Cena interrupcie v Bratislave
Ahojte, nechcem ziadne presviedčanie ani nič, mam uz 2 deti a viac nezvládnem ani po finančnej, psychickej ani po fyzickej stránke, žial antikoncepcia zlyhala.
Bývame na zahori, tak ma zaujima ma cena interupcie v Bratislave v štátnych nemocniciach. Ďakujem.
@sara07 Ahoj kľudne. Ale uvedom si, že toto je diskusia a môžeme mať na interrupciu rôzne názory. Vidím, že ty ich neakceptujes.
@pr85 názor môžeš mať ale vyjadri ho ludsky, emapticky nie to čo tu dlhodobo robíš ,opakujem je tu dost vela báb z krestanského prostredia čo sa poznáme tu ale nik sa z nich nespráva ako ty
Piestany maju dobry cennik
@pr85 názor môžeš mať ale vyjadri ho ludsky, emapticky nie to čo tu dlhodobo robíš ,opakujem je tu dost vela báb z krestanského prostredia čo sa poznáme tu ale nik sa z nich nespráva ako ty
@sara07 Vyjadril som ho ľudský. Ale musím tej žene aj povedať, aké následky bude mať jej rozhodnutie. A to je ukončenie života nevinnej bytosti.
@sara07 Vyjadril som ho ľudský. Ale musím tej žene aj povedať, aké následky bude mať jej rozhodnutie. A to je ukončenie života nevinnej bytosti.
@pr85 tak to má dobre daleko do ludskosti, skutočne daleko , ja chápem že si to vo svojej zaslepenosti vo viere neuvedomuješ , že tvoje slova môžu aj ranit
a autorka sa nepytala na to či je to spravne moralne a neviem aké podla tvojej viery ale na cenu
ak si myslíš že je to pre ženu lahke , tak to sa dobre pletieš
myslim že neexistuje niekto kto nevie že krestania nesuhlasia s interupciou , vieme to všetci ,netreba nám to tu opakovat , ked s tým nesuhlasite váš nazor, nie náš ...
@luckabj82 nehadzala by som to na slovensk nazor, je tu vela bab čo má rovnaky názor na interupciu ako on, ale nepíšu a nespravaju sa tak ako on
a toto nie je prva takato diskusia
@sara07 ja vôbec nesledujem tu diskusie ,nemám na to čas,náhodou som nakúkla a končím,treba mi povyberatt deti z družiny zo školy, podvázať na krúžky....,,tak domov na dedinu, a ďalej fungovať doma,takže na mňa už nereagujte nebudem tu ,mám iné povinnosti PEKNÝ DEŇ
@anonym_autor V Antolskej ti zabijú tvoje nenarodené dieťa za 248,95 EUR. Riešil som inú platenú vec pre manželku a tak som si cely cenník odfotil. A ináč len pre zaujímavosť, zmrzačenie ženy (sterilizácia) stojí 366 EUR a zmrzačenie muža (vazektomia) 382 EUR.
@pr85 prosim ta, z akeho roku je cennik? muz sa chce nechat zmrzacit, ale co som pozerala inde, cena bola dvojnasobna.
@anonym_autor Ja sa divím, že si vedela spraviť tri deti keď nevieš zdvihnúť telefón a opýtať sa "dobrý deň, aká je u vás cena interrupcie?"
@simsalabim trochu odveci porovnavat sterilizaciu u zvierat a u ludi. Takisto poznamka mimo temy.
A k teme cenniky su na internete alebo staci zavolat a informovat sa.
@pr85 tak to má dobre daleko do ludskosti, skutočne daleko , ja chápem že si to vo svojej zaslepenosti vo viere neuvedomuješ , že tvoje slova môžu aj ranit
a autorka sa nepytala na to či je to spravne moralne a neviem aké podla tvojej viery ale na cenu
myslim že neexistuje niekto kto nevie že krestania nesuhlasia s interupciou , vieme to všetci ,netreba nám to tu opakovat , ked s tým nesuhlasite váš nazor, nie náš ...
