icon

Je bezpečné cestovať MHD v Bratislave?

16. sep 2025

Ahojte, nastúpila som na VŠ v Bratislave a dnes máme mať uvítaciu párty. Bude na mieste iba pár zastávok električkou od môjho ubytka. Najradšej by som išla MHD, predsa len mám už kúpenú električenku, zároveň sa ale bojím, že večer budú v električke nejako asociáli a že sa mi môže niečo stať. Na druhej strane platiť za taxík, hlavne keď ide o relatívne krátku vzdialenosť, sa mi naozaj nechce. Ako by ste sa zachovali na mojom mieste? Prípadne máte vlastné skúsenosti, je bezpečné ísť MHD-čkou okolo jedenástej večer? (oblasť Karlova Ves)

Strana
z4
marsmykkok
16. sep 2025

Ak Vás pôjde z tej párty viac na električku nebála by som sa, ale sama by som nešla. Ale tak predpokladám že ked sa párty skončí nepôjdeš sama na tú električku. Riziko je iba ak by si ty bola sama na zástavke alebo v električke s partiou asociálov. To nie je príjemné ani bezpečné.

martinmmartin
16. sep 2025

@anonym_autor taky isty problem budete mat viaceri

kvietok2012
16. sep 2025

Hlavne ak pojdes starou električkou, sadni si do vozňa kde je šofér...a v buse hned pri šoferovi...

majlo1234
16. sep 2025

Nieco sa zmwnilo za posledne roky? Mne sa zdala bratislava vzdy velmi bezpecna, nevidim dovod na strach

pribinak
16. sep 2025

Asociálov stretneš aj za bieleho dňa. Ak sa fakt bojíš, chod taxíkom, zložte sa viacerí, budete to mat lacnejšie

Ja neviem, ale nevnímam BA nejak viac nebezpečnejšie než napr Košice, Prešov či Nitru alebo Žilinu

nikam
16. sep 2025

Uvidis, ci pojdete smerom na elektricku viaceri. Ak nie, zavolaj si radsej Bolt.

autor
16. sep 2025
@marsmykkok

Ak Vás pôjde z tej párty viac na električku nebála by som sa, ale sama by som nešla. Ale tak predpokladám že ked sa párty skončí nepôjdeš sama na tú električku. Riziko je iba ak by si ty bola sama na zástavke alebo v električke s partiou asociálov. To nie je príjemné ani bezpečné.

@marsmykkok práveže pôjdem sama, ostatní majú ubytko na tom intráku, kde bude izbovica. Preto chcem aj odísť skôr, po polnoci by som sa dosť bála, ale zas nechcem odísť úplne skoro, rada by som sa aj trochu zabavila

anonym_5b09cd
16. sep 2025

Pozri, ak to na a zo zastavky nemas po neosvetlenom chodniku v parku ale kusok pomedzi domy, si v pohode. Chodievam bezne busom ci elektrickou z divadla v casoch 10-11 a su tam sice obcas divne typy, ale celkovo v pohode. Ja osobne sa teda viac bojim sadnut do taxika s cudzim chlapom, mne je to vzdy vrcholne neprijemne.

cyberk
16. sep 2025

Ja by som poprosila spoluziaka, ci by ta nesiel odkopnut... ze sa bojis sama 🙂 a hej o 11tej vecer by som sama elektrickou nesla v BA

januska12323
16. sep 2025

Ja by som prespala na intraku, to je najbezpečnejšia možnosť.

patta89
16. sep 2025

Mhd, vzdy chodim busom alebo elinou aj v noci sama a nikdy som sa nebala

lindous
16. sep 2025

Žijem tu celý život a cestovala som takto bežne, hlavne v časoch maturity a VŠ, aj nočákmi z centra., teraz už je to výnimočnejšie, ale stále občas a áno, postretávala som už všelijakých ľudí, ale to sa stane aj ráno cestou do roboty a vyslovene negatívnu skúsenosť, kedy by som sa cítila byť v ohrození nemám, iba je to občas nepríjemné, keď niekto huláka či smrdí.. vo všeobecnosti sa cítim ale bezpečne

marsmykkok
16. sep 2025
@anonym_autor

@marsmykkok práveže pôjdem sama, ostatní majú ubytko na tom intráku, kde bude izbovica. Preto chcem aj odísť skôr, po polnoci by som sa dosť bála, ale zas nechcem odísť úplne skoro, rada by som sa aj trochu zabavila

@anonym_autor tak radšej objednaj taxík cez appku, nevyjde draho, kým sa oťúkáš tam či sú tam asociáli a či v tom čase električkou chodia na ten smer aj ľudia z práce a je to bezpečné. Inak palec hore že taká mladá baba je taká zodpovedná a toto rieši.

sisska96
16. sep 2025

To ste všetci také bojko? 😂 Ja už ani neviem koľko rokov som cestovala/aj cestujem sama s MHD, vlakom a pod aj večer.

marsmykkok
16. sep 2025
@sisska96

To ste všetci také bojko? 😂 Ja už ani neviem koľko rokov som cestovala/aj cestujem sama s MHD, vlakom a pod aj večer.

@sisska96 iné ak miesto poznáš a iné ak si tam prvýkrát. Preto aj píšem, že časom sa oťuká že koľko je v noci tam von ľudí, koľko asociálov, či tou električkou chodia ľudia alebo tam bude sama len s bezdomovcami, ale ak to tam nepozná radšej taxík pre jej lepší pocit.

zuzanka.zuzu
16. sep 2025

preboha to o akom meste píšete 🙈🙈🙈 vraždia a znásilnujú nás tu na počkanie 🤦🤦🤦

zuzanka.zuzu
16. sep 2025
@januska12323

Ja by som prespala na intraku, to je najbezpečnejšia možnosť.

