icon

Doktor Milly - tehotenstvo

27. apr 2022

Ženy, ktoré chodíte v BA k doktorovi Millemu, viete mi poradiť? Dnes som bola u neho, som v 10tom týždni, prvé tehotenstvo. Sestričky mi dali papier, kde je rozpis toho, aké vyšetrenia ma čakajú postupne. Píše sa tam, že sa dajú vykonať neinvazivne vyšetrenie trizomii, k tomu som dostala ajetak pre testy TRISOMY a NIFTY - tie si však pacientka plne hradí a ceny sú šialene, od 350 €! Viete mi povedať, keďže vidím, že mi pravidelne budú brať krv (aj dnes mi vzali), či v rámci toho mi povedia, či je nebezpečenstvo downovho syndrómu? Alebo je to u neho nejaký nadštandard, za ktorý sa platia fakt stovky eur? Najbližšie idem k nemu o dva týždne, preto sa chcem tu dopredu informovať. Ďakujem vám ❤️

denden77
27. apr 2022

trisomy/nifty sa robia len na ziadost pacientky.. a ano, stoja 350€ a viac 🤷‍♀️😊
tripple testy ti spravia "gratis" ale tie su len statistika 😊

jaga18
27. apr 2022

Za trisomy komplet som dala 500 € To účtuje laboratórium, nie Dr, platbu posielaš priamo im.
Budú ti robiť testy, ktoré statisticky vyhodnotia pravdepodobnosť DS. Mne vyšiel výsledok 1 : 20, že bude mať dieťa DS plus vysoké riziko rastepu. Ale trisomy všetko vylúčil, narodil sa nám zdravý chlapček.

katulienka33
27. apr 2022

Za trisomy test sa plati, to je vysetrenie na ziadost pacienta v sukromnom laboratoriu (ja som si ho davala v oboch tehotenstvach kvoli mojmu vyssiemu veku a IVF). Zadarmo mas v ramci vysetreni tripple test ktorý ti budu robit z krvi ked bud budes v prislusnom tyzdni tehotenstva.

petamich
27. apr 2022

triple alebo kombinovany screening, ktory je zadarmo ti povie statisticku pravdepodobnost DS, razstepu chrbtice a pod. - povedzme 1:500 a znamena to, ze jedno z 500 deti zien v tvojom veku, s rovnakymi nameranymi hodnotami z krvi atd. bude mat DS, niekedy vyjde napr. 1:10 a pod. a je uz na tvojom zvazeni, ci si budes chciet byt ista alebo nie a vtedy si robia trisomy/nifty, kde je vysledok takmer 100% na testovane geneticke ochorenia a tie nie su hradene poistovnou a hradis si ich sama

a takto to ma v zasade kazdy lekar

izabela181
27. apr 2022

Ja by som hlavne odporučila kvalitne morfologické sono v 2.trimestri, tam skoro na 100% vedia povedať či je bábätko zdravé 😊 kamoske vyšli klasické tripple testy pozitívne na DS, išla rovno na morfo sono a tam bolo všetko v najlepšom poriadku a babo sa narodilo zdravé 😊

tyfany3
29. apr 2022

Ano, v ambulancii Vam z jedneho odberu krvi (nepamatam si presny termin, ale okolo 2mesiaca) urobia aj testy na mozne vrodene "vady", cize aj na DS. Ak budete mat vyssiu pravdepodobnost, tak Vas budu informovat (mne volali pri pravdepodobnosti 1:160) a budu doporucovat trisomy (do mna to dost tlacili😏). Posielaju do medirexu, kde to stoji, ako uz viete, nekrestanske peniaze.
Potom este existuje dalsie, dost presne vysetrenie (o tom Vam vela nepovedia, kedze sa snazia pretlacat trisomy😠), a to amniocenteza, vysetrenie z plodovej vody, je sice trosku bolestive (pri vpichu ihly) ale zadarmo (napr. na Antolskej).

Podla mna je to v prvom rade na Vas, ci by ste si v pripade pozitivneho vysledku na DS dali dieta "vziat" alebo nie? ... (mne osobne by to svedomie nedovolilo, preto pre mna tieto vysetrenia nemali zmysel; a aj napriek vysokemu veku sa mi narodilo zdrave dievcatko😊)... a aj viacerym kamoskam/znamym vyslo vyssie percento a narodilo sa im zdrave dieta🙂
(Este dodatok-neskor Vas budu posielat na platene vysetrenie tehotenskej cukrovky do mlyn. doliny, kedze su lenivi to robit vo vlastnej ambulancii ako mnoho inych gynekologov; za mojich cias to tusim stalo zbytocnych 37€. Mne to nakoniec urobila moja obvodna mudr., zobrala krv, a tu som si sama zaniesla do medirexu, za co sa tam neplati, cize mna to nakoniec stalo iba benzin🙂). Tusim to bezplatne robia este na antolskej v ambulanciach, kde sa chodi uz pred porodom na poradne.

emalka
1. máj 2022

@tyfany3 pri amniocenteze je riziko potratu 1:100, co je na moj vkus privysoke. Mozno preto radsej ponukaju trisomy/nifty, ktore maju tak usto spolahlive vysledky bez rizika.