icon

Cesta vlakom v rámci Bratislavy

sang
9. nov 2025

Dobry den
nikdy sme sa nepresuvali vramci Bratislavy vlakom, ale synovcovi by sme chceli urobit radost ( este vlakom nikdy nesiel) a nasu cestu do mesta aspon trosku by sme chceli skombinovat s cestou z vlakovej stanice Vrakuna na stanicu Nove mesto. ( alebo v opacnom smere) . Prosim Vas, ako funguje ku povanie listkov ? Daju sa kupit priamo na stanici ZS Vrakuna ? A su tam v nejakom obmedzenom case ?

dakujem
Sang

zalka
9. nov 2025

@sang kúp cez eshop https://www.zssk.sk/cestovny-listok/ ak necestujes vlakom často apku netreba riesit

maranco
9. nov 2025

Lístok si kúp na stránke https://www.zssk.sk/ alebo cez aplikáciu.
Nie je lepšie naplánovať cestu trochu ďalej? To ani nestačí vnímať že je vo vlaku a už vystupujete.

aliziana
9. nov 2025

@sang ak máte platnú električenku, tá by mala platiť aj vo vlaku

lenkine
9. nov 2025

Aj obyčajným lístkom na MHD sa môžeš presúvať vlakom po Bratislave. My tak chodíme z Devínskej na Hlavnú stanicu.

cacianka
10. nov 2025

keď chcete urobiť radosť, povozte sa radšej trochu dlhšie, tých pár minút je o ničom, len sa vlak rozbehne a už vystupujete. kľudne choďte až do DS, nech chlapec užije, aj podá lístok vlakvedúcemu.

muchotrafka298
10. nov 2025

Co sa tyka trasy Nove Mesto - Vrakuna, tak tam chodi Leoxpress, nie ZSSK. Nie je tam pokladna, takze si listky kupujes s prirazkou u sprievodcu alebo cez ich aplikaciu, co je lacnejsie.

sang
autor
18. nov 2025

velmi pekne dakujem vsetkym za odpovede . Kazdy vysvetlil kusok z nejakej inej strany a naozaj to bolo poucne. Takze z Vrakune nakoniec , ako vyplynulo, musime kupovat Leoxpress listok . A na ine trasy potom vramci Bratislavy klasicky listok/elektricenka. Pozriem sa na pokracovanie trasy toho Leoxpressu, a skusime trasu aj trochu dalej ako len po Nove Mesto. Este raz dakujem !

cacianka
19. nov 2025
@sang

velmi pekne dakujem vsetkym za odpovede . Kazdy vysvetlil kusok z nejakej inej strany a naozaj to bolo poucne. Takze z Vrakune nakoniec , ako vyplynulo, musime kupovat Leoxpress listok . A na ine trasy potom vramci Bratislavy klasicky listok/elektricenka. Pozriem sa na pokracovanie trasy toho Leoxpressu, a skusime trasu aj trochu dalej ako len po Nove Mesto. Este raz dakujem !

@sang ak by ste išli na st. BA Nové mesto, kúsok odtiaľ je nákupné centrum VIVO (predtým Polus), alebo rovno pred stanicou vpravo je konečná zastávka električky č. 4, ktorou sa môžete previezť cez centrum, napr. po zastávku Most SNP, tam popozerať lode, a takisto sa vrátiť na stanicu. (Len pozor jeden voz 4 ide na stanicu a druhý na Zlaté piesky)
Ak chcete ešte pridať minizážitok, prejdite sa po nábreží smerom napäť, k starému mostu, kúsok vľavo stojí na zast. Šafárikovo námestie električka do Petržalky, odvezte sa pár zastávok - budete mať vyhliadku na most SNP a širokú rieku, a vrátite sa na zast. a počkáte tam na 4. Niekde si môžete dať koláčik, kávičku, horúcu čokoládu a výlet ako vyšitý, ani nie drahý. Lístok si môžete kúpiť na stanici, celodenný, raz cviknete a veziete sa, prestupujete koľko chcete.

sang
autor
20. nov 2025

Velmi dakujem za uzitocne informacie ! myslim, ze sa zacnu coskoro plnit sny ... ( postupne, kedze sen c.2 je poschodovy autobus ( a do Londyna kvoli tomu nepojdeme), alebo dvojposchodoby vlak ( to este pocka, kedze este nesiel ani ten klasickym... ale uz sniva dalej :D )

maranco
20. nov 2025
@sang

Velmi dakujem za uzitocne informacie ! myslim, ze sa zacnu coskoro plnit sny ... ( postupne, kedze sen c.2 je poschodovy autobus ( a do Londyna kvoli tomu nepojdeme), alebo dvojposchodoby vlak ( to este pocka, kedze este nesiel ani ten klasickym... ale uz sniva dalej :D )

@sang v Česku som si všimol premávať dvojposchodové regionálne vlaky

cacianka
20. nov 2025
@maranco

@sang v Česku som si všimol premávať dvojposchodové regionálne vlaky

@maranco aj na SK jazdia, pravidelne chodí BA -NZ, alebo BA - MA

maranco
20. nov 2025
@cacianka

@cacianka aký dopravca?

už som našiel Železničná spoločnosť Slovensko, a.s

cacianka
21. nov 2025
@maranco

@cacianka aký dopravca?

už som našiel Železničná spoločnosť Slovensko, a.s

@maranco fungujú niečo ako kyvadlová doprava medzi týmito stanicami

sang
autor
21. nov 2025
@cacianka

@cacianka Dakujem

sang
autor
21. nov 2025

Velmi pekne dakujem. Ked som googlila, nemala som stastie na nejake informacie o dvojposchodovych vlakoch na Slovensku. vsetko, co som nasla, skor znelo len ako plan ich tu zaviest ( Stadler vlaky), dokonca spominali trasu Bratislava-Zilina, ale ziaden clanok nevyznieval, ze by boli skutocne pustene do prevadzky..