icon

Dá sa vyžiť v Bratislave z 800 eur mesačne?

24. jún 2024

Ahojte. Sme kusok pred rozchodom. Ked odratam naklady, ostane mi zhruba 800€ na zivot s dietatom. Da sa z toho vyzit? Plus mozno este alimenty 100-150€. Dakujem

Strana
z3
summer23456
7. júl 2024

@doriiis a ten bonus od januára ma byť nizsi?

akje
7. júl 2024

Ja neveriiiiiiiim... Aby zena, ktora zaraba tolko, ze jej po odratani vsetkych nakladov ostane 800€, sa opytala takuto otazku 🙈
Alebo som absolutne nepochopila otazku. Na co presne sa pytas? Na potraviny? Kadernicku? Volny cas?

doriiis
7. júl 2024

@summer23456 ....áno,od januára 2025.

sasa1983
7. júl 2024

@summer23456 tak daňový bonus. Veď aj to je dáke zníženie ..

kristiii
7. júl 2024

@sasa1983 prosím ťa, prečo sa z nás snažíš robiť socky, ktoré nedoprajú deťom krúžok či dovolenku len preto, že ty nie si ochotná/schopná si pozrieť letáky alebo porovnať veci na nete a nakupuješ bezhlavo? Som sama so synom viac než 12 rokov a nikdy mu nič nechýbalo. Bol na všetkých výletoch (aj na viacerých než ostatné deti, keďže mal vždy super výsledky v škole a možnosť chodiť aj na také pre "vyvolených"), doma má všetko, čo ostatné decká, chodíme na dovolenky... akurát včera som mu kupovala mobil, lebo starý utopil. Áno, predstav si cash, bez problémov, nemusím naňho najbližší rok šetriť. Ale...kúpila som ho v planeu, lebo mali zrovna 10% akciu na všetko. No bola by som proste debil, keby som sa previezla do iného elektra a kúpila ho drahšie, keď stačilo porovnať ceny na heureke.

sasa1983
7. júl 2024

@kristiii nerobím socky. Len moja matematika nepustí. Neviem kde bývaš, ale v Ba je to nízka suma.

evka52
7. júl 2024

Ja si myslím, že ľudia, ktorí píšu, že to v pohode stačí, podceňujú kategóriu Iné. My sme tento mesiac minuli vyše 300 eura na narodeniny, ktoré mali tento mesiac viacerí rodinní príslušníci + kolegovia. Predtým mesiac 400 eur zubár. Predtým 360 autosedačka. Budúci mesiac sa chystáme na svadbu, zase 200-300 eur. Potom jeseň, sezónne oblečenie plus zimné čižmy, topánky, zas stovka, december Vianoce, ani nepočítam.. tým nechcem autorku stresovať, ale podľa mňa stále niečo vyskočí.. ja by som si zvýšila príjem na tvojom mieste aspoň o 200-300 eur nejakou brigádou/prácou z domu.

kristiii
7. júl 2024

@sasa1983 akurát že tvoja matematika je očividne diametrálne odlišná od tej mojej. Čím to bude?🤔

sasa1983
7. júl 2024

@kristiii neviem. Asi že myslím že treba uvažovať, ako mať viac, než sa tešiť z toho, že sa viem uskromniť.

summer23456
7. júl 2024

@sasa1983 áno, mať viac je super, možno sa dá nájsť si brigáda, akurát my samozivitelky ako ja a
@kristiii chceme aj byť so svojimi deťmi, nie mať dve práce a deti si ani nevidieť a takto si proste vieme dopriať to,čo nám treba, pre mňa je to úplne hospodárenie s rozumom... Napr dnes som bola v Kauflande, budúci týždeň ideme k našim grilovať, kúpila dom klobásky v akcii, plus nákup čo mi bolo treba, aktivovala som kupón mínus 4 eura na nákup nad 40 eur a krásne som ušetrila na akciách a na kupone. A nie nekúpila som čo mi nebolo treba. Proste človek len sa snaží rozumné uvažovať. Proste euro k euru a nazbiera sa to. Ale ja si myslím že človek to musí mať asi v krvi, lebo ja by som rovnako uvažovala aj keby som zarobila 5 tisíc, proste z princípu nebudem platiť viac ako je nutné.

