icon

Bývanie v Slnečniciach v Bratislave

chodilasomdomov
28. mar 2026

Ahojte,

Chcem sa spýtať aké sú výhody a nevýhody bývania v slnečniciach tu v BA?

Dakujem😊

anonym_7f5ee4
28. mar 2026

@chodilasomdomov nevyhody: je to v poli, teda hlavne ta cast za kruhacom a chodi tam asi az jeden autobus.

beata_k
28. mar 2026

@chodilasomdomov Na moj vkus si tam.susedia vidia az do zaludka.

done
28. mar 2026

@chodilasomdomov MHD 90,91,98 skor take komunitne byvanie koniec Petrzalky dalej len polia, Billa, Planeo, kaviaren a podobne, je to take odtrhnute od mesta ale vzdy lepsie ako Nesto.

chodilasomdomov
autor
28. mar 2026

Počuť dosť susedov?

anonym_b05d85
28. mar 2026

Malé byty, zlá dopravná dostupnosť, 2 drahšie potraviny (Terno, Billa), byty oproti sebe - vidíš si často do okien, vzadu je čistička - niekedy hrozný smrad, hluk zo stavby - vždy tam dostavujú ďalšie bytovky, bez ZŠ

chodilasomdomov
autor
28. mar 2026

Tu čističku často cítiť?

done
28. mar 2026
@chodilasomdomov

Tu čističku často cítiť?

@chodilasomdomov ked fuka vietor od severovychodu

petamich
28. mar 2026

Byvaju mi tam viaceri kolegovia a byva sa im dobre. Je tam uz vybavenost, infrastruktur, dobra dostupnost do mesta, priamy pristup na hradzu, casto bicykluju, rusovecke jazero. Ano cisticku obcas citit podla toho co hovoria. Ale teda im sa byva dobre, byvaju v casti Viladomy, jedna z prvych co sa postavila.

anonym_09ba83
28. mar 2026

Vyhody: velmi pekne upravene okolie, ihriska, komunitna atmosfera, ideal pre rodiny s detmi, su tu aj prevadzky pre deti (sport, umenie, tvorive, plavanie…)
Vela uz otvorenych prevadzok, dalsie sa chystaju, lekari (zubari, urologia, gynekologicke ambulancie viacero, ocne centrum, detske)
Skolky, statna aj sukromne
Dobra dostupnost do centra
Nevyhody: obcas zapach z cisticky /slovnaftu podla podla smeru vetra a orientacie bytu
Najvacsou nevyhodou su niektori susedia a co mna neskutocne stve, vsade same psy a strasne nevychovani majitelia, to je fakt extrem

lucik194
29. mar 2026

byva mi tam kolegyna

byvanie fajn, ale slnecnice su velke, roztahane. treba definovat ulicu, lebo su to akoby dve casti. slnecnice a niektori este aj juzne mesto beru ze su to slnecnice ...

ak mas okna do velkej cesty, je tam premavka a velka. dufam, ze byt sa predava s parkovanim, inak nezaparkujes. bus prejdes cez cestu, bus zastavka je blizko

co tam nie je , tak statna skolka tam nie je , ani statna skola. do skoly deti patria na Holicsku, co je od ruky.teda takto je tam jedna ms statna, na juznom meste, ale iba jedna ci dve ulice tam patria. inak vsetky patria az za cestu......

definuj ulicu, bude to jednoduchsie.
a teda ano cov niekedy citi, byva sa tam ale v pohode

anonym_b7e16b
29. mar 2026

Nie je dobrá dostupnosť MHD, nie sú tam školy či škôlky s deťmi treba dochádzať do stredu Petržalky kde sú spadove školy a škôlky. Je dobre byt aktívny šofér a mať auto/auta inak sa tam ťažšie funguje

anonym_c5f7ae
29. mar 2026

Otazky autorky sú odveci, rovnako aj odpovede viacerých, čo o Slnečniciach nevedia nič, len majú potrebu tu tláchať a mudrovať. Každej z vás čo tláchate, napíšem že nemá mudrovať !

