Gynekologická pohotovosť - Bratislava

27. apr 2021

Ahojte. Neviete že väčšinou ktoré lekáry ordinuju na pohotovosti v ružinovskej nemocnici? Prosím neviete že ako to tam funguje? Pohotovosť majú zvlášť alebo majú hore na oddelení kde je len gynekológia? Ďakujem 🙏

petamich
27. apr 2021

urgentny prijem maju iba jeden (zozadu nemocnice) a tam sa treba prihlasit a bud poslu hore alebo pride lekar na kozultaciu dolu, ktori lekari tam byvaju, to zial neviem, asi rozne maju sluzby

andrea_prestastna
27. apr 2021

Dojdes na urgent vysetria ta dole a ked tak hore na sono, na sono som cakala 5hodin, vela stastia

autor
27. apr 2021

@andrea_prestastna 5hodin? 😲 chcem ísť zajtra a budem potrebovať aj sono, ale ja som myslela že aj dole maju 😏 bola si tam cez koronu?

petamich
27. apr 2021

ak mas nejaky akutny problem odporucam radsej Koch - sice si clovek zaplati myslim 40E ale necaka sa a rovno ta vysetria, ja som naposledy (sice nie s gynekologickym problemom) cakala v Ruzinove 7 hodin a na sono brucha som sla tiez hore - dole nerobia ako pise aj @andrea_prestastna takze sa urgentu u nich snazim vyhnut :D

autor
27. apr 2021

@petamich ďakujem za odporúčanie. 40€len priplatok za vyšetrenie + pravdepodobne ďalších 40€ bude aj sono. Zajtra tam zavolam a opýtam sa 🙂

lienka.7
27. apr 2021

Zahlasis sa na urgente, ze si tehotna a ides hned hore na 10 posch.tusim necakas tam dole s ostatnymi bola som tam aj o 20. aj o 23. Vzdy rovnaky postup.
@andrea_prestastna bola som tam 4x a vzdy ma vysetrovali najskor hore! Dole mi len pichli infuziu.
V zivote som tam necakala 5 hod. paneboze... to si ani nemozu dovolit.

autor
27. apr 2021

@lienka.7 ďakujem 🙂 a sú tam v pohode lekáry? Lebo raz som bola na gyn.pohotovosti v poprade ale tam boli extrémne nepríjemný, že načo som tam išla...teraz mam špinenie a zajtra môj lekár má dovolenku tak nemam na výber 🥴

zuz0110
27. apr 2021

nie, pohotovost v kochu je 50eur so vsetkym. V kazdej ordniacii maju aj sono, ide o kompletne vysetrenie. Pripadne aj na pasy ta poslu vo vyssom stadiu tehotenstva. Vzdy to stoji 50 eur. V pripade hospitalizacie u nich tuto pohotovost neplatis a platis hospitalizaciu na pocet dni.

lienka.7
27. apr 2021

Ja som mala vzdy stastie na mlade lekarky.
Mne dokonca aj tehotenstvo tam potvrdzovali.
Dosla som tam, lebo som tiez krvacala... dole som povedala ze mam pozit.test, tehotenstvo potvrdene nemam ale este (lekar neordinoval vtedy). Postup bol presne taky, ze mlady muz v okienku ma hned posielal tusim dvere c.2 na odber krvi (asi potrvedenie tehot.) A volal hned hore ze pridem. Len mi dole na urgente vzali krv a hned som sla hore. Tam som max.cakala na vysledok a hned ma vysetrovala doktorka... dole na urgente som si.len polezala s infuziou.
Potom som tam bola 3x na pasoch, lebo som mala pocit ze necitim pohyby... zase ten isty postup, dole som povedala ktory som tt a hned som sla hore na pasy a potom hned ma vysetrovali. Ziadne cakanie.
Ak ti daco je, ja by som sla aj teraz....

