icon

Bývajú zľavy na ročný lístok MHD v Bratislave?

anda_panda
Dnes o 06:43

Ahojte, prosim vas neviete ci zvyknu niekedy byvat zlavy na predplatne listky na MHD v Bratislave ?
Tie ceny su sialene tak rozmyslam ci sa neoplati trosku pockat s nakupom.
Dakujem

sisa_s
Dnes o 06:54

Ak nie si ztp, senior, darca krvi, tak nemas ziadnu zlavu a ani pocas roka nebyvaju akcie

anonym_d330fc
Dnes o 07:02

Ročný lístok je úplne najvýhodnejší a keď si das denne dve cesty z prace a do prace tak tá cena je dobrá

anonym_bd2378
Dnes o 07:05

nis ves ten rocny listok je sam o sebe zlava ked si spocitas kolko by si preplatila na jednorazovych 🤣 tak zlava na zlavu nezvykne byt. Nahodou zadarmo by si nechcela? Ved ta suma je uplne smiesna na mesiac

zuzanaete
Dnes o 07:10

Raz uz dali vyraznu zlavu cez Europsky tyzden mobility. Tak jedine pockat do septembra, ci nahodou nebudu mat znova. Aj ked si myslim, ze v case samych konsolidacii asi nie.

tilly
Dnes o 07:11

Kedysi dávali zľavy cez týždeň mobility, ale už ani to nie je.

patrike
Dnes o 07:15

Ak mas na to gule, jazdi na cierno. Kolega to ma ako adrenalinavu zabavu, zatial je v pluse, pisem o Kosiciach, nepoznam vase pokuty. Prejazdi 200, zaplati pokutu 60.

cacianka
Dnes o 07:25

zľava bola raz, cez kovid, tak vtedy som si konečne kúpila ročnú a odvtedy len ročnú. nemám stres kupovať a značiť lístky, sledovať čas, prestupy, dokedy mi platí mesačná či aká. veď už to vyjde priemerne necelých 25€ na mesiac, to je naozaj smiešna suma, ked máme voľnosť cestovať hore dole 365 dní. to nemáš ani 1 euro na deň. pričom jeden lístok stojí na 30 minút vyše 1 euro

anonym_d330fc
Dnes o 07:28
@patrike

Ak mas na to gule, jazdi na cierno. Kolega to ma ako adrenalinavu zabavu, zatial je v pluse, pisem o Kosiciach, nepoznam vase pokuty. Prejazdi 200, zaplati pokutu 60.

@patrike v BA sú pokuty vyššie, aj to keď chceš tu najnižšiu sumu, musíš ju vyplatiť priamo v buse u revízora

gejb
Dnes o 07:32
@anonym_bd2378

nis ves ten rocny listok je sam o sebe zlava ked si spocitas kolko by si preplatila na jednorazovych 🤣 tak zlava na zlavu nezvykne byt. Nahodou zadarmo by si nechcela? Ved ta suma je uplne smiesna na mesiac

@anonym_bd2378 jej otazka je na mieste. zľavy bývali v jednom tyzdni v roku, vtedy som kúpila ročnú elektricenku za 100e namiesto 200e.

patrike
Dnes o 07:35
@anonym_d330fc

@patrike v BA sú pokuty vyššie, aj to keď chceš tu najnižšiu sumu, musíš ju vyplatiť priamo v buse u revízora

@anonym_d330fc Tu tiez na mieste menej, ono to bolo zaujimave, ideme s kolegom, ja predpokladam, ze ma mesacnik ako ja. Bum, revizor, on zahlasi s kludom Anglicana : uhradim kartou namieste, revizor na take asi nie je zvyknuty nezvyknuty, hovoril "ozaj nemate kartu, nezabudli ste len doma mesacnik ?"
Potom mi aj ukazal, ako si znaci kazdu jazdu a naozaj je v pluse.

anonym_d330fc
Dnes o 07:36
@patrike

@anonym_d330fc Tu tiez na mieste menej, ono to bolo zaujimave, ideme s kolegom, ja predpokladam, ze ma mesacnik ako ja. Bum, revizor, on zahlasi s kludom Anglicana : uhradim kartou namieste, revizor na take asi nie je zvyknuty nezvyknuty, hovoril "ozaj nemate kartu, nezabudli ste len doma mesacnik ?"
Potom mi aj ukazal, ako si znaci kazdu jazdu a naozaj je v pluse.

@patrike úžasne. Musí byt na seba hrdý

anonym_bd2378
Dnes o 07:41
@gejb

@anonym_bd2378 jej otazka je na mieste. zľavy bývali v jednom tyzdni v roku, vtedy som kúpila ročnú elektricenku za 100e namiesto 200e.

@gejb uz roky zlavy nie su

anonym_06a2ba
Dnes o 07:49

@anda_panda akoze co je na tej cene sialene? ved je uplne ze socialne nastavena... snad by si nechcela cestovat zadarmo

motylik2559
Dnes o 08:23

@anda_panda Kupujem si rocnu uz zopar rokov a vzdy vychadza lacnejsie, ked si to preratas. Tak na to uz zlava nie je.

dooscoby
Dnes o 08:24

Ahoj. Zial zlavy nebývajú. A naraz kupovať rocnu detom, sebe je zahul, ale tak skolak plati 15 mesačne a ročná stoji zaokrúhlené 100 tak pri 2 deťoch sa oplatí každému rocna. Ale taka Praha, Viedeň, kde je aj metro je cenovo podobná. Tu je skoda zrušenie 10 mín lístkov. A napr Dubravka ma tak debilne spojenie s mestskými časťami, ze vsade treba prestupovat. Elektricka sa trmaca pomaly 45 min do centra. 84 aj 83 idu len Petržalky. Som zvedava s cim prídu od septembra akými zmenami v doprave.

lucik194
Dnes o 09:00

zlava tusim jeden rok bola tak 4-5 rokov dozadu. odvtedy nebola.

takze uplne by som sa nato nespoliehala, aj ked je volebny rok, treba to brat, ze prijem z elektriceniek pre DPB je dost velky.... treba to proste zaplatit.
Celorocna je teraz 260€.