@sara07 To nie je len o kresťanstve. Aj neveriaci ženy trpia postaborcnym syndrómom a môže to zasiahnuť aj autorku.
@pr85 prosim ta, z akeho roku je cennik? muz sa chce nechat zmrzacit, ale co som pozerala inde, cena bola dvojnasobna.
@anonym_1d2757 ja som platila za sterilizaciu v tt 564 v piestanoch ju robia za 250. Takze ten cennik moze byt naozaj realny treba sa tam informovat.
@pr85 samozrejme, ze nazor mozes mat. Ale nie je vhodne ho pchat do diskusie, kde sa autorka pyta na cenu interrupcie, nie na jej moralnost. Takze sa nabuduce zdrz komentara.
@simsalabim cenu interrupcie som jej ako jediný zo všetkých diskutujúcich poskytol.
@simsalabim cenu interrupcie som jej ako jediný zo všetkých diskutujúcich poskytol.
@pr85 nie, ty si jej poskytol cenu za zabitie dietata. Na to sa ona nepytala.
@pr85 nie, ty si jej poskytol cenu za zabitie dietata. Na to sa ona nepytala.
@simsalabim to je to isté. Nevinné dieťa príde pri tomto zákroku o život.
@sara07 autorka vedela čo to spustí akú diskusiu.Dnes nie je problém si cenu zistiť.Interupcia je ukončenie tehotenstva tzn zabitie plodu.On pomenoval veci správnym menom.Zase sa tu nehrajme na slovíčkarenie
@sara07 autorka vedela čo to spustí akú diskusiu.Dnes nie je problém si cenu zistiť.Interupcia je ukončenie tehotenstva tzn zabitie plodu.On pomenoval veci správnym menom.Zase sa tu nehrajme na slovíčkarenie
@anonym_cffe66 to budeme ako pri blbých písať , krestania nepíšte k teme, ked si to vedia iné baby odpustit vie si to aj pf 85
nie každy vie že cennik máva nemocnica aj na webe
ohladne pomenovania spravnym menom by sme sa mohli dost dlho bavit, tu niekto bude pisat o zabijani , ked vieme čo sa dialo v minulosti, samozrejme máte na to nejake farizejské ospravedlnenie - od križiackych vojen ktore spustil vatikan, cez upalovanie, mučenie, a postoj cirkvi pri hitlerovi vieme aký bol ... tak tu ide moralizvat to uplne najsamspravnejšie naboženstvo
a ked teda má napriek všetkému potrebu sa vyjadrit tak ludsky , normálne
@sara07 To nie je len o kresťanstve. Aj neveriaci ženy trpia postaborcnym syndrómom a môže to zasiahnuť aj autorku.
@pr85 presne pre takéto fanatické individuá ako si ty ludia začinaju byt alergicky na krestanov,doteraz roky nik neriešil nejak vatikan, katolikov, krestanov nebolo potrebne každy si žil vo svojej bubline . šlo to , vrátane mna
ale čo ty a tebe podobní robia to normálne nie je .
ty si jej tu cenu našiel a poskytol len preto aby si si mohol napísat ten zvyšok , pre nič iné
keby si to napísal normálne nikto tu nič nerieši
a syndromom čo píšeš netrpia všetky ale len niektore a o to aby bola čo najväčšia sa s radostou staráš aj ty a tebe podobní, presne ten tvoj prispevok a nie je jedne je podprahovo učelov aj tak písaný , tvoje slova ubližuju čo si napisal, maju tu tendenciu
a aj tvoj názor a postoj sa dá napísat ludsky a prijatelne
@simsalabim to je to isté. Nevinné dieťa príde pri tomto zákroku o život.
@pr85 to je tvoj uhol pohladu, nenut ho inym. Ukoncenie tehotenstva je u nas legalne do 12.tyzdna a nemyslim si, ze ho zeny podstupuju z roztopase.
@pr85 to je tvoj uhol pohladu, nenut ho inym. Ukoncenie tehotenstva je u nas legalne do 12.tyzdna a nemyslim si, ze ho zeny podstupuju z roztopase.
