte.

Pravdepodobnejšie vidím možnosť, že pasca sklapla a niekam zapadla.

Pokiaľ v garáži neskladujete vrecia s obilím alebo starý chleba či iné potraviny, tak šanca, že by tam boli potkany je takmer nulová. A keby tam boli potkany, tak by si videla po garáži exkrementy.

Skús miesto pružinovej pasce použiť lepiacu podložku. Tú určite neodtiahne.

https://www.kinekus.sk/lepidlo-knizka-mini-lepo...

hedviga2
Dnes o 14:31
@chrobak7

@zuzulienocka78 Ak to bola klasická pružinová pasca, tak také na 90% myš zabijú - zlomia jej väzy alebo ju rozdrvia. To, že by ju odtiahla je málo pravdepodobné. Ak by ju to chytilo napr. za nohu, tak s pascou sa mohla dostať o pár metrov ďalej, ale určite by neutiekla úplne - veď tú pascu by musela preniesť cez nejaký otvor v garáži a taký veľký otvor tam asi nemáte.

Pokiaľ v garáži neskladujete vrecia s obilím alebo starý chleba či iné potraviny, tak šanca, že by tam boli potkany je takmer nulová. A keby tam boli potkany, tak by si videla po garáži exkrementy.

@chrobak7 ano odtiahla nám

chrobak7
Dnes o 14:32
@zuzulienocka78

@anonym_72a794 Prehľadali sme celú garáž, nenašli sme ju :-/ uvidíme, či sa chytí do tej druhej.

@zuzulienocka78 Máte v garáži také diery, cez ktoré by sa dala prestrčiť pasca:

anonym_d0d451
Dnes o 14:33
@chrobak7

@chrobak7
Používanie lepových pascí na myši a potkany je považované za jeden z najkrutejších spôsobov usmrcovania zvierat. Aj keď sú tieto pasce na Slovensku stále bežne v predaji, ich používanie sa z pohľadu ochrany zvierat nachádza na hrane zákona a v mnohých prípadoch môže byť naplnením skutkovej podstaty trestného činu týrania zvierat.
⚠️ Prečo sú lepové pasce kruté?Zvieratá uviaznuté v lepidle zažívajú obrovské utrpenie: Pomalá smrť: Hlodavce neumierajú hneď, ale celé hodiny či dni trpia smädom, hladom a stresom.
Vážne zranenia: V panike sa snažia vyslobodiť, pričom si strhávajú kožu, lámu kosti alebo si dokonca odhryznú končatiny.
Udusenie: Často sa k lepidlu prilepia ňufákom alebo ústami a pomaly sa udusia.
Nechcené obete: Do pascí sa často chytia aj iné zvieratá, napríklad chránené spevavé vtáky, jašterice, mačky či ježkovia.

marci9
Dnes o 14:41

Živolovnú pascu nemôžeš použiť? Chytiť myšku a potom ju pustiť niekde na poli? Je to v podstate milé zvieratko, neber jej život, keď nemusíš. Ver mi, že je to super pocit, keď ju púšťaš z pasce a ona sa celá šťastná rozbehne na slobodu. Ja to tak robím vždy.

2691
Dnes o 15:07

@zuzulienocka78 myš dokáže odtiahnuť, záleží , vo jej pasca zachytila.Potkan sa druhý krát na pascu nechytí.

maca1984
Dnes o 15:17

X rokov dozadu sme mali v komore na chalupe myš. Dali sme klasický šlopec / drevo- pružina. Ten šlopec z miesta kde bol zmizol..keď som si to všimla tak som ho hľadala. Podľa polohy myši v tom šlopci súdim- že " prebehla ", cvaklo jej to spodnú časť chrbta, zadné nohy.
Tými prednými ešte ten šlopec potiahla a tam uhynula.

martinmmartin
Dnes o 15:27
@marci9

Živolovnú pascu nemôžeš použiť? Chytiť myšku a potom ju pustiť niekde na poli? Je to v podstate milé zvieratko, neber jej život, keď nemusíš. Ver mi, že je to super pocit, keď ju púšťaš z pasce a ona sa celá šťastná rozbehne na slobodu. Ja to tak robím vždy.

@marci9 na poli skape urcite tiez . Nieje to jej rajon a ine ju zabiju plus nema sa kde schovat pred predatormi lebo to nepozna

buminka555
Dnes o 16:05

@zuzulienocka78
Možno to nebola tá 🐁 ktorú si videla
Skôr to môže byť myšia mafia a boss potkan poslal nejakého pešiaka aby dal na bok pascu 🤣
Svokra má pravdu

martinmmartin
Dnes o 16:06

Ak potkanovi cvaklo iba chvost tak s nou chodi dodnes