Lacnejsie (ovela menej) to vies mat ak robis pre DPB, alebo pre Magistrat BA.

anonym_5e5b32
Dnes o 10:42
@dooscoby

Ahoj. Zial zlavy nebývajú. A naraz kupovať rocnu detom, sebe je zahul, ale tak skolak plati 15 mesačne a ročná stoji zaokrúhlené 100 tak pri 2 deťoch sa oplatí každému rocna. Ale taka Praha, Viedeň, kde je aj metro je cenovo podobná. Tu je skoda zrušenie 10 mín lístkov. A napr Dubravka ma tak debilne spojenie s mestskými časťami, ze vsade treba prestupovat. Elektricka sa trmaca pomaly 45 min do centra. 84 aj 83 idu len Petržalky. Som zvedava s cim prídu od septembra akými zmenami v doprave.

@dooscoby celkovo ta doprava je nastavena zle, resp. naschval, aby 30 min listok nestacil, ak prestupujes, uz viackrat sa mi stalo, ze sa cesta nedala stihnut v ramci 30 min, pricom podla grafikonov by tam mala byt este aj par min vola

luliu
Dnes o 10:51

Nie žiadne zľavy nebývajú, najlepšie kúpiť ročnú elektricenku.

april171
Dnes o 11:12
@anonym_5e5b32

@dooscoby celkovo ta doprava je nastavena zle, resp. naschval, aby 30 min listok nestacil, ak prestupujes, uz viackrat sa mi stalo, ze sa cesta nedala stihnut v ramci 30 min, pricom podla grafikonov by tam mala byt este aj par min vola

Ok, a ked podla grafikonu máš ísť 18 minút a máš teda 30 minútový lístok, ktorý má dostatočnú rezervu, ale kvôli doprave ideš 31 a príde revízor, tak je pokuta? To je podla mna velmi nespravodlivé, ved clovek si kupi lístok na tu jednu trasu a nemoze za to, že ide dlhsie, to si potom musí dokupovať priamo v buse, ked vidí, že skysne v zápche? Potom je tam ten grafikon pre srandu kralikov. Takto asi chytajú turistov, predpokladám.

lucik194
Dnes o 11:23
@april171

Ok, a ked podla grafikonu máš ísť 18 minút a máš teda 30 minútový lístok, ktorý má dostatočnú rezervu, ale kvôli doprave ideš 31 a príde revízor, tak je pokuta? To je podla mna velmi nespravodlivé, ved clovek si kupi lístok na tu jednu trasu a nemoze za to, že ide dlhsie, to si potom musí dokupovať priamo v buse, ked vidí, že skysne v zápche? Potom je tam ten grafikon pre srandu kralikov. Takto asi chytajú turistov, predpokladám.

@april171 nie nie je to pokuta, ale nesmies prestupovat, lebo prestup nevies dokazat.

musi to byt jedna linka. nastupis napr. na 4 elektricku mas cestovat 22 minut a cestujes 31 stale tou istou. a v tej 31 minute ked ta skontroluje revizor, povies, ze si nastupila na tej a atej zastavke a sem to ma byt len 22 minut, ale bola nehoda tak ste sa o 9 minut zdrzali......

april171
Dnes o 11:28
@lucik194

@april171 nie nie je to pokuta, ale nesmies prestupovat, lebo prestup nevies dokazat.

musi to byt jedna linka. nastupis napr. na 4 elektricku mas cestovat 22 minut a cestujes 31 stale tou istou. a v tej 31 minute ked ta skontroluje revizor, povies, ze si nastupila na tej a atej zastavke a sem to ma byt len 22 minut, ale bola nehoda tak ste sa o 9 minut zdrzali......

@lucik194 Aj máš s tým skúsenosť? Lebo mne sa asi 10 rokov dozadu toto stalo, klasická 61 z letiska na hlavnú stanicu, ktorá má ísť do pol hodiny a išla samozrejme dlhšie a aj tak mi dal pokutu revízor.

lucik194
Dnes o 11:49
@april171

@lucik194 Aj máš s tým skúsenosť? Lebo mne sa asi 10 rokov dozadu toto stalo, klasická 61 z letiska na hlavnú stanicu, ktorá má ísť do pol hodiny a išla samozrejme dlhšie a aj tak mi dal pokutu revízor.

@april171 ano mam riesili sme v elektricke, presne turistov, asi rok dozadu

april171
Dnes o 12:06
@lucik194

@april171 ano mam riesili sme v elektricke, presne turistov, asi rok dozadu

@lucik194 Tak snáď nabudúce lepšie dopadnem, lebo som vždy v strese pri ceste hlavná stanica - letisko, väčšinou si kúpim drahší lístok, ale niekedy teda "zariskujem", že to stíhame podľa grafikonu.