Aký je priemerný plat v Bratislave?
Idem sa zamestnať po rodičovskej dovolenke - administratíva. Aký plat pytat na full time s možnosťou HO?
Okolo 1000 podla mna
Zabudla som dodať že viem aj nemecky jazyk na slušnej úrovni čiže hľadám ponuky s + využitím jazyka. Od do 1000-1650€ preto sa neviem veľmi odraziť to je skoro tretinový rozdiel
tak skús zlatú strednú cestu, aby si nešla príliš nízko ani príliš vysoko. Ty vieš, či si odkázaná zobrať prvú ponuku alebo môžeš hľadať aj dlhšie
slusna uroven predpokladam B2
tak 1400/1500 eur
Bratislava, administratíva, priemer 1390 eur. Pre mňa ako pre headhuntera informácia jazyk na slušnej úrovni je informácia, ktorá mi nič nehovorí. Zaujíma ma konkrétna úroveň, čiže slovom aj písmom vrátane odbornej terminilógie - slušná úroveň je B2?
@melanta C2
1000 je malo, to tak pre čerstvého absolventa bez skúseností. Pausalne sa radit neda, kazda firma ponuka plat podla svojho budgetu. Posielaj ponuky tam kde je plat vyšší.. a tiež záleží aká admin pozícia, aké sú povinnosti ... ale začínala by som niekde na 1300e...
C2? Máš na to ceritifikát? Prečo si to potom označila ako slušná úroveň? Veď nad C2 už viac nie je. Ak hovoríš nemecky na úrovni C2, tak ňou vrátane odbornej terminológie hovoríš rovnako ako slovensky.
C2? Maj aj nejaký certifikat? ...To je úroveň tlmočníka alebo native speakera...
Ešte k tomu HO. Veľa firiem, ktoré počas korony prešli na HO, dnes od toho upúšťajú. Mnohé ho zrušili úplne, alebo ho ponechali vo veľmi obmedzenom režime. Mnohé firmy ho ponúkajú ako benefit tým, ktorí u nich pracujú dlho a majú dobré výsledky. Zároveň je si potrebné uvedomiť, že väčšina pozícii HO znamená, že síce pracuješ z domu, ale nemôžeš sa venovať deťom a domácnosti, pretože potrebuješ reagovať na maily, hovory, mať videocally atď, čiže byť k dispozícii počas klasického pracovného času. Čiže nie je možné, aby si počas pracovného času venovala čas deťom, uvarila obed, vyvesila práčku a podobne. Toto si je potrebné uvedomiť.
@melanta HO mi bol ponúknutý všade až na jednu ponuku.. potrebujem si vyzdvihnúť dieťa zo skolky takze som dúfala že by to bolo možné počas napr obednej pauzy a dať ho potom doma spat keďže ešte dojcim
Pýtam sa ešte raz, máš certifikát. Stretla som sa veľa krát s tým, že Slovák mal druhý materinský jazyk nemčinu či angličtinu, kvôli druhému rodičovi, ale odbornú terminológiu z oblasti, v ktorej pôsobil zamestnávateľ, neovládal a nedostal job práve kvôli tomu. Boli títo ľudia veľmi sklamaní.
Ak ti bol HO ponúknutý, je to oka, prezisti si v tom prípade, ako je potrebné, aby si bola k dispozícii. Niekde môžeš urobiť práce aj večer, niekde musíš byť k dispozícii od 8 do 16, samozrejme máš obednú prestávku, ale mimo nej nie je možné, aby si napríklad išla kojiť alebo robiť niečo doma. Takže na toto sa popýtaj tam, kde by si mala záujem nastúpiť. Čo sa týka nemčiny, ak je potrebná k bežnej práci a ak máš aspoň 5 rokov praxe, pýtaj si kľudne aj nad 1400.
@melanta Akú terminológiu by som nemala ovládať v materinskom jazyku? Všetky slova ktoré poznám v slovenčine poznám aj v nemeckom jazyku. Ak sa budeme baviť o kvantovej fyzike neporozumiem ani v slovenčine😀
autorka, asi nevieš čítať s porozumením... ak chceš robiť v administratíve, popracuj aj na tom 😉 Ak máš druhý materinský jazyk, tak asi nenapíšeš, že ho ovládaš na slušnej úrovni. A keď sa niekam hlásiš do práce a chceš operovať s tým, že ovládaš aj iný jazyk, tak je jasné, že potrebuješ v tom jazyku ovládať aj terminológiu, ktorá sa bežne na tej pozícii bude používať. Inak je tvoja "ponuka" cudzieho jazyka vlastne zbytočná.
