icon

Cestovanie v Bratislave

26. jún 2023

Ahojte v piatok večer cestujem s dcérou do Bratislavy. Priznám sa na posledný krát som bola v Bratislave, keď nebola hlavným mestom. Ako sa dostanem najľahšie zo železničnej stanice k trom vežiam?

Strana
z2
guudy
26. jún 2023

@sisaka dakujem za vystizne zhrnutie👍🏼
Btw, napodobne, v 95, ako 16 rocna ;)

maranco
26. jún 2023

Ak by ti vlak stál aj na železničnej stanici Bratislava-N.Mesto, tak vieš za 26 min. prísť aj pešo.
https://sk.mapy.cz/s/hubapatece

peter0123
26. jún 2023

@sisaka mladšie ročníkyj áno, ale staršie ročníky nie. Svokrovci, krstný, susedia a ďalší z nášho okolia nefičia na smartfónoch, majú tlačítkove mobily. Poväčšinou majú dvaja jeden mobil. Môj otec ani len netuší ako sa ide na net, čo to je appka, nie ešte googlit mapy a odchody MHD. Našu ulica nikto neprezerá na Google Street view, lebo tam ani nie je. Podľa mňa väčšina ľudí od nás s MHD ani necestovala. V mojom rodisku chodí za celý deň 6busov a lístok sa kupuje výhradne od šoféra. Je ľahšie daktorým vysmiať tu zrejme staršiu pani, ktorá je menej internetovom zdatná ako zamyslieť sa nad tým že nie každý je tak odvážny svetobežnik ako vy. Potom jej niekto píše nech kúpi lístok cez sms ďalší že nech to nerobí, možno sa ani appku nevie nainštalovať, možno má iné ,, neatraktívne,, znalosti.

limoncino
26. jún 2023

Tak ale niekto naozaj nie je az taky zdatný, tak sa spýta. Ja som nemala problem ani v Prahe, ani vo Viedni, veď čítať viem, a keď som v cudzom meste a potrebujem niečo nájsť zadam si to do Google maps, potom si pozriem Street view nájdem si nejaké záchytné body okolo ktorých musím prejsť a idem. Ale to som ja, rozumiem že nie kazdy si vie poradiť

guudy
26. jún 2023

@peter0123 ja to vidim takto - zakladatelka ma zjavne pristup k internetu a vie ho aspon nejako pouzivat, kedze sa zvladla zaregistrovat na konovi a zvladla zalozit diskusiu…..vygooglit si info o mhd by preto nemal byt v jej pripade problem…

bmolko
26. jún 2023

@liljana Blava je potok pri Trnave, tam 61 nechodí🙂

belllinka
26. jún 2023

@bmolko na tuto hlasku som uz alergicka

bmolko
27. jún 2023

@belllinka My original Bratislavčania zase na Blavu....

belllinka
27. jún 2023

@bmolko aj ja som Bratislavčanka, a čo 🙄

danica2711
27. jún 2023

@belllinka a to, že si chválabohu Bratislavčanka a nie Blaváčka

petronelag
27. jún 2023

Ja mám s tým cestovaním zato problémy lebo tam chodím málo, niekedy raz za rok, niekedy aj 3 roky nejdem, niekedy môže ísť aj syn autom, kto si to zabehá, tak nemá problém.

anonymous87
27. jún 2023

Juuuj ake ste niektore hnusne… nenapadlo vas, ze proste tieto vymozenosti nepozna? Mozno stacilo napisat: “ked si das do google maps ulice, tak tam vidis aj mhd a nazvy zastavok”… bodka. Autorka podakuje a bude do buducnosti vediet… aby sa tu clovek aj bal nieco opytat… nie kazdy je technicky zrucny, ze vie kde co vyhladavat… ale ked sa spravne nasmeruje, tak uz to zvladne sam… ale mnohe tu zjedli vsetku mudrost sveta, vsade boli, vsetko videli, nikdy nikoho pomoc nepotrebovali… aj ked sa vas niekto opyta na cestu, tak mu poviete, pouzi gugl maps? 🤦‍♀️ (alebo teda v minulosti ste mu povedali, kup si mapu. Nebud lenivy a zorientuj sa sam?)… keby sme boli k sebe milsi a napomocnejsi, hned by bol svet krajsie miesto…

zuzuliatko18
27. jún 2023

Lístky vieš kúpiť aj cez aplikáciu v mobile, IDS BK. Sú tam lacnejšie o 10% a ľahko dokúpiť iny, keby treba.
Nastupiste autobusov MHD je doprava smerom dole, kúsok. Pravdepodobne tým smerom pôjde väčšina osadenstva vlaku.

Strana
z2