Byt v Bratislave verzus dom v satelite
ahojte, nechcem tu vyvolať žiadne vášne, len by som si rada prečítala pre a proti o téme, ktorá sa nás s manželom bude čoskoro týkať.. teraz žijeme v BA v okrajovej časti - 2i priestranný, slnečný byt v novostavbe, v pokojnej a zelenej časti.. sme maximálne spokojní.. chceme však rozšíriť svoju rodinku, a teda uvažujeme o zmene bývanie.. nechceme sa do toho vrhnúť hneď teraz (kvôli aktuálnym cenám nehnuteľností), ale v rozpätí najbližších dvoch rokov sa budeme musieť rozhodnúť, ako ďalej s bývaním.. preto by som rada poznala vaše skúsenosti.. moja predstava je radšej priplatiť si za 3i byt v BA, ale nemať starosti s dochádzaním (aj ušetriť na benzíne), vybavovačkami, neskôr možno s krúžkami pre deti.. rodičov máme obaja na dedine, takže máme kde tráviť víkendy a leto.. muž však inklinuje k domčeku mimo BA, túži po grilovačkách, posedeniach na záhrade, dochádzanie do BA nevníma ako prekážku.. no a teraz, ako nájsť zlatú strednú cestu?! 🙂
My sme sa odstahovali do satelitu pred pol rokom, tiez aj kvoli dietatu s ktoryj sme sa nezmestili do dvojizbaku…, v trojizbaku v petrzke, co bola toez moznost, som nechcela byvat…, a tak celkovo, ze chceme byvat v dome.
Zatial za nas vsetko suoer. Ja som na materskej takze docjadzanie neriesim, ked idem do ba, vacsinou idem mimo spicky. Muz bol doteraz na home office, takze tiez neriesil. Nedavno zacal chodit do roboty ale aj to je v pohode, ide pred spickou, a nova dialnica to pekne vyriesila. Nic nam nechyba a nemame problrm skocit do ba, ked nieco treba.
Mozno o par rokov ked bude treba deti nosit do skol a na kruzky to budem vidiet inac.. resp niekedy ked som v meste si vravim ze jake super to je mat vsetko po ruke, ako ked som byvala v centre, ale je to len o planovani (ze si nejdem o osmej vecer narychlo do billy kupit dva rozky, kupimsi vopred😂).
zdravim, byvala som po skole v ba, dochadzanie do prace sice luxus 15 minut elektrickou, ale ako sme sa rozhodli, ze chceme vacsi byt, tak nam s aviac oplatilo kupovat dom v dedine za ba ako byt v ba... sme tu velmi spokojny. muz ma do ba autom 15 minut, ja o nieco viac. my sme za klud, moznosti byt v prirode viac, vacsie sukromie... v ba sme na tieto poziadavky nemali peniaze, vtedy tie domy boli a vlastne aj teraz su sakra drahe v ba... mame tu skolky, skoly, kruzky pre deti, fitko, nakupne centrum... nic mi tu nechyba. nechodim do ba teraz lebo som na materskej, nic mi odtial nechyba, zeby som sa tam chcela a potrebovala pravidelne vracat. ked som este robila a dochadzala, tak aj tak mne osobne viac vyhovuje byvat mimo ba, sme uzavreta ako cast dediny s jednou prijazdovou cestou a je to rodinne avelmi priatelske tu. clovek si musi uvedomit, ze co uprednostnuje vo svojom zivote. my sme ai hladali dom v takej dedine, aby sme vedeli co najkratsie dochadzat a nasli sme. na strednu dieta uz bude dochadzat, ale co dovtedy bude nvm... tak ak oblubujete mestsky zivot a vyhody, ktore mesto ponuka, tak dedinsky zivot pre vas nie je. ja s muzom sme presny opak, hladame sukromie, klud, ticho, nikdy sme nejak nevyhladavali ani ked sme byvali v ba travenie casu v centre, zili sme na okraji a tam sme fungovali. tvrdit vyslovene, ze jedno je lepsie ako druhe je blbost, ide o uhol pohladu a preferencie daneho cloveka. zel stastny vyber buduceho byvania, nech ste hlavne v nom spokojny obaja 🙂
@sweetdreams1 prepac az teraz som precitala tvoju otazku, my mame na Zabom majeri, dalsia cast rodiny ma v Devinskej. 😉

@dankabetka poradis, kde máte záhradku?