Z mojej skúsenosti, ak máš byť dostupná na plný pracovný čas, toto nie je reálne. Ja som rýchlo vytriezvela. Dcéra bola istú dobu dopoludnia 4 hodiny v škôlke a dvakrát v týždni, keď som potrebovala byť k dispozícii online aj popoludní, som musela mať normálne opatrovateľku, aj keď som bola fyzicky doma. Ak sa máš sústrediť, netíšiť práve zobudené dieťa a podať výkon, nemôžeš mať dieťa doma, a to ani spiace. Ako tu už radili ženy, poriadne si over pracovnú domu a povinnosti.
Myslela som HO, zle som to linkovala.
Rovnako by som si dala pozor s uvedením C2: nemusí ísť nutne o kvantovú fyziku, ale znamená to cudzí jazyk slovom aj písmom, čiže 100% gramatika a štylistika, v úplne bežnej administratívnej agende napr. úradná korešpondencia a s tým spojené formulácie. Samozrejme, nie je to nič, čo sa nedá naučiť, len treba byť opatrný v sebahodnotení pri úrovni jazyka.
@borabalazova
Úroveň C2 (expert) – človek rozumie prakticky všetkému, čo počuje alebo číta. Vie odhadnúť rôzne významy slov či viet a komunikuje spontánne, takmer ako v materinskom jazyku.
Nemčina je môj materinský jazyk, mám tam východenu základnú skolu a 5 rokov praxe v oblasti operatívnych leasingov, pomenovanie slusne pre komentár na MK mi prišiel postačujúci keďže moja nemčina je slušnejšia ako nemčina akejkoľvek nemcinarky na SK.
V kazdom prípade hľadám niečo sklbitelne s dietatom ideálne v nemeckom jazyku keďže som na Slovensku nikdy nepracovala len študovala VS
Ja som napísala moju skúsenosť s HO: veľmi odporúčam zvažovať požiadavky zamestnávateľa počas HO, ak je to totiž niečo, čo vyžaduje online prítomnosť, videohovory, aktívne riešenie problémov v pracovnej dobe od-do, fakt úprimne, s dieťaťom doma to nedáš. Vyskúšala som si to niekoľko mesiacov, musela som mať opatrovateľku. Ďalšia vec je, že po nástupe do škôlky zvyknú byť deti často choré a to je samostatná kapitola, ja mám aktuálne v takom prípade k dispozícii starých rodičov (niekoľko dní to viem ustáť aj sama), inak by som si už dávno musela písať výpoveď. Čo sa týka jazyka, skús si teda do životopisu napísať to, čo si uviedla tu, nie štandardizovanú charakteristiku A2/B2/C2.
S tak dobrou nemčinou si pýtaj určite nad 1500.
Asi vieš aj anglicky a dve jazyky sú veľke plus.
Držím palce!
Praktizovala som taky HO ako pises ca 7 mesiacov … ale skoro ma slak trafil. Aj ked som mala prestavku 1h, tak otocit sa do skolky, nieco zjest a potom este 4-5 h pracovat, mat oci na monitore a dalsie dve na chrbte aby som mala prehlad co robi maly … no bola som vyflusnuta ked som skoncila. HO nebolo, ze si odskocis k dietatu … max 2-3 min a pokracujes. Rozhodla som sa radsej hladat nieco s pasujucou pracovnou dobou s flexi casom aj ked v kancli …
Vyjadrím sa k tomu HO, aby si nežila v mylnej predstave. Pracujem v ba, back Office práca kde môžeme a aj máme HO každý deň od covidu, platovo nad priemerom čo tu bol spominany. Čiže v tomto zmysle niečo, čo si myslíš že hľadás...žiaľ málokto na Ho má čas riešiť svoje dieťa, väčšina z nás má ledva čas sa najest. Máme robotu čo musí byť urobená, do toho kedykoľvek zavolá stakeholder že niečo urgentne potrebuje, do toho volajú kolegovia keď sa treba poradiť, pravidelne cally atď...takže pol hodina na obed je realita, okrem toho žiaľ nič. Neviem si ani predstaviť že by som pritom mala riešiť ešte dieťa.
Aby som sa nevyjadrovala len za našu firmu, kamošky tiež robia v iných veľkých firmách na Ho a ich realita je takmer totožna ako tá moja.
Počula som len o pár insitutiach, kde Ho znamená v podstate platené voľno, ale tam sú aj tie platy celkom nižšie 😊
Nikto Ti nedá správnu odpoveď ohľadne platu.Ale, ak vieš dobre NJ tak super.HO s dieťaťom nie je tak ľahké ako to vyzerá.Staci, že nebude chcieť spat, zavolajú Ti...dobre vyberaj.
Ja rozumiem že HO nie je materska dovolenka, ale akú inú možnosť pracovať potom matka 3 rocneho dietata ma?
Našťastie pracovať nutne nemusim ale chyba mi sebarealizácia ..

V inzerátoch sa uvádza spodná hranica alebo rozptyl OD-Do. Od toho sa vieš odraziť.