Aký je priemerný plat v Bratislave?
Idem sa zamestnať po rodičovskej dovolenke - administratíva. Aký plat pytat na full time s možnosťou HO?
Ja rozumiem že HO nie je materska dovolenka, ale akú inú možnosť pracovať potom matka 3 rocneho dietata ma?
Vieš že matky pracujú aj vo výrobe, aj na smeny? Väčšina z nás proste normálne išla do práce, dieťa do škôlky a buď sa striedaš s mužom ak treba ostať doma s chorým dieťaťom alebo čo sa týka výberu zo škôlky. Nie je to easy, ale ženy s deťmi a aj viacerými malými deťmi normálne pracujú a nielen na 8 hodinové úväzky. Ale ak máš ponuku na HO, choď do toho, vyskúšaj, uvidíš. Je HO ako tu bol viackrát spomenutý, kde nie je šanca, aby si počas dňa nakojila dieťa. A je HO, kde nie si viazaná na čas a je jedno, či urobíš prácu ráno, večer , v noci. Neskúsiš, nevieš. Vždy môžeš odísť, máš skúšobnú dobu, môžeš odísť z jedného dňa na druhý počas prvých 3 mesiacov.
@ropucha6 prax do 5 rokov, bez VŠ, áno, iba 1400 je priemer BA
@kvetinka75 úplne bežne sa s tým stretávam, že niekto si napíše B2, príde na pohovor kde je ozaj potrebná minimálne B2 a zistíme, že ovláda bežnú hovorovú komunikáciu, ja tomu hovorím dovolenková znalosť. Už keď má povedať jednoduché veci ako vŕtačka, kombajn, spojka, je problém, pretože to nepotrebuje pri pokece na káve alebo keď sleduje Deutschland sucht den Superstar. Odbornú terminológiu v rôznych oblastiach predsa ovládame v slovenčine, iná vec je, že nerozumieme významu, ak v tej oblasti nepôsobíme.
@melanta ja výrazy ako kombajn , vrtačka a pod. nepovažujem za odborné. Pod pojmom odborná terminologia si predstavujem ozaj odborné výrazy typické pre určité oblasti . Ak má niekto ako druhý materinský jazyk nemčinu príp. hocijaký iný jazyk, tak predpokladám, že tieto výraz pozná.
Ak nie je, ak sa jazyk učí ako cudzí, tak na to sú tie pohovory, aby sa zistilo, koľko toho uchádzač vie, pretože každý môže mať inú predstavu o úrovni jazyka.

@melanta tak odbornú terminologiu nemusí vedieť ani s Certifikátom. Neviem čo presne si predstavuješ pod odbornou terminologiou ale ty v Slovenčine ovládaš všetku vo všetkých oblastiach? Pretože ak som išla niekde na pohovor, tak som si dodatočne niečo naštudovala, pokiaľ bolo treba. Čo sa týka IT sektora , strojárstva a pod. pochybujem že by veľa ľudí ovládalo odbornú terminologiu aj v slovenčine, ak s tým nepracujú