Ako sa vám býva v satelitoch pri Bratislave?

krkavcia_mater
18. sep 2020

Ahojte, zaujímalo by ma ako sa vám býva v satelitoch pri Bratislave. Aké je to v Miloslavove, Hviezdoslavove, Dunajskej Lužnej, Chorvátskom Grobe....?
Ak je v rodine len jedno auto, "prežijete" aj bez auta? Dá sa cestovať aj verejnou dopravou? Alebo je to nonsens?
Domy sú stavané "v poli" a do centra obcí je zväčša ďaleko...

jana_eyre_2
18. sep 2020

Ja byvam v chorvatskom grobe takmer 12 rokov.. pochádzam z Bratislavy, kde som bývala.na sídlisku..

Osobne sa mi býva výborne, za tie roky je tu už aj občianska vybavenost na celkom obstojnej úrovni.. dlhé roky sme.fungovali s jedným autom, druhe sme kúpili až keď sme mali tri deti.. MHD sa odtiaľto cestuje dobre.. samozrejme sú tu aj nevýhody, ale tie sú všade, tak ako výhody.. každý má iné preferencie.. (my máme všetky deti v inštitúciách /posledný prvý krat nastúpil tento sk.rok/ v obci, maju tu aj krúžky. Muž už pracuje z domu a ja ešte do práce nechodím, plánujem si ju hľadať od nového roka iba v blizkom okoli, pretože pri troch deťoch a chorobnosti sa mi to teraz neoplatí riešiť, venujem sa teraz domu)

krkavcia_mater
autor
18. sep 2020

@jana_eyre_2 ďakujem za odpoveď, ako sa vieš dostať do BA autobusom? Je to v pohode? Teraz máme zaujímavú ponuku v lokalite Čierna voda.

krkavcia_mater
autor
18. sep 2020

Ja sa toho obávam, že muž pôjde do práce a ja ostanem odstrihnutá od okolia, pretože on bude mať, logicky, auto

jana_eyre_2
18. sep 2020

@krkavcia_mater ja som konkrétne z časti čierna voda.. chodí tu medzimestský autobus až na nivy, neviem ale povedať ako.sa s ním cestuje, pretože odkedy máme druhé auto (to.uz je 4roky) tak ním nejazdim.. predtým som bus využívala bežne, chodila sem BA MHD, prestupovala som na elektricku na zlatých pieskoch.. (teraz ak potrebujem sa k eline odveziem autom, kt.zaparkujem na zlatých a idem do mesta MHD) mne sa odtiaľto jazdilo celkom fajn.. druhé auto som potrebovala vlastne len preto že najstarší syn prestúpil na škôlku ktorá bola ďalej od domu a bála som sa že keď budú mladšie deti choré nevedela by som pre neho chodiť.. inak sme v pohode fungovali aj bez neho..

jana_eyre_2
18. sep 2020

@krkavcia_mater a v akej časti CV máte ponuku? My sme pri tescu, škola je trocha ďalej ale dostupná.. všade sa dá dostať aj dobre bicyklom (teda do starej časti CH.G je to troska zložité, ale po CV sa dá dobre bicyklovať)

krkavcia_mater
autor
19. sep 2020

@jana_eyre_2 tiež tak pri tescu ako je ta pizzerka Monar (neviem presne) Viem, že je to ďako od kostola 😁

jana_eyre_2
19. sep 2020

@krkavcia_mater no tak to máš zastávku hneď vedľa monaru.. chodí sem myslím 527 spoj (ale číslom som si nie ista) skús pozrieť na nete ako často chodí.. inak je to taká rusnejsia časť obce, takže všetko máš po ruke..

razdvastyri
19. sep 2020

Ja bývam už nejaké tie roky o dedinu ďalej, v Slov.Grobe. Sme s mužom obaja sídliskové deti z BA, ale zvykli sme si rychlo a už by som nemenila. Infraštruktúra tu je len základná - škôlka, škola, malé potraviny a 148 reštaurácií s husacinou 😝...ale všetko vybavím aj zoženiem v Pezinku, robím našťastie z domu a do BA chodím len za rodinou. No úprimne, bez dvoch aut by som ja takto žiť nešla. Busy chodia, no neni to ako postavit sa v BA na zastavku a pockat na jeden z XY spojov. Tu treba okolo tých busov vsetko planovat, inak zabijate cas prestojmi. O nejakom vození detí na krúžky či spoločných výletoch, keď je muž práve v práci, ani nehovorím. Na vašom mieste by som si proste zaobsatarala druhé auto, ak by to aj malo byť len lacné vozítko z druhej ruky (tiež som také dlho mala a stačilo), tá sloboda a sebestačnosť je na nezaplatenie a robí to podľa mňa dobre aj manželstvu 😉