Slnečnice sú dosť široký pojem a závisí o ktorej lokalite sa bavíme: Viladomy, zona mesto, POP. KAždý ma svoje špecifiká.

MHD:
Napríklad písať o POP-e že je zlá dostupnosť MHD je blud, lebo je tam konečná električky a tá je super. Zlú MHD dostupnosť majú možno Vila domy, kde ide jedna autobusová linka. Zona mesto je tak v strede, je tam aj dostupnosť MHD autobusy a aj električka, ak sa prejdú trošku viac na konečnú električky.

Lokalita:
Opať je to individuálne, ale POP a Mesto sú na okraji Petržalky, kde stačí prejsť Panonsku a ste v klasickej Petržalke. Z Viladomov je to trochu dalej, ale opať nič strašne. Vo viladomoch je viac zelene, predsalen lokalita je bližšie k hradzi. Pop a Mesto su viac v otvorenom priestranstve (pole)

Kvalita domov:
Opat individualne. Každa etapa je ina, stavali ju rozne stavebne firmy a rozni projektanti. Niekde je zavad viac, niekde menej. Preto sa neda povedat, že kvalita je rovnaka všade.
V zasade plati, že staršie byty (domy) mali viac zavad ako najnovšie etapy, kde sa po skusenostiach mnohe veci vychytali.

anonym_c5f7ae
29. mar 2026
@anonym_b7e16b

Nie je dobrá dostupnosť MHD, nie sú tam školy či škôlky s deťmi treba dochádzať do stredu Petržalky kde sú spadove školy a škôlky. Je dobre byt aktívny šofér a mať auto/auta inak sa tam ťažšie funguje

@anonym_b7e16b Nemudruj

anonym_c5f7ae
29. mar 2026
@anonym_b05d85

Malé byty, zlá dopravná dostupnosť, 2 drahšie potraviny (Terno, Billa), byty oproti sebe - vidíš si často do okien, vzadu je čistička - niekedy hrozný smrad, hluk zo stavby - vždy tam dostavujú ďalšie bytovky, bez ZŠ

@anonym_b05d85 Nemudruj

anonym_b05d85
29. mar 2026
@anonym_c5f7ae

@anonym_b05d85 Nemudruj

@anonym_c5f7ae
Ty jediný si môžeš napísat názor?

conta22
29. mar 2026
@chodilasomdomov

Počuť dosť susedov?

@chodilasomdomov áno počuť, štandard je tam nižší

anonym_c5f7ae
29. mar 2026
@anonym_b05d85

@anonym_c5f7ae
Ty jediný si môžeš napísat názor?

@anonym_b05d85 Treba napísať fundovaný názor, nie všeobecné dojmy

done
29. mar 2026

@chodilasomdomov V novostavbach s tehlovymi stenami je nizsi zvukovy utlm ako v betonovych panelakoch. Štandardná objemová hmotnosť betónu sa pohybuje v rozmedzí 2 200 – 2 500 kg/m³ a hmotnost brúsenej tehly je 750 – 850 kg/m³
Vyssia objemova hmotnost znamena aj vyssia nepriezvucnost.

pr85
29. mar 2026

@chodilasomdomov Najbližší kostol je až Fara Lúky na Betliarskej.

pr85
29. mar 2026
@anonym_09ba83

Vyhody: velmi pekne upravene okolie, ihriska, komunitna atmosfera, ideal pre rodiny s detmi, su tu aj prevadzky pre deti (sport, umenie, tvorive, plavanie…)
Vela uz otvorenych prevadzok, dalsie sa chystaju, lekari (zubari, urologia, gynekologicke ambulancie viacero, ocne centrum, detske)
Skolky, statna aj sukromne
Dobra dostupnost do centra
Nevyhody: obcas zapach z cisticky /slovnaftu podla podla smeru vetra a orientacie bytu
Najvacsou nevyhodou su niektori susedia a co mna neskutocne stve, vsade same psy a strasne nevychovani majitelia, to je fakt extrem

