icon

Budú závody v Bratislave počas leta zatvorené?

4. júl 2022

Ahojte mozno taka blba otazka ale niekto mi povedal ze zavody sa v lete zatvaraju to preco sa to pytam to je na dlho a nebude to nejaka blbost ? Ved to by mali tie zavody obrovske financne straty ak by boli v lete zatvorene a v lete prestane fungovat vyroba alebo akoze co 😅 prepacte za tuto sprostu otazku ale ten dotycny mi povedal blbost alebo fakt to moze byt pravda myslim na zavody v BA

patka06
4. júl 2022

celozávodná dovolenka 2 týždne je úplne bežná vec - počas nej zvyčajne prebieha celková údržba

pribinak
4. júl 2022

Napr VW má naplánovanú odstávku 2 mizno aj 3 týždne. Zamestnanci budú hromadne čerpať dovolenku.
Je to tak lepšie a aj ekonomicky a organizačne lepšie

Myslím že je to tak aj v iných veľkých firmách v iných mestách, nielen v BA

autor
4. júl 2022

Ale ta dovolenka asi nemoze trvat mesiac ci ?

autor
4. júl 2022

A tu dovokenku maju teda ti zamestnanci aj normalne platenu ze ?

viestta
4. júl 2022

Fabriky s pasovou výrobou majú vždy v lete celozavodne dovolenky, zvyčajne aj naviazaní subdodavatelia. A nielen v BA, ale na celom Slovensku ale aj v Európe. Celozavodne dovenky nemajú len fabriky, kde to technogia neumoznuje

pribinak
4. júl 2022

Samozrejme že dovolenka je platená. Však si prečítaj Zákonník prace.

basska_b
4. júl 2022

Vo Volkswagene to funguje takto: celozavodna dovolenka je cez Vianoce 2-3 tyzdne a v lete 2 tyzdne byvala, tento rok to bude 3 tyzdne, posledny julovy, prve dva augustove. Podla potreby a podla toho, kolko je objednavok na auta. Samozrejme, dovolenka je plne hradena. Nevyhoda je, ze pásoví zamestnanci ju maju "blokovanu" na tieto casove okna celozavodky a nemozu si ju vyberat hocikedy... aj administrativni zamestnanci by si mali brat dovolenku vtedy, v praci mozu zostat len pri nevyhnutnych pracovnyxh ulohach, ktore musia zdovodnit... no a este byva situacia, kedy sa fabrika zavrie z dovodov na strane zamestnavatela, chybajuce diely, malo objednavok. Vtedy su zamestnanci doma a ide im len 70% platu, neviem, ci to pocas korony len 50% nebolo

mamula20
Odpoveď bola odstránená
autor
4. júl 2022

A taka otazocka ak je zamestnany zamestnanec od januara ma aj on pravu na celozavodnu dovolenku ? Nebude tam problem lebo asi tie 2 tyzdne dovolenky mu este nevychadzaju

autor
4. júl 2022

A mozu zamestnanci prespat na ubytovni v tom case ak pochadzaju napriklad z ineho statu ??? Alebo byvaju velmi daleko ? Ci uz je to indivodualne ci to ta dotycna firma dovoli nie ?

viestta
4. júl 2022

Treba sa spýtať na ubytovni

viestta
4. júl 2022

Od januára už má nárok na 10 pracovných dní dovolenky určite, je júl, polovicu roka má odrobene, má nárok na polovicu dovolenky.

zitaje
9. júl 2022

Môj muž pár rokov dozadu pracoval vo Volkswagene. Nastúpil v máji či v júni a niekedy v júli či v auguste bola 2t celozávodná dovolenka, a to mal odrobené len pár týždňov. Takže pekne všetci, aj noví.