@januska12323 no ani by som nepovedala 😂😂😂 mnohé zostali tehotné 🤭😜 (srandujem....)

iivancova
16. sep 2025

Ja by som šla mhd, aj keď to niekedy vyzerá strašidelne. Ak sa bojíš, Bolt má aj vodičky-ženy, taxi len pre ženy.

titla
16. sep 2025

Uz je to skoro 20 rokov co cestujem MHD po Bratialave denne, aj v neskorych hodinach. Nikdy som nemala vecer problem. Sadni si dopredu, do blizkosti vodica, ak mas strach.

janai1
16. sep 2025

Viac exotov v MHD som stretla cez deň ako v noci ✌🏽
Takže podľa tejto logiky si mala zbytočné električenku kupovať.

majlo1234
16. sep 2025
@sisska96

@sisska96 ja som svoje mlade dospele roky byvala v biskupiciach, takze som videla vsetko. Ale ohrozena som sa citila len raz, paradoxne rano v plnej eline smerom do prace

pribinak
16. sep 2025

Ja nebiem, ale vy viacerí máte dojem, že BA je Bronx? O 23.00 je kopec ľudí v MHD vracajú sa dokov z prace, z divadiel, koncertov, ….
. Žiadny Bronx sa nekoná ….

Hlavne že polovica diskutujúcich bola v BA naposledny pred 100 rokmi

anonym_aee398
16. sep 2025

@anonym_autor zostaň dokedy chces neobmedzuje sa a zavolaj si taxík bude to stáť max 5 eur.Uz nechodievam večer sama po meste.Milujem tiero reči 20 r sa mi nič nestalo, ale xy ľuďom sa stalo.

mandzula
16. sep 2025

Objednaj si zensky Bolt.

oblecenie99
16. sep 2025

Tak ja by som sa priamo v MHD nebála, však si sadneš hneď ako je šofér, a budeš mať väčší pocit istoty. Čiže by som do toho v pohode išla. Jedine, že by som zvážila, ako vyzerá cesta na zastávku a zo zastávky...
Na VŠ som chodila už dávnejšie, teraz som už pohodlnejšia, ale ja ak sa zdržím niekedy niekde dlhšie (napr. raz za dva roky s kamoškami 😅 🫣) osobne automaticky volám BOLT (už si môžeš vybrať aj takú opciu, že chceš soferku, nie šoféra), vôbec sa nad tým nezamyslam. A najmä cez deň, keď sa veľmi ponáhľam (idem po syna do škôlky z práce a nestíham). Tá apka sa ti zíde aj do budúcna. Píšem síce o Košiciach, ale myslím si, že je to jedna päť.. na debila môžeš natrafiť aj cez deň. Jedine na čo si daj pozor, nejaké bezpečnostné opatrenia v noci, predsa tam je menej ľudí, teda ako píšem vyssie, prever okolie zastávok, čas od zastávky k ubytku, byť čo najbližšie k šoférovi. Alebo fakt si zavolaj BOLT a si doma do desať minút a máš pokoj.

anonym_45da62
16. sep 2025

Asociálov stretneš v MHD aj cez deň. Pár krát som išla v noci okolo 23-24 hod a plný bus normálnych ľudí. Nebála by som sa. Však asi pôjdete viacerí tak o to lepšie.

anonym_59dbcb
16. sep 2025

Prosim vas, nestraste ju zbytocne, lebo v zime ked je skoro tma, nepojde potom radsej ani na poobedne prednasky. 🙈 Bratislava zatial stale patri k najbezpecnejsim mestam v Europe. Autorka, zas si nepredstavuj vecer elektricku plnu samych asocialov, ktori by na teba nieco skusali. Ak by nahodou nejaky bezdomovec nastupil, tak sa presun blizsie ku vodicovi. Asocialov najdes najskor v centre mesta za bieleho dna, napriklad na Kamennom namesti alebo na Hlavnej stanici. Pozri si, do kolkej ti chodi dana elektricka aby si stihala posledny spoj a ak mas naozaj aj tak velke obavy, tak si zavolaj Bolta, stoji to par eur a bezpecne ta dovezie az ku domu.

valiant
16. sep 2025

@anonym_autor žijem v BA už asi 12 rokov a chodievam/chodievala som aj pred polnocou a aj nočným rozvozom. Nevidím dôvod na paniku. Nastúpiš a vystúpiš. Nenapísala si ani odkiaľ a kam sa budeš presúvať, ale v čase okolo 23:00 ked, čo sú posledné spoje, budú normálne ľudia v buse. Nebudeš tam sama. Posledný spoj býva celkom plný, lebo ludia sa ho snažia stihnuť, nakoľko je posledný pred nočným rozvozom.
A do budúcna aby nainštaluj Bolt alebo Hopin a objednáš si taxi cez aplikáciu. Je to jednoduché a celkom lacné.

kitycat
16. sep 2025

@anonym_autor z Bratislavy je po novom ghetto ci ci co?

Ja viem ze internet je plny tej Ukrajinky, ale nie, naozaj sa nemusis bat ist po zotmeni MHD..

mane01
16. sep 2025

@anonym_autor nestresuj, je to rovnako bezpecne, ako ist vecer vlakom napriklad… hocikde sa moze objavit nejaky ozran. To ale neznamena, ze je to pravidlo. Moji stredoskolaci chodia bezne mhd aj vecer o takom case. Karlova Ves je kludna stvrt.

Strana
z4