Fyziatricko - rehabilitačná ambulancia
Ahojte, kde v BA ste spokojni? Chcel som polikliniku Ružinov ale tam až november a tak zhanam nieco pristupne a lahko dostupne z ruzinova, kedze som nevodič. Potrebujem dat dokopy chrbat lebo mam tam asi 10 diagnoz 🙂 Diky za tipyyy 🙂
@potkan212 SNOP je odpad, rehabilitácie sú slabé ako lipový čaj, lekárky tupé bagandža, ani čítať to nevie. Záleži čo potrebuješ. Eurorehab je dobrý na procedury, natrepu ti tam kadečo (aby vytiahli peniaze z poisťovne). Cvičenie (ak to tvoja diagnoza potrebuje) si aj tak musíš zaplatiť, aby to za niečo stálo.
@simsalabim mám vlastnú skúsenosť. Lekárka nevie ani čítať, pomenovanie tupá ako bagandža je ešte prislabé. Vôbec taký človek nemal zmaturoval a nie to prejsť vysokou školou. Možno iná by vedela prečítať s porozumením tých 7 viet, aká je už nastavená liečba. A nie, že všetko spraví naopak za účelom zhoršenia zdravotného stavu. Každý má inú skúsenosť. Stačí si porovnať aj procedúry, ktoré a koľko sú ochotný predpísať (minimum a najlacnejšie, aj keď to človeku nepomôže a v horšom prípade uškodí). Odbornosť na bode mrazu.
rehab klinik raca
@potkan212 ešte dodám, že na chrbát treba cvičiť pod skúseným fyzioterapoutom a to v štátnych rehabkách nenájdeš. Musíš žiaľ zaplatiť. Odporúčam Af rehab - pracovisko priamo od Smíška pri cvičení SM systému - ten by si mal rozhodne začať cvičiť. To ťa zadarmo z verejného poistenia nikto nenaučí. Rehabilitácie cez poisťovnu ti kydnú pár procedúr na chrbát (pomoc možno tak 10%). Tých 90% je o cvičení.
@gemerka17 lekarov je tam viac (aj rehabilitacnych), takze odpisat celu nemocnicu kvoli jednej sa mi nezda fer. Toto ma naozaj zarazilo. Ano, procedur a cviceni predpisu malo, tolko, kolko mozu z verejneho poistenia, ale hned, ako mozu, predpisu dalsie (vlastna opakovana skusenost, kedze moj problem je chronicky a riesim ho u nich roky, no nie je to chrbat). Cvicenia aj procedury sa daju zvolit aj na priamu platbu a aj s vyberom fyzioterapeuta, kedze naozaj nie kazdy je dobry. Uz som za niektore procedury aj priamo platila, kedze poistovna preplati len urcity pocet za nejake obdobie a ja som chcela viac. To ale nie je ich chyba, ale chyba poistovne, ci?
@simsalabim samozrejme ze ich je viac. Do kontaktu cez mail som sa dostala aj s vedením Snopu aj primármi oddelenia, ti teda pozerali zle napísanú lekársku správu. Ak sa za to niekto postaví, mal by ísť vážne kopať kanály. Viem o com píšem. Sama si pozri koľko ti toho predpisujú a koľko krát ti to opakujú. Je to zlomok zaplatí poistovna. Rebox im tam pipa o dušu, ved je najlacnejší.
@gemerka17 pozri, ved ja sa nechcem hadat. Ty si mala negativnu skusenost, je dobre, ak to teda riesis, je dobre na ro aj inych upozornit. Ja mam skusenost dobru. V konecnom dosledku sa kazdy rozhodne sam, co vyskusa. Ludia maju s roznymi lekarmi (aj mimo SNOPu) roznu skusenost, niekto je spokojny, niekto daneho leakra nemusi. Inak tvoj spominany Rebox mne osobne zo vsetkych predpisanych procedur robi najlepsie... kolko poistovnu stoji, ma nezaujima. Zrejme rozne veci posobia na ludi rozne. Niekomu nepomoze, niekomu ano. Ale nerozumiem tejto tvojej vete " Je to zlomok zaplatí poistovna."
@simsalabim však každý má inú skúsenost. Vždy sú pozitívne a negatívne. Ta veta ma podkast toho, že SNOP predpise menej procedúr (50%) naschvál (aj keď ma pacient nárok) a zvyšok si musí doplatiť z vlastného vrecka
Kym sa ostatne dohadaju, skusim pomoct 😁... Zeleznicna nemocnica ma celkom velky rozsah ponukanych procedur ale neviem ako s terminmi. Eurorehab vo Vrakuni a este na 1 posobisku (KV?) ma lekara denne, inde len 1-2xtyzdenne, tak odporucam objednat sa niekde k ich lekarovi a potom zas mozete cerpat rehabky na hociktorej ich pobocke, ktoru mate najblizsie, len si overte ci maju na danej pobocke všetkytky odporucane procedury. SNOP mava brutal cakacky, napr na Strecnianskej sa tiez dlho caja, skasiruju cca 10e, ale maju skvelu pani na cvicenie.
Na chrbat je vsak najlepsie cvicit SM system a to jedine sukromne 😪
@gemerka17 a na kolko procedur ma pacient teda narok? Kde to najdem? To je pre mna zaujimava info, aby som vedela argumentovat.
@simsalabim nájdeš to na stránke poisťovní. Všetky by mali mať v tomto jednotné limity. Raz za 3 mesiace je nárok na procedúry (ako magnetoterapia, ultrazvuk, laseroterapia, rebox, biolampu, tiež ešte nejaké prúdy a možno ešte dačo) vždy 10 krát. To co máš navyše platíš už z vlastného alebo teda počkáš na ďalšiu sériu. Samozrejme procedúry podľa diagnózy, ktoré sú vhodné. Procedúry sa môžu kombinovať - môžeš mať aj všetky. ) neviem koľko ti predpisujú v Snope, čo mám ja skúsenost svoju aj známych idú na poisťovňu 50% a potom nech si pacient kúpi. Ak máš od nich predpísanú max. dávku tak pre teba len dobre.
@gemerka17 dakujem za ochotu, pozriem si to. Procedury mavam 2-3x do roka, dali by mi aj viac, ale z roboty by mi tolko netolerovali 🤷♀️ A predpisuje mi to 10x za sebou, takze v tomto ten pocet dodrziavaju. Akurat ten rebox, co mi robi najlepsie, vraj mozu iba raz za 6 mesiacov… ale kombinuju to u mna vzdy, cize najprv 10x laser a potom 10x rebox. A potom pomedzi to (teda pred uplynutim tych 6mesiacov) mi vzdy da nieco ine, ci uz laser alebo ultrazvuk alebo nieco ine, tiez vzdy 10x. Idem teraz na jednu terapiu sukromne (poistovna neuhradza nikde) tak uvidim, kolko pomoze… ale mna operacia casom neminie. Len to este nechcem.

@potkan212 SNOP. Ale caka sa vsade 🤷♀️