icon

Ako prebiehajú prijímačky na ZŠ Felix Bratislava?

jana0119
7. apr 2024

Ahojte zienky !
Chcela by som sa vas pekne spytat, ci mate niektora deticky na ZS Felix v Bratislave.
Konkretne by ma velmi zaujimalo ako prebiehaju prijimacky a ako podla coho vyberaju ?
Dakujem krasne za kazdy koment !

Strana
z2
ivd
28. apr 2024

@jana0119 do statnej. Mali sme prihlasku len do Felixa, kedze ine skoly nas tak nezaujali. Ako ste vy dopadli?

jana0119
autor
28. apr 2024

@ivd nas zobrali, milo nas to prekvapilo ☺️

ivd
28. apr 2024

@jana0119 to je super! Gratulujem

simsalabim
28. apr 2024

Susede dceru odmietli uz po prijati vziat do 1.rocnika, lebo jej medzi tym potvrdili nejake ocne ochorenie, co dost ovplyvnilo zrak a potrebovala by trosku individualny pristup. Bola z toho poriadne na nervy, lebo barychlo zhanala inu skolu. Jej dcera uz je myslim siestacka? na inej normalnej ZS. Takze skusenost ako u
@ajajaj00

ifka888
11. máj 2024

@jana0119 dobry den,prosim vas nemate obavy ci z felixu bude mat dieta dostatocne vedomosti potom pri prechode na strednu skolu ? tiez sa mi skola paci,len uvazujem aj tymto smerom

jana0119
autor
11. máj 2024

@ifka888 nemam obavy, skola splna normy, dieta bude vediet vsetko, co by vedelo aj na statnej skole, len sa to budu ucit inymi metodami a nie klasickym memorovanim. Prave preto sme ju prihlasili na tuto skolu, pretoze nam sa takyto sposob vyucby pre dcerku paci viac. Kazdemu vyhovuje nieco ine, co je podla mna uplne v poriadku, treba sa len rozhodnut, co je pre to vase dieta lepsie. A ked uz, tak Felix ma aj strednu skolu, kde moze dieta pokracovat.

bashbash
24. nov 2024

@jana0119 rada by som sa spýtala ako ste spokojní vo Felixe po par mesiacoch? Naplnili sa vaše očakávania?

noonna
22. jan 2025

@madame_s mozem sa opytat ktoru skolu nakoniec navstevuje vase dieta a ako ste spokojni? Tiez sme prave v procese vyberu a filozofiu a metody mame nastavene presne tak ako tu popisujete v sprave. Dakujem

jana0119
autor
22. jan 2025

@noonna sme spokojni so skolou Felix, my sme si obisli viacere skoly a tato vysla pre nas najlepsie. Dcerke sa tam paci, zvykla si velmi dobre, aj ked je typ, ktory tazsie zvlada velke zmeny.

madame_s
23. jan 2025

@noonna dcérka chodí do felixa a sme veľmi spokojní. My rodičia kvalitou výučby, moderným prístupom k vzdelávaniu a veľmi príjemným prostredím a dcérka to tam úplne miluje a každý deň sa teší do školy. Veľmi jej vzrástlo aj sebavedomie po škôlke.

sokotra
30. aug 2025

@jana0119
Som presvedčená, že učitelia a organizácia vyučovacieho procesu na tejto škole sú výborné. Avšak administratíva v nás úplne zabila chuť ísť do tejto školy. Prvá vec, ktorá nás šokovala, bolo to, že listy prichádzajúce od administratívy obsahovali hrozby, ultimáta a prísne časové obmedzenia. Často bolo v listoch napísané: „ak nesplníte podmienky v stanovenom termíne, bude to považované za nezáujem o našu školu“. To už samo o sebe vytváralo napätie.

Po absolvovaní skúšok sme zaplatili 500 eur s istotou, že dieťa bude navštevovať túto školu. Tento poplatok bolo potrebné uhradiť mesiac pred vyhlásením výsledkov z iných škôl, čo vás pripravuje o slobodu výberu školy. O dva týždne neskôr prišiel list, že obaja rodičia musia povinne podpísať dokumenty. Žiaľ, v tom čase som už odišla z krajiny a nemala som žiadnu možnosť sa vrátiť. Administratíva nechcela zohľadniť našu situáciu, hoci sa dala nájsť možnosť, ako tieto dokumenty podpísať. Dostali sme niekoľko listov s presne určeným dátumom a časom, do ktorého som sa musela dostaviť.

Boli sme nútení zapísať dieťa do inej školy. Stále však chcem, aby mi bolo vrátených mojich 500 eur, pretože naše miesto obsadilo iné dieťa. Tento postup ponižuje Felix.
P.S. Recenzie na školu Felix sú všade zatvorené. Boja sa šírenia pravdy?

Strana
z2