lienka.7
27. apr 2021

Vo vysetrovni maju rozpis kto ako ma sluzbu. Ak si dobre spominam, boli tam 3 ci 4 kolonky. Kto rodi, kto ma pohotovost a tak. Neplatis nic, ako tehotna ani poplatok. Urobia sono... aj pasy ak potrebujes. Nikdy mi nepovedali ze otravujem paneboze. Prave naopak, sestricka ze treba prist radsej 3x skoro, ako 1x neskoro...

autor
27. apr 2021

@lienka.7 ďakujem za tvoju odpoveď ❤️ a ešte jedna otázka , prosím nevieš že či do čakárne môže ísť so mnou aj muž (takto cez covid) ?

lienka.7
27. apr 2021

No ja som bola vnutri vzdy sama. Chlap ma vzdy cakal vonku pred oddelenim. Myslim ze dnu, na oddelenie ho ani nepustia...naco ho tam potrebujes? 😁

lienka9
27. apr 2021

Ja som bola 2x na pohotovosti ako tehotna so spinenim a vzdy som sla rovno hore na 10p..ale ak sme isli s inym problemom vratane sona brucha tak ano cakacky na urgente su aj 5-7hodin..ja som menej nikdy necakala.

lienka.7
27. apr 2021

@lienka9 ako tehotnu ta nesmu nechat cakat. Co keby sa nieco stalo?
Ja som bola aj cez den 1x na Antolskej, mala som krce, doktor ziadal konz.vysetrenie. normalne som dosla na urgent na Antolsku, dali mi papier a sla som hned hore na polikliniku sono (bolo asi 11). Co tam baby cakali, a bolo ich tam asi 10, som im normalne povedala ze idem z urgentu, a oni jasne, ze nech idem v pohode dopredu. Zaklopala som, podala sestricke listok a ako lekar dovysetroval, bral mna. Cakala som asi 20.min. ked som vysla, podakovala som tam babam, ze ma pustili, a oni ze co som... ci som ok a pod.

jazula
27. apr 2021

Ja som bola raz na Antolskej (v noci a ráno kŕče a hnačky, moj doktor nerobil v ten deň), tiež som sa bála, že budú minimálne očami prevracať, ale boli všetci úplne zlatí, vyšetrili, sono urobili a tiež vraveli, že radšej pár krát prísť zbytočne, ako raz neprísť keď bude treba...

sirka9
28. apr 2021

ja som bola v ruzinove na pohotovosti na zaciatku aprila, bola som 4+6 a strasne krce a krvacanie. na prijme hned volali doktorke, dole na ambulancii mi vzali krv na HCG a isla som hore. chvilu som cakala na vysetrenie, lebo boli dve baby predomnou s tym istym. ale za 3,5 hodiny som bola doma aj s fotečkou prvou 🙂 nebývam v BA, takze dokopy cca cesta hodina, keďže frajer nechcel leteť aby ma moc netriaslo 🙂 a aj na prijme aj lekárka hore boli uplne zlate.

bubinko1506
28. apr 2021

Ja som bola 2x - na Antolskej. Raz 5+5tt kvoli spineniu - hned ma brali hore na oddelenie, tam ma vysetrili. Potom som prisla v 29tt na urgent, kedze som odpadla - tiez ma brali rovno hore, robili sono, pasy, dali infuzku a hospitalizovali ma. Nikdy som necakala a nikdy na mna neboli neprijemni.

modrakobyla007
28. apr 2021

Akoze chces ist zajtra, ked to mas naplanovane tak chod k svojmu lekarovi, na pohotovost sa chodi s akutnymi pripadmi, ked nevies ist k obvodnemu... mna chceli tiez otocit, ked som krvacala a obvodaka mam mimo ba.. takze ked je to nieco co si planujes, tak to uz duplom

hviera81
28. apr 2021

ja som bola na urgente 2x, ale pred koronou. raz zlcnik, bola som tam 5 hodin, ale to bolo kvoli cakaniu na vysledky, krv a az potom sono. v podstate, to co by ti lekar robil na x-krat mi tam spravili naraz, len s cakanim.
lekari na urgentne boli vyslovene hnusni, pristup hrozny, ale uz pani na usg atd boli v poho.
raz som bola po kyrete, a to hoci boli predomnou ludia, tak ma vzali hned a hned posielali hore. oni urcuju priority, a tehotna ma urcite prednost. vtedy som fakt cakala iba hore, asi 15-20 min. inac vobec nic.
lekari mimo urgentu boli super, ti dole boli vzdy uplny hnus. a to iste som pocula aj na ruzinov.

