Chemický peeling - Bratislava

31. dec 2022

Ahojte, chcem sa s Vami poradiť ohľadne chemického Peelingu? Podstúpil ho niekto? Pomohol Vám s akné? Už cca pól roka mám hroznú plet.. navštívila som gastro (asi 3 mesiace dozadu) - zistili mi intoleranciu na laktozu. Nahradila som to teda laktofree produktami. Stále ale nevidím zlepšenie. Moja plet bola predtým hladká a krásna. Teraz mám po tvári same červene fľaky, podkozne vyrážky (take hrbolceky) a neviem si už rady. Neviem či je to dlhší proces kým sa tvar zlepší. Zase musím sa priznať že sem tam si dám sladké - aj keď je tam mlieko. Veľmi preto rozmýšľam nad chemickým peelingom alebo retinolovym peelingom. Aké sú vaše skúsenosti?

Pridám Vám aj fotku ako aktuálne mám tvar . Nie sú to vyrážky na vytlačenie ale vyslovene nemám jednotnú plet - červene fľaky. A moja plet predtým bola úplne bez nejakych flakov, vyraziek.

bluemoon24
31. dec 2022

Zkusenost nemam, ale podle me jeste podrazdenou plet zatezovat chemickym peelingem, no nevim. Zkus vysadit i ty laktosefree vyrobky, nekomu vadi i to. Jestli mas FB a ovladas trochu anglictinu, tak mrkni na stranku Cassandra Bankson - je dermatologicka, ktera sama bojovala s akne - ma tam ruzne tipy a triky + zkus mrknout na kosmetiku The Ordinary (v Sephore by meli mit) - je cenovo velmi dostupna a nektere jejich produkty na akne jsou top!!

ivetan
31. dec 2022

odporucam znacku the ordinary chemicky peeling

darijja
31. dec 2022

Ja som bola raz a povedali mi, ze to treba opakovat kazde 3 4 tyzdne...po tom jednom raze som nezaznamenala zlepsenie

autor
31. dec 2022

@ivetan a nie je to riskantne používať sama? Aby nedošlo k nejakému poškodeniu? Viete mi napísať konkrétne serum s ktorým máte skúsenosť?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lusiiita
1. jan 2023

Pred 5 rokmi som absolvovala chemicky peeling, moja plet bola v ovela horsom stave ako tvoja. Chodila som na lekarsku kozmetiku, 3 mesiace som sa
supala ako ryba ale stalo to zato. Uplne mi to zmenilo plet.. takze odporucam ;) cim skor, kym nieje jarne slnko kvoli pigmentovym skvrnam.

autor
1. jan 2023

@nekonecna_katastrofa však práve preto neviem keďže nemám až tak veľmi na tom zle tú plet , či ešte nepockam, respektíve skúsim to the ordinary. Ale čo od nich? Nemám vyslovene akné na vytlačenie, ale take červene fľaky ako vidíte na foto. Čo myslite? Ísť, neísť?

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. jan 2023

@nekonecna_katastrofa No uvidím, asi to nechám tak. A ak sa to nezlepší pôjdem na jeseň.. ako myslím si že možno sa ešte telo čistí, keďže sú to len 2-3 mesiace čo mi zistili intoleranciu

gabika0825
1. jan 2023

Nemusí ísť len o laktozu ale aj o lepok. Ďalej to môže byt histamin. Je toho veľa. Najprv urobiť testy na intolerancie a pripadne alergie. Potom si treba dať vyšetriť čreva, ľadviny, pľúca a pripadne aj iné organy ktoré s tým môžu mat súvis. Sladké dať úplne preč. Cukor ako taký. Sladené nápoje. Čokoládu Maximálne horkú kvalitnú raz za čas ktorá obsahuje iba kakao. Zvýšiť príjem zelenej zeleniny a ovocie začať jesť. Samozrejme dodržiavať pitný režim čistá voda nech sa telo prečistí. A mne zabrala aj chlorella celkom.

graz
11. máj 2023

Mám na predaj tretinoin 0, 05