icon

Čo sa zmenilo v ružinovskej pôrodnici?

Dnes o 11:48

Ahojte,

v Ruzinovskej porodnici som za poslednych 10 rokov rodila viackrat, naposledy v roku 2023. Dozvedela som sa, ze sa tam za posledne 2 roky udialo vela vyraznych zmien. Kto tam nedavno rodil, prosim, vedeli by ste mi odpovedat na zopar otazok nizsie? Este som len v prvom trimestri, takze na obhliadku sa zatial nechystam, tak skusam vyzistit zatial info aspon takto od niekoho, kto ma cerstvu skusenost.

1. Treba sa vopred "zaregistrovat" na porod? Nieco take som zachytila, ale zda sa mi to zvlastne, ak neviem s urcitostou, kedy budem rodit. Alebo staci, ako predtym, jednoducho od toho 36. tyzdna zacat chodit tam na tyzdenne prehliadky?

2. Robia sa tam este od 36.tyzdna "pasy", kde sa kontroluje babatko?

3. Zachytila som, ze tam mozu chodievat po novom navstevy aj na izbu a dokonca aj oteckovia mozu byt po celu dobu na izbe, pohybovat sa po chodbach. Ak by som chcela izbu sama (bez manzela, kedze ten bude musiet byt s detmi), aby mi tam nechodili navstevy druhych ludi, musim platit za 2 ludi?

4. Ak ma niekto skusenost, byva v auguste plno? Lebo teraz v decembri tam bolo vraj "prazdno". Ja som zazila porody v inych mesiacoch...

Dakujem krasne ❤️

anonym_af8075
Dnes o 14:17

Urcite si nevies zaplatit druhe lozko, aby si bola sama na izbe, v takom bananistane zatial nezijeme. A to ze kedy je tam plno ti nikto nepovie, to nie je booking.com

petamich
Dnes o 15:57

1. ano treba sa zaregistrovat, registruju ta podla predpokladaneho terminu porodu a je im jasne, ze to moze byt +- dva tyzdne
2. nerobia, robia sa iba v pripade, ze je treba nieco skontrolovat alebo ak si po termine
3. nevies si rezervovat nadstandardnu izbu dopredu a uz vobec nie, aby si ju mala sama pre seba, dokonca aj manzel moze iba v pripade, ze je vtedy nahodou volne
4. toto je trosku vtipna otazka, jeden den moze rodit 20 zien a iny 0, ved to je situacia, ktora sa meni z hodiny na hodinu a nie sezonne, to nie je Turecko, ze v auguste nechod lebo high season 🙂 aj ten december vraj prazdno mohlo byt 1.12. a 3.12. uz inak, ja som bola prijata v sobotu, zeny nemali kde rodit, dokonca babatka boli na inom poschodi ako matky, lebo izby neboli na 600-nedeli, taka bola plnka a v pondelok som rodila sama a usiel sa mi aj nadstandard 🤷‍♀️

autor
Dnes o 16:25
@petamich

1. ano treba sa zaregistrovat, registruju ta podla predpokladaneho terminu porodu a je im jasne, ze to moze byt +- dva tyzdne
2. nerobia, robia sa iba v pripade, ze je treba nieco skontrolovat alebo ak si po termine
3. nevies si rezervovat nadstandardnu izbu dopredu a uz vobec nie, aby si ju mala sama pre seba, dokonca aj manzel moze iba v pripade, ze je vtedy nahodou volne
4. toto je trosku vtipna otazka, jeden den moze rodit 20 zien a iny 0, ved to je situacia, ktora sa meni z hodiny na hodinu a nie sezonne, to nie je Turecko, ze v auguste nechod lebo high season 🙂 aj ten december vraj prazdno mohlo byt 1.12. a 3.12. uz inak, ja som bola prijata v sobotu, zeny nemali kde rodit, dokonca babatka boli na inom poschodi ako matky, lebo izby neboli na 600-nedeli, taka bola plnka a v pondelok som rodila sama a usiel sa mi aj nadstandard 🤷‍♀️

