Cyklotrasy v Bratislave
Ahojte, chystame sa autom+bicykle do BA. Poradite, kde zaparkovat a ist cyklotrasou-kam? Da sa napr.aj do Rakuska? Ako daleko je to do Hainburgu? Abo vramci Ba? Kde su fajn cyklotrasy pre rodiny s detmi? Deti 8+. Dakujeme.
Zaparkovat viete napr. pod Starym mostom na Petrzalskej strane a viete ist po hradzy jednym alebo druhym smerom, pripadne viete zaparkovat aj na hraniciach a dalej ist bicyklom.
My sme taki zaciatocnici, takze zvykneme chodit po hradzy smer Hamuliakovo alebo ten Hainburg to je kusok, pri hranicnom priechode Berg je aj kusok od hradze napr. paradny bunker z 2. sv a da sa ist dnu.
mám rada trasu Devín Schonbrunn, cez cyklomost , zaparkovať pod devínskym hradom, pekná trasa
BA je vsetko, len nie vhodna pre cyklistov a uz vobec nie pre 8 r ☹️
jedine normalne trasy su v Petržalke na hradzi smer AT, alebo opacna strana smer na Čunovo, alebo potom od prístavu smer Samorin
dalsia moznost Malé Karpaty, ale neviem ako ste zdatni cyklisti..... tam je toho dost
inak vsade ides vedla cesty, cez cestu, zabudni na nejake bezpecne cyklotrasy ....
@lucik194 to fakt? V Nitre mame super cyklotrasy...
@guudy jasneee😀👍
Do AT vsetky cyklocesty zatvorene, jedine prejst cez oficialny priechod. Od Devina jednym smerom stale po cykloceste az do vysokej pri morave, super vylet. Alebo petezalka a smer cunovo. Prijemna je aj cesta od stareho mosta do hamuliakova, ale pre deti dlha, cast po Rovinku by zvladli, ide hradzou a potom prijemnym lesikom, cez luzny most, vsetko len cyklocesty a vcelku dost bufetov po ceste. Zaujimave pohlady v pristave, tuto by som odporucala. alebo od vodarenskej zahrady smerom k lafranconi, prejst mostom na druhu stranu, potiahnut az k pristavnemu mostu a lepsie sa rovnakou trasou aj vratit lebo v statom meste je to rozkuskovane a neda sa ist stale bezpecne mimo od aut
My chodime lanfranconi - berg - kittsee - petrzalka - safarikovo nam - most snp - lanfranconi. Taky kratky okruh. Da sa aj wolfsthal - hainburg a naspat
my niekedy chodime lanfranconi - cez lesik pri dunaji - cez hranice, hned za hranicami vlavo je taka polna cesta do kitsee - zastavka v cokoladovni - petrzalka kopcany - k dunaju - most lanfranconi
Mozno smer svaty jur 🙂
Mozno smer svaty jur 🙂
@ravehami tam je teraz zatvorené smerom od Ivanky robia dialnicu, ale tak môžu ísť druhou cestou
Autorka pozri si Jurava cyklotrasa.Mne sa páči Devín a ďalej buď Schlosshof, alebo Devínske jazero ..ale fajn máte aj ako píšu baby zaparkovať pod starým mostom a buď smer Pecniansky les je tam bunker, alebo na Brehu na hraniciach a smer Hainburg mne sa tá trasa nepáči, ale pri vode v Hainburgu je fajn
Ja by som išla starý most a smer Rusovce, Čunovo hausbóty a vrátiť sa môžete druhou stranou po hrádzi
Alebo Rača a sme Jur
My chodievame Ivanka pri Dunaji mohyla kúsok je zelená voda, okolo letiska, Vrakuňa popri kanáli a prídeš do Slovnaftu a buď pokračujes dalej pri kanály je menej ľudí ako na hrádzi a je tam príjemný chládok od stromov
Cyklotrasy v BA a v NR sa nedajú ani porovnať, v BA ich je oveľa viac, oveľa zaujímavejšie a krajšie miesta. V NR sú pekné len v lesoch na Zobore, ale to je na mňa moc kopcovité. Začnite v BA s už spomenutou petržalskou hrádzou, hausboaty, čunovské jazerá, Dunaj, rusovské lesy...to je easy po rovine, pekná príroda, opekačka, mnohí majú radi aj tie bufety, to my moc nie.
@ravehami tam je teraz zatvorené smerom od Ivanky robia dialnicu, ale tak môžu ísť druhou cestou
Autorka pozri si Jurava cyklotrasa.Mne sa páči Devín a ďalej buď Schlosshof, alebo Devínske jazero ..ale fajn máte aj ako píšu baby zaparkovať pod starým mostom a buď smer Pecniansky les je tam bunker, alebo na Brehu na hraniciach a smer Hainburg mne sa tá trasa nepáči, ale pri vode v Hainburgu je fajn
Ja by som išla starý most a smer Rusovce, Čunovo hausbóty a vrátiť sa môžete druhou stranou po hrádzi
Alebo Rača a sme Jur
My chodievame Ivanka pri Dunaji mohyla kúsok je zelená voda, okolo letiska, Vrakuňa popri kanáli a prídeš do Slovnaftu a buď pokračujes dalej pri kanály je menej ľudí ako na hrádzi a je tam príjemný chládok od stromov
@luccija aha dost dobra poznamka 🙂 to mi vobec neteklo, ze to bude zatvorene
my niekedy chodime lanfranconi - cez lesik pri dunaji - cez hranice, hned za hranicami vlavo je taka polna cesta do kitsee - zastavka v cokoladovni - petrzalka kopcany - k dunaju - most lanfranconi
@viky7 v cokoladovni sne boli v sobotu, po fajny marhulovy nektar a slivky v rume a cokolade😆😋a videli sme vela cyklistov, nezdalo sa mi, ze ich niekto na hraniciach zastavuje.. 🤔
Cyklotrasy v BA a v NR sa nedajú ani porovnať, v BA ich je oveľa viac, oveľa zaujímavejšie a krajšie miesta. V NR sú pekné len v lesoch na Zobore, ale to je na mňa moc kopcovité. Začnite v BA s už spomenutou petržalskou hrádzou, hausboaty, čunovské jazerá, Dunaj, rusovské lesy...to je easy po rovine, pekná príroda, opekačka, mnohí majú radi aj tie bufety, to my moc nie.
@lily246 v nr chodime do lyry na coko/zmrzku, smer drazovce-drazovsky kostolik, smer hidepark. Ja som s nimi spokojna. Je to super relax, ale chce to troska zmenu😀
Alebo Rača a sme Jur
@luccija dakujem velmi pekne. Nieco vyberieme😍🙏
Zaparkovat viete napr. pod Starym mostom na Petrzalskej strane a viete ist po hradzy jednym alebo druhym smerom, pripadne viete zaparkovat aj na hraniciach a dalej ist bicyklom.
My sme taki zaciatocnici, takze zvykneme chodit po hradzy smer Hamuliakovo alebo ten Hainburg to je kusok, pri hranicnom priechode Berg je aj kusok od hradze napr. paradny bunker z 2. sv a da sa ist dnu.
@petamich bunker by sa chlapcom pacil.diky😍
Inak da sa tam aj opekat a tak podobne 🙂 pri tom bunkri. Maju tam aj nieco ako ihrisko.
My chodime Čunovo-Lužný most- naspäť do Hamiliakova-kompa Modrá Čajka naspäť do Čunova. Alebo potom cyklocesty Jurava. Stiahni si mapy.cz a mas tam aj cyklocesty.

Hlavne nezabudnite detom pasy/OP s fotkou