@simsalabim Vidíš a v susednej krajine, v Poľsku, je interrupcia z vlastného rozhodnutia ilegálna a trestná. Dúfam, že nemáš na tento zákon žiaden názor a rešpektuješ ho naplno a nenútiš Poliakom, aby zmenili svoju zákonnú úpravu. Aby si bola vo svojich názoroch na interrupciu konzekventná. 🙂
@simsalabim Vidíš a v susednej krajine, v Poľsku, je interrupcia z vlastného rozhodnutia ilegálna a trestná. Dúfam, že nemáš na tento zákon žiaden názor a rešpektuješ ho naplno a nenútiš Poliakom, aby zmenili svoju zákonnú úpravu. Aby si bola vo svojich názoroch na interrupciu konzekventná. 🙂
@pr85 vies o tom, ze s tymto zakonom v Polsku mnozstvo ludi nesuhlasi? A ze im tento zakaz bol vnuteny? Ze kvoli nemu uz zeny zomreli? Ze Polky chodia na interrupciu do Ciech? A toto iste by si ty a tebe podobni chceli vnutit aj tu. Vo svojom nazore som konzekventna. Rozhodnutie musi byt na zene, jedine na nej. Nemozeme ju zredukovat na inkubator. Prava nenarodeneho plodu nesmu byt nadradene jej pravam - ale to neznamena, ze ich ako spolocnost nemozeme chranit. Tych 12.tyzdnov je rozumny kompromis. A okrem toho sa mozme ako spolocnost snazit, aby zeny mali vsetku podporu a nemuseli byt v situacii, ked chcu tehotenstvo ukoncit.
@anonym_78d788 čo zle napísal?odpoviesť k veci zle,neodpovies,zle to také SLOVENSKÉ
@luckabj82 co zle napisal? odhliadnuc od nazorov na interupciu (o ktore ho nik neziadal) oznacil sterilizaciu za zmrzacenie .... zeny, ktore musia tento zakrok podstupit kvoli zdraviu ako liecebnu metodu, resp ktorych by dalsie tehotenstvo ohrozilo na zivote musia mat z takychto drbnutych stredovekych nazorov radost
@anonym_autor V Antolskej ti zabijú tvoje nenarodené dieťa za 248,95 EUR. Riešil som inú platenú vec pre manželku a tak som si cely cenník odfotil. A ináč len pre zaujímavosť, zmrzačenie ženy (sterilizácia) stojí 366 EUR a zmrzačenie muža (vazektomia) 382 EUR.
@pr85 Konečne tu niekto nazýva veci pravými menami 👍🏽
@pr85 vies o tom, ze s tymto zakonom v Polsku mnozstvo ludi nesuhlasi? A ze im tento zakaz bol vnuteny? Ze kvoli nemu uz zeny zomreli? Ze Polky chodia na interrupciu do Ciech? A toto iste by si ty a tebe podobni chceli vnutit aj tu. Vo svojom nazore som konzekventna. Rozhodnutie musi byt na zene, jedine na nej. Nemozeme ju zredukovat na inkubator. Prava nenarodeneho plodu nesmu byt nadradene jej pravam - ale to neznamena, ze ich ako spolocnost nemozeme chranit. Tych 12.tyzdnov je rozumny kompromis. A okrem toho sa mozme ako spolocnost snazit, aby zeny mali vsetku podporu a nemuseli byt v situacii, ked chcu tehotenstvo ukoncit.
@simsalabim A vieš, že so slovenským interrupcnym zákonom mnoho ľudí na Slovensku nesúhlasí? A že by chceli interrupciu obmedziť, resp. zakázať? Takže tak, ako som ja proti interrupciám a ty za, nikto na tomto fóre nemá právo mi zakázať tento názor. Ani ty nie.
