Ako nájsť gynekológa bez poplatku za preventívku?
Poradíte mi prosím,kde môžem na preventívku u gynekóga bez poplatku ? Všade pýtajú od 15 € a viac...
Prevenciu zdarma mas narok u svojho gynekologa. Cudzi gynekolog ti zadarmo preventivku robit nebude.
@micusa2222 u každého zazmluvneneho gynekológa. Ale musíš tam mat kartu.
U svojho máš nárok zadarmo raz ročne.
Ak ideš k inému, tak u neho platíš.
Ak ešte nemáš gynekológa a ideš si založiť kartu u nejakého, väčšina má prvotný poplatok, ale potom už neplatíš.
Samozrejme, sú súkromníci (čo nemajú zmluvu s poisťovňou), u ktorých platíš stále alebo platíš nejaké ročné.
@vkatush chodím k mojej, asi 6 rokov, a pokaždé platím, 15€..takže si myslím, že mám nárok na preventívku zadarmo...a nechcem sa s ňou dohadovať, pokiaľ nemám novú gynekologičku...
@janinka007 a budem tak odvážna, keď sa spýtam, či si v BA?
@micusa2222 A si sa jej aj pytala, ze za co platis? Mala by ti to ukazat v cenniku.
@siska53 dnes som odhodlaná sa spýtať, , neviem, či aj odber z krčka maternice, cytologia, je platená,každý rok ?
@micusa2222 ja za cytologiu platím na každej preventívke 25 e. Viem, že niekde to poisťovňa prepláca, možno aj Tebe by preplatila, skús si pozrieť v appke. Mne nie, dr nemá zmluvu...
@micusa2222 Cytologiu - tu beznu - mas mat zo zakona preplacanu. LBC viem, ze Union hradi v plnej vyske, ale myslim, ze sa pri inych poistovniach doplaca. Mozno to je tych 15€. Spytaj sa.
@micusa2222 Trnava. Za cyto tiež neplatím.
ja neplatím nič , iba ked robí odber platím a to mi vždy povie a viem pozrieť v aplikácii zdravotnej poistovne úkony
možno platiš za termín , treba sa opýtať
@micusa2222 nemajú na dverách, na internete cenník? U nás má gynekológ na dverách, na žiadosť sa platí, ale pri ročnej preventívnej nie.
@micusa2222 6 r platíš a nevieš za čo?za LBC platím 25 za normálnu nič.Platis aj nejaký ročný poplatok, alebo za vyšetrenie?má zmluvy s poisťovňou?
Vsak na blocku mas napisane za co platis.
u gynekologa som nikdy nic neplatila. Chodim na preventivky kazdy rok a aj ked mi robi cytologiu, vytery a neviem co neplatim nic.. mam VSZP
Za preventivku neplatim, za klasicku cyto tiez nie. Davam si rozsirenu, tam platim 40€. Poistovna mi vrati 30€, Ba
No musíš vedieť, či má tvoja zmluvu s poisťovňou alebo nie. Ak nie, tak sa nečudujem, že platíš stále.
Základná cytologia je preplácaná poisťovňou, neplatíš, a tá rozšírená sa platí, tuším 20 alebo 30 som platila u mojej.
Niektoré lekárky majú poplatok za skorý termín, napr zavoláš, že chceš ešte ten týždeň, tak platíš.
Všetko by si to mala mať na bločku alebo na dverách by mala mať napísané lekárka.
Ale vravím. Ak nemá zmluvu s tvojou poisťovňou, tak budeš stále platiť.

Môj dr. v živote nič nepýtal...