icon

Ako dosiahnuť priemerný plat v Bratislave po škole?

Včera o 17:40

Ahojte, rád by som si chcel nechať poradiť, prípadne sa inšpirovať, skončil som VŠ minulý rok, robím v BA v jednej slovenskej firme a plat mám 1200eur+100eur stravné, v hrubom samozrejme, nechápem ako všade sa píše že priemer plat je 1850 eur v BA, poznám možno jedného človeka, čo zarába nad, neviem či sa málo snažím alebo čo, ľudia čo ste v tom priemere, ako ste sa tam dostali, ak nie ste v IT samozrejme

anonym_0f39d5
Včera o 17:46

@anonym_autor mne trvalo sa nad tento plat dostať 5 rokov. Tak neviem čo čakáš rok po škole.
A sektor hotelierstvo

autor
Včera o 17:46
@anonym_0f39d5

@anonym_autor mne trvalo sa nad tento plat dostať 5 rokov. Tak neviem čo čakáš rok po škole.
A sektor hotelierstvo

@anonym_0f39d5 to sa študuje na vš?

yellowunicorn
Včera o 17:47
@anonym_autor

@anonym_autor áno 🤦🏽‍♀️ prečo by nie podľa teba?

anonym_0f39d5
Včera o 17:49
@anonym_autor

@anonym_autor áno, mám aj VŠ v tomto odbore

anonym_28efca
Včera o 17:50

Je dost dolezite, co mas vystudovane, od toho sa v znacnej miere odvija, aky budes mat plat. Ja som kratko po skole cca 1900-2000€/mes. v cistom, a je mi to, pri dnesnych cenach s vidinou setrenia raz na vlastne byvanie, malo.

anonym_3e8008
Včera o 17:56

@anonym_autor mne sa tiež ten plat na BA zdá nízky, podstatné je, aké máš v tej firme kariérne možnosti. Na druhej strane, v BA máš oveľa viac možností meniť zamestnanie, ako inde. Vydrž nejaký čas, získaš určité skúsenosti a môžeš sa poobzerať po inom. Inak v Prahe je vysoká škola hotelová

anonym_33ded5
Včera o 18:01

@anonym_autor je smutne, zi mas vystudovanu VS a nevies, co znamena "priemer" a ako sa pocita...

autor
Včera o 18:19
@anonym_28efca

Je dost dolezite, co mas vystudovane, od toho sa v znacnej miere odvija, aky budes mat plat. Ja som kratko po skole cca 1900-2000€/mes. v cistom, a je mi to, pri dnesnych cenach s vidinou setrenia raz na vlastne byvanie, malo.

@anonym_28efca aký odbor?

anonym_0cc03b
Včera o 18:29

Som 10 rokov v skolstve a mam s mnozstvom priplatkov 1500€ v hrubom.

anonym_b34542
Včera o 18:36

Ahoj ja som part-time popri výške, pozicia Junior Business Analyst, plat mesačne 1050€ (za ten part-time). Dostala som sa tam cez spolupracu firmy so školou. Po škole očakavam samozrejme zvýšenie platu a následný presun na full-time pozíciu, takže budem určite nad priemerom. Treba pravidelne posileať životopisy všade kde vyskočí ponuka, chodiť na interviews, je však ale bežné, že sa ti neozvú naspať. Ja som mala celkom šťastie, na pozíciu som sa hlásila ako jediná.

anonym_c81d58
Včera o 18:54

Teraz k nám nastupovala absolventka do NR, základná mzda 1200 eur, po skúšobnej dobe 1400 eur + mesačné odmeny, to skôr od 3. mesiaca.

zmrzlinka2021
Dnes o 06:55

@anonym_autor zarábam podstatne viac, ale tiež som začínala na nižšej mzde. Je to ok. Ešte nemáš čo extra ponúknuť. Iné by to bolo po 4-5 rokoch prace

anonym_f27577
Dnes o 06:59

Vidis robim vo fabrike a moj priemerny plat v cistom je 1660eur v hrubom 2100eur,ale to neznamena,ze ho mam stale taky,bud je mensi alebo odost vyssi ci v cistom ci v hrubom.Takze priemer je priemer,realita niekedy do placu,niekedy spokojnost a naozaj to robi dost velky rozdiel v mesacnych platoch.

lucylaw
Dnes o 07:12

Čo keby si napísal ty,aký odbor si vyštudoval?

anonym_946c9a
Dnes o 07:17

je to v BA bezny plat. Nemozes chciet hned po skole plat ako clovek s 5-10 rocnou praxou. Este si ani neukazal co vies. VS ma uz v dnesnej dobe aj upratovacka. Kazdy rok chrlia VS tisice absolventov.

patriciah1
Dnes o 07:19

@anonym_autor závisí, čo si vyštudoval, nečakaj, že hneď po škole budeš kráľovsky zarábať. Ja som skončila farmáciu pred 8 rokmi a moja prvá výplata bola 640€ v čistom. 😊

autor
Dnes o 07:20
@patriciah1

@anonym_autor závisí, čo si vyštudoval, nečakaj, že hneď po škole budeš kráľovsky zarábať. Ja som skončila farmáciu pred 8 rokmi a moja prvá výplata bola 640€ v čistom. 😊

@patriciah1 aktuálne je prvá výplata farmaceuta rovnaká ako vaša pokiaľ viem

autor
Autor odpoveď zmazal
sarandon
Dnes o 07:30
@anonym_f27577

Vidis robim vo fabrike a moj priemerny plat v cistom je 1660eur v hrubom 2100eur,ale to neznamena,ze ho mam stale taky,bud je mensi alebo odost vyssi ci v cistom ci v hrubom.Takze priemer je priemer,realita niekedy do placu,niekedy spokojnost a naozaj to robi dost velky rozdiel v mesacnych platoch.

@anonym_f27577 robis aj smeny a nocne?

patriciah1
Dnes o 07:36
@sarandon

@anonym_f27577 robis aj smeny a nocne?

@sarandon nie, užívam si čaro materstva momentálne 😁