@anonym_af8075
@petamich Vdaka za odpovede. Ja som sa nepytala, ci si mozem zarezervovat nadstandard, lebo viem, ze to nie je mozne (logicky). Ja som sa len pytala, ci je mozne -samozrejme logicky, ak bude nadstandard volny - zaplatit si jednolozlovu izbu (citala som, ze take uz tam su, ale chcela som si to overit) alebo ak ju chcem len pre seba (mam na to padne zdravotne dovody, ktore tu nebudem uvadzat), zaplatim za 2 osoby (teda akoby tam bol so mnou manzel). Neviem, co nie je jasne, ale mam pocit, ze posledne roky si ludia ani poriadne neprecitaju spravu a hned odpisuju, casto utocne, a pritom sa sami zhodia. Co sa tyka "natresku" v porodniciach, viem, ze to jednoducho je tak, ze niektore mesiace je plnsie ako ine (aj ked to znie vtipne, zvykne to suvisiet s "vianocnymi", "valentinskymi" ci "dovolenkovymi" detmi a pod). To je vsetko...

anonym_af8075
Dnes o 16:30
@anonym_autor

@anonym_af8075
@petamich Vdaka za odpovede. Ja som sa nepytala, ci si mozem zarezervovat nadstandard, lebo viem, ze to nie je mozne (logicky). Ja som sa len pytala, ci je mozne -samozrejme logicky, ak bude nadstandard volny - zaplatit si jednolozlovu izbu (citala som, ze take uz tam su, ale chcela som si to overit) alebo ak ju chcem len pre seba (mam na to padne zdravotne dovody, ktore tu nebudem uvadzat), zaplatim za 2 osoby (teda akoby tam bol so mnou manzel). Neviem, co nie je jasne, ale mam pocit, ze posledne roky si ludia ani poriadne neprecitaju spravu a hned odpisuju, casto utocne, a pritom sa sami zhodia. Co sa tyka "natresku" v porodniciach, viem, ze to jednoducho je tak, ze niektore mesiace je plnsie ako ine (aj ked to znie vtipne, zvykne to suvisiet s "vianocnymi", "valentinskymi" ci "dovolenkovymi" detmi a pod). To je vsetko...

@anonym_autor vobec nerozumies ani tomu co sa pytas
Nadstandardna izba je vzdy pre jednu rodicku, to ci tam s tebou bude manzel, manzelka, priatek, mama nikoho nezaujima lebo za tu osobu platis za stravenu noc a nie za izbu ako taku

petamich
Dnes o 16:42
@anonym_autor

@anonym_af8075

@anonym_autor pocet prave rodiacich zien je situacia meniaca sa z hodiny na hodinu a zo dna na den, cize aj ak vsetky zeny otehotneju na valentina, kedze porod sa bezne udeje medzi 38-42. tyzdnom tehotentstva, moze sa to v case rozlozit alebo stretnut, jeden den vela, iny den nik, fakt tazko predikovat.

Co sa tyka nadstandardnej izby tak to maju v cenniku jednolozkova 40€ noc, dvojlozkova 20€ noc a sprievodna osoba 25€. Ano plati sa aj za ubytovanu sprievodnu osobu.

autor
Dnes o 17:49
@anonym_af8075

@anonym_autor vobec nerozumies ani tomu co sa pytas
Nadstandardna izba je vzdy pre jednu rodicku, to ci tam s tebou bude manzel, manzelka, priatek, mama nikoho nezaujima lebo za tu osobu platis za stravenu noc a nie za izbu ako taku

@anonym_af8075 ked som tam rodila doteraz, nadstandard bol pre 2 rodicky, takze asi viem co a preco sa pytam 😉 bojim sa, ze ten, kto nerozumie, nie som ja ❤️