Internát v Bratislave
Vie mi niekto povedať, či sa na VŠ internat bežne nosi z domu aj paplon, nakolko v inštrukciach je návleky, paplon. Ako niest autobusom,vlakom paplon sa mi nezdá. A čo je ešte dobré si tam vziať. Ďakujem.
Detto a ešte aj nový matrac teda taky ten z pamäťovej peny vrchný som brala keďže posteľ betón, a predpokladám ze sa nič nezmenilo celý sturak atriaky aj manželaky 😂😂😂😂😂
@tina5959 chceš povedať, že tebe príde divnejšie si zobrať vlastné periny, než by bolo spať v ktovie koľko a kým a ako používaných veciach? 😳 intrák predsa len nie je 4-5* hotel. Nemá s tebou kto spraviť aspoň jednu otočku na intrák autom? Mňa vždy na začiatku a na konci roka odviezli..
@tina5959 a neviem, ja som bola len na stredoškolskom, neviem ako sú vybavené vysokoškolské, ale dobrá vec je koberček k posteli, mali sme vlastne závesy, lebo erárne boli škaredé, dobru teplú deku, nejakú rastlinu. Ale tak to sú všetko veci, ktoré môžeš ísť kúpiť za pár eur do Ikey a nemusíš vláčiť z domu.
Ja bývam veľmi ďaleko od Ba. Keďže minulý rok nás skoro zavreli, bola som rada, že som neniesla aj periny, iba obliečky. Ale ak nemáš ako, tak ja som mienila na prvú otočku do Ba vziať základné veci oblečenie atď a cestou domov prázdny kufor a z domu periny vo vakuovom vreci. 😊 Bola som na internáte Družba.
@aurorastone To fakt? Pomoooc. Asi aj viac uterákov.
periny je to najmenej čo ta prekvapuje 🙂 dcera mala na intraku v B.B taku izbu,že dovidenia...ani pitná voda nešla...ako bonus nasr*te všade mravce....ked mi poslala foto ...ako koncetrák...hanba toto ponúkať...a ešte väčšia za to pytať nemalé peniaze...a to sa modli,aby Ti neprepadli,ked zas zatvoria intraky v jeseni,ak bude LD
@miskakyska Prepadnu ked tak mesiac, či platí sa aj dalej aj keby bolo dištančné?
@miskakyska Ostala tam, či hladali ste iné ubytovanie?
@tina5959 my sme prišli o 400e...platí sa za celý semester naraz...teraz sme platili zas na cely semester..ohradila som sa či to maju nejako ošetrene,ked je situacia taká aká je a na drzovku pýtaju za cely semester...chcela som mesačne...neexistuje...berieš,alebo nechaj tak ..možeš sa ísť sťažovať na lamparen...áno ..učili sa dištančne z domu a zálohy nikto nevrátil...ani nevrátia sa možeš postaviť na uši...
@miskakyska WaW, to je sila. No dúfam, že tu to tak nebude. Platí sa mesačne.
@tina5959 tak to máte super...vidíš..niekde sa to dá..niekde neexistuje...len hrabať,hrabať a hrabať za služby ktoré nevyužiješ..nenažranci...škoda slov..
@tina5959 Ja som mala svoj paplón a vankúš. Pôvodne som nekupovala, plánovala som zobrať len obliečky, ale keď som prišla na intrák a museli sme si s kamoškou aj izbu s kúpeľňou umyť a aj naši videli vtedy tie paplóny, hneď sa kupovali aj nové paplóny. Ale je to už xx rokov, možno sa to zmenilo a paplóny nie sú v takom stave ako kedysi..
@hama_ba Hej, presne aj my sme, tuším, mali nejaký chránič na matrac alebo niečo také (igelitovú plachtu či také niečo) a až na to sme si dali bavlnenú plachtu, ktorú sme pravidelne menili. Dokonca takú tú bočnú stenu k posteli sme si obalili peknou látkou alebo farebným obalovým papierom.
@mimka1402 My sme pred tými xx rokmi plakali prvý raz, ako sme tam vstúpili. Ale keď sme si to povysávali, umyli, vydezinfikovali, dali si koberčeky, farebné papiere aj na poličky a do skriniek, hneď to vyzeralo krajšie. 😃
A študentky by nemali zabudnúť aj topánky/šľapky do sprchy ako prevencia voči plesniam, baktériám..
@kikus7 Chvalabohu ja som to takto nepreživala, kupila som savo a drhla. 😀 Ale spolubývajúce niektoré plakali na začiatku hneď, že kde to preboha prišli a to už mali vyumyvane, keďže som bola na intraku skôr o niekoľko dní, takže som sa smiala, že by na mojom mieste sa asi zrútili 😄
A ano prezuvky musia byť, ale záleží aký systém izieb, ja som mala na bunke všetko, takže "luxus" celkom 😄
Aj keby periny davali, obavam sa, ze by v nich syn moc spat nechcel :D
Ked ho odveziete, periny mu vezmete
Kto je zdaleka a nevie to odtrepat cez cele sk, kupi si v ba v prvom lidli/jysku za 15e
Este sa hodi kobercek k posteli, chranic na matrac (lebo su vseliake) a nieco co sa da dat na stenu popri posteli. Aj keby len samonalepovaciu tapetu (rolku) ale nech to ma ciste
@tina5959 nemusíš ťahať paplony z domu. Prídeš, ubutujes sa, pozrieš v akom stave sú paplony..ak sa ti to nebude pozdávať, skočiš do obchodu, kúpiš nové a vybavené. Ja som 4 roky na internáte prežila s ich paplonmi, neboli síce nové, pamätali si už všeličo, ale mne osobne to nevadí. Sú aj horšie veci ako staré paplony 😊

Ahoj, vankúš aj paplón som mala svoj 🙂