Dobrá škola
Je na SK nejaka dobra skola? V zmysle ze sa deti iba nebiflia len roky a blbosti nepotrebne k zivotu?
Alebo ake su moznosti ucenia dietata? Ako doma napr, skupina osvietenych rodicov, co by spolupracpvala, alebo tak?
Moje dieta este nechodi do skoly ale ziaria mu ocka ked nieco zisti/objavi. Nechcem aby daka sk skola v nom zabila tu radost z ucenia...poradte kto viete skolu v BA.
@zmrzlinka2021 vdaka! Pozriem 🙂
@zmrzlinka2021 alebo aj nie. Poznám veľa rodicov, ktori z Narnie odišli.
Autorka: Osnovy musia prebrat aj sukromne aj statne skoly a dokonca aj ak budes dieta ucit doma a bude chodit iba na preskusanie. Su veci, ktore sa stale memoruju, ale aj vysvetluju zabavnou primeranou formou npr. vybrane slova proste dieta vediet musi, uci sa ich aj v basnickach, zabavnych pracovnych listoch, ale v konecnom dosledku aj memorovanim. Je to taky mix edukacnych metod. Zakladom je, aby dieta bolo zrele na skolu a aby malo dobru rec. Od toho sa odvija aj radost z ucenia, pretoze ak ma na zaciatku problem, prichadza rychlo demotivacia. Dalej zalezi od ucitelky/ucitela. Dobry ucitel moze byt aj na statnej skole aj na sukromnej a aj naopak zly na oboch. Poznam dobre statne skoly aj aj zle sukromne a naopak. Z mojho pozorovania je napriklad na sukromnych problem to, ze sa malo riesi sikana (lebo platiaci rodic), ale neber to ako pravidlo. Rovnako sa sukromna skola casto hrdi niecim, na co nema dostatok odborneho personalu. Statne skoly zas vela vyhoretych ucitelov. Ale urcite sa daju aj v BA najst dobre skoly. Ci uz sukromne alebo statne.
@katkine_terapie ano, ja som si vedoma tych osnov, len ten sposob vyucby povazujem za dolezity. A viem ze na kazdej skole je nieco zle a relatovne dobre, ale chcela som najst taku kde by boli vsetky predmety s dobrymi ucitelmi...
skús pozrieť FELIX
Narnia, Felix, Edulienka,...
My chodíme na IB program a neviem si vynachváliť..v angličtine ale všetko, Pankúchova..aj Košická má aj slovenský aj anglický..
Su take školy, kde im to je jedno kolko sa žiak nauči, len potom su aj ich žiaci taky podpriemer. Čo definuješ ako blbosti nepotrebne ? Vieš určiť čo bude z tvojho dietata už terz ? Ake vedomosti a zručnosti bude v svojom buducom zamestani potrebovat ? A ano možeš si vzdelavat dieta aj doma ak na to splnaš predpoklady, splnaš ich ? Nemam pocit, že by sa moje dcera potrebovala biflovat, ani, že by travila nad učenim cele poobedia ale to čo jedno dieta vie po jednom dvoch prečitaniach ine nezvlada ani po hodinach biflovania. Tak u nas v škole, žadaju aby chodily deti pripravene na hodiny aby vedely čo sa učily na predošlej hodine. Dostavaju dost projektov, prezentacii, velmi často skupinovych , kde musia vyjadrit svoj postoj, byt kreativny.
Neskola v BA je presne taká.
Pozri walfdorsku skolu
Pozri sa po najbližšej montessori škole, montessori pedagogika podporuje objavovanie a inovatívne myslenie. A vzdialenosť od domova je dôležitá kvôli sociálnym väzbám. Nie je dobre voziť dieťa cez celé mesto
@fluffy1 googlila som, to vyzera uplne perfektne! Dakujem ti krasne <3
Baby, z nejakeho dovodu mi nejde davat lajky :D ale dakujem za vsetky typy! Popozeram si to vsetko :-*

Ludia si velmi chvalia Narniu v BA.