@anonym_09ba83 Ten urológ tam má ceny, že som skoro odpadol, keď som zvažoval tam ísť.

bludna
29. mar 2026

@chodilasomdomov Nevyhody su celkom zrejme. Najvacsia vyhoda je za mna hradza doslova za oknami.

anonym_992151
29. mar 2026

vyhodou je urcite upravene okolie, detske ihriska, ohnisko, moznost sa ist najest, skocit do kaviarne a podobne. Elektricka tiez nieje az tak daleko, zalezi z ktorej casti slnecnic, ale zatial tam vedie len taka provizorna cesta. Nebyvam tam, ale raz do tyzdna tam zvycajne som ci uz s detmi, alebo na navsteve.

Budovu maju svoje muchy asi ako vsetky novostavby v BA. Niekto sa stazoval na kurenie, niekto na krive steny. Mne osobne by vadilo, ze tam je hned skladka odpadu, ktora obsahuje azbest a cisticka.

majka99999
29. mar 2026

Co sa tyka vetra, tak fuka vacsinou severozapadny, od Dunaja. My byvame medzi Drazdiakom a Slnecnicami, tak obcas Slovnaft/cisticka smrdi aj tu, ale to parkrat rocne. To len pre info. 😁

anonym_b1b828
30. mar 2026
@done

@chodilasomdomov MHD 90,91,98 skor take komunitne byvanie koniec Petrzalky dalej len polia, Billa, Planeo, kaviaren a podobne, je to take odtrhnute od mesta ale vzdy lepsie ako Nesto.

@done preco?mne pride Nesto ze ma skvelu polohu kvoli Kittsee.do centra BA busom tak 8 min

done
31. mar 2026
@anonym_b1b828

@done preco?mne pride Nesto ze ma skvelu polohu kvoli Kittsee.do centra BA busom tak 8 min

@anonym_b1b828 Kopcianska je priemyselna zona a jazdi tam iba jeden spoj do centra, vecer a cez vikend je interval pol hodiny. 8min je k Auparku, do centra je to 15min. Do marketov v Petrzalke treba obist zeleznicu az nadjazdom cez Bratsku. Do Kittsee je to blizko len peso alebo na bicykli, autom treba obist pol Petrzalky popri Slnecniciach a este cez Jarovce.

anonym_b1b828
31. mar 2026
@done

@anonym_b1b828 Kopcianska je priemyselna zona a jazdi tam iba jeden spoj do centra, vecer a cez vikend je interval pol hodiny. 8min je k Auparku, do centra je to 15min. Do marketov v Petrzalke treba obist zeleznicu az nadjazdom cez Bratsku. Do Kittsee je to blizko len peso alebo na bicykli, autom treba obist pol Petrzalky popri Slnecniciach a este cez Jarovce.

@done no vidis,kazdy to vnimame inak.za mna ma Nesto velmi fajn poziciu.dopravne zapchy som tam este nevidela,cyklotrasa pod nosom ktora vedie doslova cez cele Rakusko.krasne prirodne zakutia(mam zmapovane krizom krazom),"priemyselna" cast nie je nalepena na obytnu zonu ak myslis tie firmy...ci aky priemysel?neviem ze by sa tam nieco vyrabalo

done
31. mar 2026
@anonym_b1b828

@done no vidis,kazdy to vnimame inak.za mna ma Nesto velmi fajn poziciu.dopravne zapchy som tam este nevidela,cyklotrasa pod nosom ktora vedie doslova cez cele Rakusko.krasne prirodne zakutia(mam zmapovane krizom krazom),"priemyselna" cast nie je nalepena na obytnu zonu ak myslis tie firmy...ci aky priemysel?neviem ze by sa tam nieco vyrabalo

@anonym_b1b828 Velkosklady a depa prepravnych spolocnosti, kamiony, blizkost zeleznice...a v autobuse casto neprisposobivi obyvatelia problemovych bytoviek z Kopcianskej. Kazdy ma iny pohlad.