icon

Bábätko preferuje jednu stranu hlavičky? Riešenie v Bratislave a okolí

7. máj 2024

Ahojte,ak ste riesili problem ze babatko vzdy len na jednu stranu davalo hlavicku a na druhej sa rozculovalo,kde ste to riesili v ramci Bratislavy,okolie?
Dali vam cviky?

maminastatinom
•
7. máj 2024

Podla toho ake velke babo, ja som ho od narodenia otacala nielen tak, že ležalo na pravej alebo ľavej strane, ale otáčala som ho aj v postielke tak, že tam kde malo najskor nohy potom zase hlavu- neviem či to dobre vysvetlujem, som mu to proste menila cele. Navyse bol prve tyzdne v takej pevnej perinke, co bola po mojom muzovi a tu som tak mierne naklinila, akoby operala o stenu, babo bolo v normalnej polohe, len grafitacia fungovala a ta hlavicka mu skor "klesala" a isla na potrebnu stranu. Moje dieta tiez protestovalo a islo si od narodenia svoje.

autor
•
7. máj 2024

@maminastatinom skoro 3 mesiace.. cize nebolo potrebne cvicenie u fyzioterapeuta? Lebo citala som ze to mozu byt skratene svaly a neskor to moze sposobovat problemy.

maminastatinom
•
7. máj 2024

No to neviem, to nemam skusenost, ale myslim, ze v tomto obdobi som uz prestala, lebo tam som to uz nevedela korigovat, len ked som ich v spanku otocila. Moje deti boli pohybovo velmi rychle a vyspele, to je ine ako pri babatku co len lezi a v podstate sa nehybe. Mozno ti povie nieko kto ma skusenost alebo vedomost, alebo sa spytaj rovno pediatra.

julinka65
•
7. máj 2024

idealne je v spanku otacat, ukladat spinkat raz na jednu raz na druhu stranu. jasne, ze v noci to moc asi neustriehnes, ale zase ked to robis od malinka, tak vtedy sa to babatko este nevrti tak pocas spanku.

autor
•
7. máj 2024

@julinka65 v noci necham na tej co chce a cez den davam na druhu

minesasubu
•
7. máj 2024

Náš syn dával hlavu na lavu stranu , chodili sme na fyzio - Feesio v Ba, kedže mal skratené šlachy a bolo treba cvičiť a masirovať - kedže bol v maternici divne otočení tak sa to s ním ťaholo a ťaha doteraz
polohovanie som neriešila mali sme paperovu perinku od Evy K. a tam netreba polohovať na spánok ani v rámci hry ked tam bol
odporúčam pozrieť aj správnu manipuláciu s babetkom (ak to ešte nerobiš) a do kresielka/lehatka dávať uplne minimálne kedže tam dieťa preferuje jednu stranu vždy do buducna