icon

Preventívna dezinsekcia paneláku proti plošticiam. Nutnosť alebo zbytočnosť?

Dnes o 14:42

Ahojte, bývame v normálnom slušnom paneláku. Začiatkom roka bola na nástenke info, že v jednom z bytov boli ploštice, ale už je to vyriešené lebo tam boli postreky na ne. Ale už vtedy sa riešil len ten byt a ja som vedela, že to zle dopadne. V byte býva dôchodkyňa a bohvie ako dlho už mala tie ploštice pred ich objavením a ja som vravela, že sa už museli stihnúť rozšíriť aj inde. Pred pár dňami pribudol zase oznam v paneláku, že sa samozrejme v ďalších bytoch objavili a zase sa riešia iba tie konkrétne byty.

Nemala by sa už preventívne riešiť dezinsekcia celého paneláku? Ako odporúčanie tam máme zaistiť si vetracie šachty 🤦 Ako keby sa tie ploštice nevedeli do bytov dostať zvonka po fasáde 😢

patrike
Dnes o 14:50

Mali sme, muselo sa vystriekat vsetko. Volaj profi firmu so systemovym pristupom. Lokalny zasah funguje, ked to zachytis uplne v zarodku, co nie je vas pripad.

autor
Dnes o 15:00
@patrike

Mali sme, muselo sa vystriekat vsetko. Volaj profi firmu so systemovym pristupom. Lokalny zasah funguje, ked to zachytis uplne v zarodku, co nie je vas pripad.

@patrike tak ja asi nebudem na 55bytov volať profi firmu, to by mala asi domovníčka ktorá na neviem čo čaká. Reku či má zmysel nejak kontaktovať bytové družstvo nech sa to začne poriadne riešiť

viestta
Dnes o 15:11
@anonym_autor

@patrike tak ja asi nebudem na 55bytov volať profi firmu, to by mala asi domovníčka ktorá na neviem čo čaká. Reku či má zmysel nejak kontaktovať bytové družstvo nech sa to začne poriadne riešiť

@anonym_autor nie domovnicka nemusi nic, ma to riesit spravca, ktoreho moze poziadat hociktory vlastnik bytu o zabezpecenie desinsekcie. Dezinsekcia sa plati z FO

martinka17
Dnes o 15:24
@anonym_autor

@anonym_autor odporúčam prolém riešiť skôr ako bude tvoj byt na zozname. Ja som raz riešila šváby, ja som v ich byte nemala, ale už boli v iných bytoch - tiež chceli striekať iba prízemie. Našla som si všetky informácie, zistila konkrétnu firmu, cenu a so všetkými informáciami išla za predsom SVB. Informácie ako celok ho presvedčili a firmu sme najali a zplatili, problém sa vyriešil.

anonym_951bbf
Dnes o 15:29

v novom 2 ročnom byte sme to riešili, pod nami obyvatelia doniesli údajne z dovolenky, celý dom sa dezinfikoval

autor
Dnes o 15:31
@viestta

@anonym_autor nie domovnicka nemusi nic, ma to riesit spravca, ktoreho moze poziadat hociktory vlastnik bytu o zabezpecenie desinsekcie. Dezinsekcia sa plati z FO

@viestta ak by som niekoho kontaktovala bude zisťovať či som majiteľ? Lebo my sme len podnájomníci

patrike
Dnes o 15:43
@anonym_autor

@viestta ak by som niekoho kontaktovala bude zisťovať či som majiteľ? Lebo my sme len podnájomníci

@anonym_autor Ty oslovis podla toho, ako to tam mate :
- primarne majitela bytu, ten dalej oslovi nizsie :
- predsedu SVJ alebo clena vyboru
- zastupcu vlastnikov
- spravcu (druzstvo alebo firma)