kristiii
7. júl 2024

@sasa1983 takže ak kúpim tie isté veci bez rozmyslu za viac peňazí, budem mať viac? 🤣 Naozaj zaujímavá matematika...

sasa1983
7. júl 2024

@summer23456 aj ja som matka samoživiteľka. Budic mesiac idem so synom na 8dni do Egypta a to je lacnejšia lokalita v rámci destinácií. So zľavami to bude cez 2000eur. Ako sa na to dá našetriť z 800 eur? Ísť jeden krát ročne na pár dní k moru nie je nič luxusné . Normálna dovolenka.

kristiii
7. júl 2024

@sasa1983 ale autorka nezarába 800 eur. Jej tá suma zostane po odrátaní nákladov. A z toho jedna rozumná žena s malinkým dieťaťom v pohode aj ušetrí. Či zrovna na dovolenku neviem, každý má iné priority, ročné dieťa asi nebude prahnúť po dovolenke v Egypte.

summer23456
7. júl 2024

@sasa1983 tak zas nie každý je na more a nie každý má na to aj keď ma manžela, nie kazdy chodí na dovolenky do Egypta a napriek tomu môže byť spokojný. Každý trávi aj voľby čas/dovolenky inak. Chápem,že ty chces úst to Egypta, autorka nemusí po tom túžiť...

sasa1983
7. júl 2024

@summer23456 nie. Ja by som ďaleko radšej išla na sicíliu, alebo Sardiniu, ale tak je to drahé. Ten Egypt je jedna z najlacnejších lokalít, Slovensko vychádza šialené drahé a to ani nemáš zaručene počasie na obyčajnú aquapark, kde aj ten vychádza dosť draho.

majka99999
7. júl 2024

Nas prijem je nad 4t a tiez pozeram letaky, nie nejako obsesivne ale pozriem si, resp. idem do Tesca vidim maslo za 1,95, kupim 5 a necakam, kym minieme a bude 2x tolko stat, mame v mraznicke. Chodime aj do Rakuska nakupit veci, niektore su aj lacnejsie ako v BA.
Co sa tyka teba, autorka, tiez by som zo zaciatku sa snazila vytvorit rezervu, par stovak spociatku, aby bolo trebars na zubara/pracku, potom par tisic. S babom nemusis k moru ani na nejaku extra dovolenku tento rok, to by som sla az ked mi napriek dovci ostala v rezerve aspon tisicka. Nie je hanba ani zdarma veci si vziat alebo z bazaru. Na FB je skupinka "Nevyhadzujte, darujte" specialne pre BA, ja sama tam postujem veci na darovanie, niektore aj nove, co uz nevyuzijeme. Ako bude dieta rast, budu vyssie naklady, uz nebudes mat rodicak, v skole treba stale nieco platit, mozno dieta bude sportovat (neviem si predstavit hokejistu mat, moji su len basketbalisti, tak 1-2x rocne tenisky, poplatky klubu a teraz starsiemu sme taku sadu oblecenia museli zaplatit, nafta na zapasy, suma sumarum 1000 eur rocne urcite spolu), mozno jazyk alebo matematiku doucovanie, niektore deti potrebuju. A ano, oslava, ci uz svadba, narodeniny alebo detska oslava, vedia zamavat rozpoctom. Syn 12-rocny teraz pozval 5 kamaratov plus brat, tak 7 deti v laser arene, vyzdoba, torta, 4 pizze, ovocna misa, limonada, sampanske, hry, no len som otocila ocami, ked mi dali ucet. 😬 Chcelo by sa mi s tolkymi chalanmi byt na byte? Nie, tak 2x do roka prezijem, uz takto raz boli asi 6 u nas a radsej nech maju takto zazitok.

Strana
z3