Svrbenie hlavy - hnidy či lupiny?
Prosím Vás, sú toto Hnidy na vlasoch?? Alebo lupiny? Keď tu bielu vec chytím do rúk je to taká tvrdšia gulička Ale dá sa sploštit medzi nechtami. Snažila som sa pozrieť či nájdem voš pred zrkadlom, ale neúspešne. Muž nič nevidel. Hlava má svrbí aké vši som mala len raz v prvej triede. Už si nepamätám ten pocit. Teraz ma hlava aj svrbí. Deti pozerám a oni nič nemajú.
Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede.
@anonym_autor zla foto, mastne vlasy
@anonym_df42e4
Mojím a blbnu mi hormóny, včera som si umývala hlavu
@anonym_df42e4
Kojím, nie mojim
Podla popisu ano,pidla foto sa neda urcit,hnidu keď stlačíš nechtami tak pukne.
Keď sú to lupiny tak prstami to dáš ľahko dolu. Keď sú to hnidy tak nechtami ťažšie ide dolu. Skús prejsť umyte vysušené vlasy žehličkou na vlasy. Hnidy sa budú odpekat.
Ahojte baby, no práveže to nepuká. Ide to dole prstami.
Ahojte baby, no práveže to nepuká. Ide to dole prstami.
@anonym_autor To sú lupiny. A umy si vlasy, máš ich strašne mastné.
@anonym_autor To sú lupiny. A umy si vlasy, máš ich strašne mastné.
@anonym_a66d9a
Ahoj, viem. Vždy keď som kojila, blbli mi hormóny a extrémne sa mi mastia vlasy. Umývam každý druhý deň a aj tak to vyzerá akoby som týždeň vodu nevidela 🫣. Ďakujem ti tiež za idpiveď.
@anonym_a66d9a
Ahoj, viem. Vždy keď som kojila, blbli mi hormóny a extrémne sa mi mastia vlasy. Umývam každý druhý deň a aj tak to vyzerá akoby som týždeň vodu nevidela 🫣. Ďakujem ti tiež za idpiveď.
@anonym_autor Ja to poznám. Tiež si musím každý deň umývať vlasy, aj keď som chlap. Mimo leta si môžem dovoliť neumyť si vlasy 2 dni, potom už môžem chleba natierať.
A hnidy sú väčšie a pevne prilepené na vlase.
umyvas si samponom hned dvakrat? pre mna to bol life changer -- proste si das na mokre vlasy sampon, napenis, zmyjes a znova sampon, napenis a zmyjes. potom len kondicioner na konceky, fakt odporuvcam skusit, vlasy sa mi ovela ovela menej mastnia
umyvas si samponom hned dvakrat? pre mna to bol life changer -- proste si das na mokre vlasy sampon, napenis, zmyjes a znova sampon, napenis a zmyjes. potom len kondicioner na konceky, fakt odporuvcam skusit, vlasy sa mi ovela ovela menej mastnia
@anonym_300ea9
Ahoj, ďakujem za typ. Vyskušam 🙂.
@anonym_autor Ja to poznám. Tiež si musím každý deň umývať vlasy, aj keď som chlap. Mimo leta si môžem dovoliť neumyť si vlasy 2 dni, potom už môžem chleba natierať.
A hnidy sú väčšie a pevne prilepené na vlase.
@anonym_a66d9a
Aha, tak to poznáš. Ja mám vlasy takmer po zadok a 3 deti, už každý druhý deň je to zahul umyvať. Ty si ich umyjes za 3 minúty a ususis za 5 🙂, výhoda.
Tak ak by to boli hnidy, mala by si aj vši a musela by si ich od niekoho dostať . Hnida je prilepena čiže nejde dole tak ľahko a lupiny su zo suchej pokozky hlavy
Môže ísť aj o seboreu. Radšej zájdi na trichologické vyšetrenie.
Jednoduché, kúp si šampón na vši a umy ich. Teraz sú aj také, čo navždy zlikvidujú aj hnidy. Ak zmiznú, tak to boli oni. Ak nie, rieš lupiny. Lupiny sa aj vytrasú. Vši vyčešú hustým malým hrebeňom na bielu plachtu. Tak sa to robí deťom aj v škole, ak je škola zavšivavená.
@anonym_df42e4
Kojím, nie mojim
@anonym_autor hnidy len tak lahko nedas z vlasu prec, to ide stiahnut len nechtom a ked si dobre spominam co raz mali deti, tak boli do hnedasta. A su hlavne za usami a zatylok. A mala by si aj vsi.
Kúp si vsivacek hrebeň, preces vlasy nad umývadlom a popozeraj, popukaj ak tam niečo máš, nad umývadlom to uvidíš. To podľa fotky sa vidieť nedá.
Na rýchlo mastiace sa vlasy je najlepši suchý šampón, kombinujem to - vlasy si umyjem normálne a na druhý, treti deň dám suchý šampón, potom zase umyjem. Tiez ich nám rýchlo mastiace sa a dlhé, každý deň to umývať sa mi nedá.
@anonym_a66d9a
@anonym_autor a aký šampón používaš ? Toto nie sú umyte vlasy ..
Skús Vichy decros
Kúp si vsivacek hrebeň, preces vlasy nad umývadlom a popozeraj, popukaj ak tam niečo máš, nad umývadlom to uvidíš. To podľa fotky sa vidieť nedá.
Na rýchlo mastiace sa vlasy je najlepši suchý šampón, kombinujem to - vlasy si umyjem normálne a na druhý, treti deň dám suchý šampón, potom zase umyjem. Tiez ich nám rýchlo mastiace sa a dlhé, každý deň to umývať sa mi nedá.
@ria_sprout mám dlhé husté vlasy používam na lupiny Vichy decros a mám krásne vlasy 4 dní
@ria_sprout mám dlhé husté vlasy používam na lupiny Vichy decros a mám krásne vlasy 4 dní
@linduska86 ďakujem za radu. keďže mám lupiny tiez, mala som už aj tento šampón, na lupiny pomohol, ale nie na mastiace sa vlasy. Keď niekto ma takúto mastiacu sa pokožku hlavy, kvôli hormonom tak s tým šampón neurobí nič. Mala som obdobie v puberte keď sa mi takto mastili, potom počas kojenia deti a teraz v perinomenopauze. Je to proste hormónmi. Mne pomáha suchý šampón medzi umytiami a vlasy v chvoste.
ja ked som ako dieta mala vsi, tak tiehnidy isli dole z vlasov velmi tazko. nechtom jedine