andrea_prestastna
29. apr 2021

Bola som tam minuly rok v juni cize ano bol covid

andrea_prestastna
29. apr 2021

@lienka.7 zial taku mam skusenost

kajusa3101
29. apr 2021

Lekari v Ruzinove na 10p su uplne super ludia a aj sestricky az na jednu 😏 spoznala som ich tam vsetkych lebo som tam lezala viac krat min rok bola som tehotna z vysokym tlakom.Tak ze nikto by ti nevynadal ze naco si dosla ver mi radcej prist tri krat zbytocne ako vobec a moze byt neskoro.

panir
10. máj 2021

@kajusa3101 ahoj je mozne ist aj teraz na pohotovost v doobednajsich hodinach? Ci az navecer? Nasla som si spinenie na pyzame a volala som mojej gynekologicke mimo mesta lebo som vylakana a povedala ze ak to bude pretrvavat mam ist radsej na pohotovost. Teraz to uz nemam ale aj tak mam strach a radsej by som tam zasla. Dakujem za odpoved.

modrakobyla007
10. máj 2021

@panir ja som isla takto cez den/rano, na kramare, a povedalize urgent je az poobede a poslali mq normalne do ambulancie... mindzoval ten lekar ze co som nesla k mojmu lekarovi, ale zobrali ma...

panir
10. máj 2021

@modrakobyla007 boze ti doktori...nemam slov. no ja byvam v Bratislave a lekarku mam v TN :-/ to je to. Tak asi pojdem az poobede. Nevies odkedy poobede? Ale tipujem ze od 17 alebo tak.

modrakobyla007
10. máj 2021

@panir no ved aj ja to mam tak.. trvaly pobyt v ba ale doktora mam stale doma lebo ho nechcem menit. A to sa prave nepacilo hentomu, ze za mna bere prachy niekto iny a ja si chodim na kramare :D a ze si mam okamzite najst lekara v ba... tak som si pomyslela ze ak ma byt kazdy v ba taky kkt tak dakujem neprosim :D ale akoze vysetril ma len mal debilne poznamky, akoze fakt mi to bolo jedno, nenechala som sa tym vyviest z miery..
Ale aj moj doktor potom povedal ze nech kaslem na to, ja som sa ho aj pytala ci mam sadnut do auta a dojst, neni problem a on ze nie, nech idem pekne v ba a podla toho co mi povedia... ved mohol by kludne aj neordinovat, takze neries.. chod tam, len nechod na kramare ale trebars ruzinov.. a keby pindali tak povedz ze tvoja lekarka ma dovolenku alebo nieco.. alebo ma operacny den... a nenechaj sa odradit blbymi recami... ale tie kramare urgent su od 16 vraj.
A hlavne sa neboj, spinenie je v pohode, to nic vazne nebude... urcite chod, ale neboj sa ;)

jazula
10. máj 2021

@panir ja som bola cez pracovný deň na Antolskej, na vrátnici (v časti poliklinika) som sa spýtala na gynekologickú pohotovosť, majú tu asi 5 ambulancii. Normálne som im povedala, že moj lekar v ten den nerobil a vyšetrili ma a boli úplne v pohode. Večer a cez vikendy funguje cez urgentný príjem, treba klopať na chirurgickú pohotovosť, oni ta pošlú na pôrodnicu, tam ta vyšetria.

panir
10. máj 2021

@modrakobyla007 dakujem krasne za postreh 🙏🏼 Pojdem tam o tej 16 aj s muzom radsej ako si potom nieco vycitat. Ale si zlata dakujem 😘

panir
10. máj 2021

@jazula dakujem pekne 🙏🏼

panir
10. máj 2021

@jazula dakujem za odporucenie. Bola som na Antolskej a strasne zlati boli. 🌸 Dakujem este raz.