Aplikácia kontaktných šošoviek - Bratislava
Syn 16 r nosí okuliare a kúpila som mu u očnej aj kontaktné šošovky.Rad by ich nosil, ale vtedy pre krátkosť času mu nestihla lekárka ukázať ako sa nasadzujú.Teraz som volala za termín a bude to stáť 35 eur je to primeraná cena?Neviete mi poradiť optiku či lekára, ktorý ho to naučí?Zvládne to vôbec?
Máme doma aj skúšobné skúšal to podľa videa na YouTube a nevedel si to dať ani do oka, že sa mu zdaju veľké🙂)šošovka na zemi, veľa pokusov začne žmurkať a je po nasadený.
@melanta áno, merala...už mu pôjdu aj do záruky je to už rok.On si ich nevie z prstu dať ani do oka.Nasadeni preklep
Tak šla by som niekam do optiky, kde je odborník, kúpila tam šošovky a nech mu s tým pomôžu. Ale pozor, môže sa stať, že proste to nedá. Mám kamošku, tá je proste totálne drevo, skúšala som to s ňou veľa krát, proste nevie to. Inak praktická žena, ale keď ide o šošovky, akoby mala drevené ruky.
A pozor, ak šošovka bola na zemi a dlhšie na prste, vyhodila by som ju. Oni na vzduchu rýchlo zoschnú a taká šošovka môže byť pre oko nebezpečná. Ja nosím denné, čiže na jedno použitie. Ak mi padne, proste vyhodím a nemusí mi byť ľúto, že ešte 2 týždne som ju mohla nosiť.
ja som nosila vyse 15 rokov sosovky. ten nacvik bol asi 5 min, stale mi to padalo, az cvikom som to dala aj o 4 rano.. ono to vyzera vacsie, ale to oko musis roztvorit s prstami, fakt je to len o praxi, tie co mu padnu, nech na ne da roztok a poriadne vycisti
Ja som bols cez vikend vo Fokus v Eurovei, da sa dokonca objednat aj online na termin, ci uz merania zraku alebo aplikacie sosoviek. https://fokusoptika.sk/hlavna-stranka/rezervacie/
Tych 35€ znie dost, to je pravda.
Ale ked som si ja kedysi bola dat sosovky, tak sa mi ten lekar dlho venoval. Samozrejme pomeral, odporucil sosovky a vysvetloval, ukazoval. Potom ma poslal na polhodinku na prechadzku, aby som si zvykla a aby ich potom skontroloval.
Takze ak syn chce nosievat sosovky, tak je to podla mna dobre investovane. Lebo na vidou sice vidi, co robia. Ale v optike vidia hned pripadne chyby pri manipulacii a vedia ho hned skorigovat. A hned by si aj vsimli, keby mu ten model sosoviek nepasoval (aj ked ich mal spravne zamerane a odporucae lekarom).
Ja by som asi do toho sla, resp. zavolala aj do inej optiky a spytala sa na cenu 😉
Mne len očný nasadil šošovky, ked som mala 15, nič mi neukazoval. Večer som sa ich hádam aj hodinu snažila vybrať z oka :D potom som si pár dní aj ráno musela privstať, kým som si zvykla. Je to len o nácviku, dnes si už viem vybrať šošovky a odložiť ich aj jednou rukou, kým na druhej držím dieťa (nezveličujem, pridalo sa to na dlhý zoznam vecí, ktoré som nevedela, že sa dajú zvládnuť jednou rukou, kým som nemala dieťa 😆 )
@anega79 áno, mal pocit, že má malé oko a veľkú šošovku.Je to určite iba nezvyk.
@melanta má skúšobné plus originál zabalené.
@lucinka9292 ešte vyššia cena🙂ja by som to zaplatila, ale už šošovky, vyšetrenie u očného plus teraz aplikácia stalo ma to veľa peňazí a ešte môže byť, že ich nosiť nebude aj, keď chce....
Keď je cena 35 eur normálna pôjdem kde sme boli.Nemam skúsenosti...
To o cene som prehliadla pravdupovediac. 😐 Tak asi by som isla tam. Podla mna sa to nauci. Viem ze som mala stres, ale nakoniec som sa to naucila a abi po rokoch som to nezabudla nasadit. Drzim palce 🙂
Skúste popozerať videá na YouTube, mne to hrozne pomohlo a potom hlavne otvárať oko suchými prstami aby neklzalo, ja si prípadne niekedy podlozim barový tampón pod prsty nech sa mi nesmyka, šošovka ideálne či najmokrejsia a prať ktorým ju vkladá poriadne vysušiť tiež. Mne tie videá dosť pomohli
@nerya on je typ, že keď mu to nejde hneď, alebo na 3 krát hodí to do šuflíka.Uz bolo viac pokusov ešte raz to risknem
nosim kontaktne sosovky no asi cca 12-13 rokov, neviem presne, ale mna vtedy v tom pubertalnom veku vysetrenie, meranie, zakupenie roztoku, mesacnych sosoviek a nacviku stalo asi vyse 100 euro, cize mne toto pride ako celkom oka suma... nacvicovali to tam so mnou ako opice, vecer som myslela, ze ma porazi lebo som si sosovku nevedela vybrat pichala si prstom do oka, mala som ho cele cervene, uz som chcela ist na pohotovost... chcelo to trochu praxe a zaberie mi to mozno minutu teraz
inak ja velmi odporucam lebo teraz ked si dam sem tam okuliare a sosovky vidim ten rozdiel a v okuliaroch sa necitim uz komfortne... a takisto odporucam u overeneho ocneho kupovat sosovky, lebo kamoska sa takto ulakomila a kupila si sosovky cez net a taky zapal dostala, ze koniec
odporucam fokus, ja som bola v auparku, ale to je asi jedno. tusim som platila 20e (ale je to uz par rokov dozadu) za celu konzultaciu- oni aj tak vsetko zmeraju sami a vysvetlia+ som dostala par jednorazovych aj ako darcek. velmi milu babu som tam mala, trpezliva a tak. myslim, ze 16r by to mohol zvladnut, len to chce cvik a trpezlivost

A merala mu očná oči a dala mu šošovky podľa jeho zakrivenia? Pretože áno, šošovky sú rôzne veľkosti resp. zakrivenie a ak má zlé, tak mu to nebude sedieť.