@luckabj82 co zle napisal? odhliadnuc od nazorov na interupciu (o ktore ho nik neziadal) oznacil sterilizaciu za zmrzacenie .... zeny, ktore musia tento zakrok podstupit kvoli zdraviu ako liecebnu metodu, resp ktorych by dalsie tehotenstvo ohrozilo na zivote musia mat z takychto drbnutych stredovekych nazorov radost
@ukulela Tak ja rozlišujeme sterilizáciu ženy ako antikoncepciu (a tu odmietam) a sterilizáciu ako medicínsky indikovaný zákrok (s ktorým nemám problém). Ak by som mal napr. rakovinu semenníkov a bola by nutná kastrácia na to, aby som prezil, tak nezvažujem ani sekundu, hoci by to znamenalo, že už nikdy nebudem mať vlastné deti. Už len zo zodpovednosti voči žijúcim deťom a manželke.
@simsalabim A vieš, že so slovenským interrupcnym zákonom mnoho ľudí na Slovensku nesúhlasí? A že by chceli interrupciu obmedziť, resp. zakázať? Takže tak, ako som ja proti interrupciám a ty za, nikto na tomto fóre nemá právo mi zakázať tento názor. Ani ty nie.
@pr85 ja ti tvoj nazor nezakazujem. Ale nevnucujem ti svoj. Teda tebe ani tvojej zene ani nikomu inemu nikdy nebudem odporucat a nutit, aby podstupila interrupciu. Ty urob to iste - nechaj inu zenu sa rozhodnut podla seba. To je vsetko. Respektuj jej pravo na vlastny nazor a vlastne rozhodnutie. Som hlboko presvedcena, ze ona jedina ma pravo sa rozhodnut. Spolocnost by ju mala vsemozne podporit, aby sa rozhodla si dieta nechat, ale nutit ju zakazmi a hanlivymi recami je cez ciaru. Ta podpora musi vyzerat inak. A ak sa napriek tomu rozhodne tehotenstvo ukoncit, musi to byt v legalnom casovom okne, cim skor, tym lepsie, do 12.tyzdna. V idealnom svete by sa kazde dieta narodilo chcene a kazda zena by mala lahke tehotenstvo a porod, ktory ju nezmrzaci. Ak raz veda vymysli inkubator, ktory nahradi maternicu zeny, kazdy plod bude - mozno - vynoseny. Ale pokial tehotenstvo zavisi na tele niekoho ineho - tej zeny - nemozeme ju zbavit prava na vlastne telo. Nemozeme jej prikazat ohrozit seba a svoje zdravie, nemozeme jej prikazat vychovavat dieta, ktore nechce (uz teraz trpi mnozstvo nechcenych deti). Viem, ze ty mas na to iny nazor a ako vravim, mas nanho plne pravo a ja ho respektujem. Moj nazor je iny a vzdy budem hajit prava zeny tehotenstvo ukoncit, ak sa inak neda. Som uz vo veku, ked dalsie tehotenstvo - dufam - je velmi nepravdepodobne, ale bola by som rada, aby moje dcery mali stale moznost sa rozhodnut. V zivote som mala stastie po vsetkych strankach - zatial - ale to neznamena, ze sa neviem vcitit do situacie inych a pochopit ich.

@pr85 však jasné , na jednej strane sa tu idete potrhat pre lasku a ochranu bližneho , na druhej je to jedno, a čo ked bude mat zdravotne komplikacie, nech trpi , treba jej to čo najviac stažit
čokolvek čo sa da presadit len aby to mala žena stažene, mne napr 4 už neodporučili lekári
však čo, že je tu riziko že tu ostatnu siroty alebo sa iné prachy vyhodia na dalšiu liečbu
nehovoriac o interupčnej tablete, som rada že tu nie obohnaní drôtom a žena môže vycestovat
neviem niekedy mám pocit že pre teba žena ani nie je plnohodnotny človek alebo aspon rovncenný voči tebe
@sara07 Ja s mojou ženou žijem a je pre mňa rovnocenna (vychádza to z mojej viery). Na interrupciu by moja žena nikdy nepomyslela (a ani ja nie). Vieš, my sme takéto veci (viera, počet detí, antikoncepcia, interrupcia...) riešili na našom druhom a treťom rande. Ak by sme sa nezhodli, tak by sme spolu nežili.