Hodnotenie dopravných možností Uber, Hopin a Bolt v Bratislave
Dobrý deň,
Potrebovala by som pre svoje rozhodnutie vaše hodnotenia … dopravných možností individuálnych autom v meste Bratislava.
Ak tomu správne rozumiem, Sú tu 3 možnosti: Uber, Hopin a Bolt. A plus teda Klasické taxislužby.
Moje kritériá sú:
1. Profesionálny prístup
2. Cena
3. Dostupnosť v rôznych hodinách dňa a noci.
Teda by ma potešilo, keby vodič poznal mesto a ak aj nie, aby si dal poradiť… – Tomu prikladám najvyššiu percentuálnu Váhu.
Chápem, že ľudia sme rôzni… V rôznych situáciách… Atď. Preto ma zaujíma čosi ako štatistika vašich skúsenosti. Ďakujem.
Bolt sa rokmi pokazil. Majú veľa zahraničných vodičov, ktorí veľmi nepoznajú mesto, častokrát nerozumejú po slovensky, alebo len veľmi základné frázy - pozdraviť, poďakovať. Je možné, že je to o predsudkoch, ale ja ako žena sa necítim veľmi bezpečne v aute s mužom menom Ahmed, Mohamed, atď. Odhliadnuc od toho, Bolt mal veľa škandálov s obťažovaním žien, čiastočne to vyriešili službou, že ako žena si vieš objednať auto, ktoré šoféruje žena.
Hopin je spoľahlivý, majú ale vyššie ceny.
S Uberom skúsenosť nemám.
Ak už využijem taxi, takjedine Hopin. Áno, sú drahší ako Bolt/Uber. Ale v Hopine musí mať každý vodič taxikársku koncesiu a auto tiež zapísané. V Bolt a Uber robí hocikto, bez licencie, aj cudzinci, ktorí nepoznajú mesto a nevedia slovensky, dokonca tam naďalej robia aj takí, na ktorých sú sťažnosti kvôli obťažovaniu či okrádaniu. Takým ja zarobiť nedám. Radšej priplatím 2-3 eurá a dám zarobiť oficiálnemu taxikárovi.

S Hopinom skúsenosti nemám, používam Uber a Bolt, podľa toho kde mám akurát lepšiu cenu skrz rôzne promá a zľavy, ktoré ponúkajú, ale väčšinou Bolt... moje skúsenosti sú viac-menej neutrálne, vyslovene negatívnu nemám...