Alergia na mačky - poraďte alergológa v okolí Bratislavy
Ahojte, prosim viete mi poradit alergologa v okoli Bratislavy, ktory Vám pomohol s alergiou na zviera? Ide o to, ze priatela doktor odpinkal, ze sa ho treba zbavit a ze nech teda dostane astmaticky zachvat. Nedal mu ziadne lieky, len proste ze macku vyhodit z bytu, co je teda pre mna nemyslitelne a povazujem to za neprofesionalne, taku radu mohla dat ozaj aj babka z dediny. Viem, ze existuje aj metoda liecby, kde sa postupne telo vystavuje alergenu, aby si postupne vytvorilo toleranciu na alergen, neviem preco mu toto vobec nenavrhol, kedze nema silne prejavy, len sa rano budi s upchatym nosom a kycha- ale nie zase nejako velmi.
@fizbo som si myslela, lebo alternatíva nieje. Človek aby sa dobre cítili nonstop v alergickom prostredí musí užívať tony kortikoidov čo neni z dlhodobého hľadiska vôbec možné. Vyvinie sa astma a lepšie to nebude. To neni ako boli hlava dám si brufen. Tiež by si si ho odmietala dávať dennodenne len preto, že tvoja polovička neni naklonená riešeniu.
Chapem ta, zazili sme to iste, asi rok dozadu. Muz dostal prisernu alergiu na nasho kocura. Chovatelka nam dala nadej, ze mozno po kastracii sa to zlepsi, ze bude vylucovat menej alergenov. Nepomohlo. Muz mal hrozne zachvaty, kasel, oci. Dostal lieky na alergiu, nic bohuzial nepomohlo. Vysavali sme 2x!! denne, zmyvali podlahy 2x denne, kocur nesmel do spalne, obyvacky, kuchyne, kupelne, denne!! som prala vsetko oblecenie, uteraky, deky. Kupili sme koli tomu susicku, lebo len ta dokonale odchlpila vsetko oblecenie, aj tak nepomahalo nic. Radili sme sa aj s chovatelkou, ta povedala, ze sama uz ma silnu alergiu a uz musi brat roky kortikoidy, uz nic jej nezabera. Nedalo sa nic robit, museli sme ho dat z domu, nevedeli a nevladali sme tak dalej fungovat, hlavne ked nic nepomahalo, Teraz vyvijaju nejaku vakcinu pre macky, aby neboli alergicke pre cloveka, uz pred rokom to bolo udajne na spadnutie, kazdy den sme hladali na internete, ci uz nie je dostupna, boli sme ochotni dat za nu aj majland, ale nic nebolo. A ako pozeram, asi este stale nie je dostupna ani dnes😒
@cicka33 ja keď som si doniesla kocúra domov som prvý mesiac mala stiahnuté priedušky a ťažšie sa mi dýchalo v noci, kedže kocúr mi spal pri hlave, vôbec mi nenapadlo, že to môže byť astmaticky záchvat, myslela som, že len má plný kožuch peľov, lebo na tie mám alergiu. A odvtedy už som ok, žiadne reakcie na ne nemám. Bola som neskôr na testoch a mačka mi tiež vyšla, ale keďže mi z nej nič neni, tak to len preto vychádza, že ju mám doma. To isté vychádza aj deťom a nemajú na mačky žiadne reakcie. Ono je to asi u každého individuálne ako sa telo s alergénom vysporiada.
@cicka33 záleží akú vysoku hodnotu mal pri testovaní na mačací alergén, tusim ak je najvyšší a to je asi 10tka tak tam nepomôže ani ta terapia vakcínou, v takom prípade je jediná mozna cesta dať zvieratko preč, bohužiaľ.
Ja som na tom presne tak, že mam najvyšší stupeň alergie na mačku. Napriek jasnému vysvetleniu som lekára presvedčila že aj keď to vraj nebude platne pri mojej silnej alergii tak aj tak chcem vyskúšať terapiu, stalo to niečo do 200€ a mal pravdu, vyhodené peniaze 😄 nepomohlo, ja keď som v blízkosti alebo teda v miestnosti kde žijú macky prejavuje sa mi bronchialna astma, lieky na alergiu sú na toto slabe skôr ma to otapi a som potom strašne unavená ale prejavy alergie nezmierni

@matabb73 ja napríklad mam na mačku na jednu hviezdičku z troch čiže mierna ale tým že mačka beha doslova všade, som na návšteve hotová a to doslova!
A vôbec s tou mačkou niesom v kontakte.
A to prídem na návštevu ok, žiadne prejavy