icon

Hodnotenie dopravných možností Uber, Hopin a Bolt v Bratislave

cheeta
22. máj 2025

Dobrý deň,

Potrebovala by som pre svoje rozhodnutie vaše hodnotenia … dopravných možností individuálnych autom v meste Bratislava.
Ak tomu správne rozumiem, Sú tu 3 možnosti: Uber, Hopin a Bolt. A plus teda Klasické taxislužby.

Moje kritériá sú:
1. Profesionálny prístup
2. Cena
3. Dostupnosť v rôznych hodinách dňa a noci.
Teda by ma potešilo, keby vodič poznal mesto a ak aj nie, aby si dal poradiť… – Tomu prikladám najvyššiu percentuálnu Váhu.
Chápem, že ľudia sme rôzni… V rôznych situáciách… Atď. Preto ma zaujíma čosi ako štatistika vašich skúsenosti. Ďakujem.

lindous
22. máj 2025

S Hopinom skúsenosti nemám, používam Uber a Bolt, podľa toho kde mám akurát lepšiu cenu skrz rôzne promá a zľavy, ktoré ponúkajú, ale väčšinou Bolt... moje skúsenosti sú viac-menej neutrálne, vyslovene negatívnu nemám...

a_alexandra_a
22. máj 2025

Bolt sa rokmi pokazil. Majú veľa zahraničných vodičov, ktorí veľmi nepoznajú mesto, častokrát nerozumejú po slovensky, alebo len veľmi základné frázy - pozdraviť, poďakovať. Je možné, že je to o predsudkoch, ale ja ako žena sa necítim veľmi bezpečne v aute s mužom menom Ahmed, Mohamed, atď. Odhliadnuc od toho, Bolt mal veľa škandálov s obťažovaním žien, čiastočne to vyriešili službou, že ako žena si vieš objednať auto, ktoré šoféruje žena.
Hopin je spoľahlivý, majú ale vyššie ceny.
S Uberom skúsenosť nemám.

melanta
22. máj 2025

Ak už využijem taxi, takjedine Hopin. Áno, sú drahší ako Bolt/Uber. Ale v Hopine musí mať každý vodič taxikársku koncesiu a auto tiež zapísané. V Bolt a Uber robí hocikto, bez licencie, aj cudzinci, ktorí nepoznajú mesto a nevedia slovensky, dokonca tam naďalej robia aj takí, na ktorých sú sťažnosti kvôli obťažovaniu či okrádaniu. Takým ja zarobiť nedám. Radšej priplatím 2-3 eurá a dám zarobiť oficiálnemu taxikárovi.