Je dochádzanie z Hviezdoslavova do Petržalky náročné?
Ahojte, byva niekto vo Hviezdoslavove alebo v dedinách poblizku ? My sme sa nedávno prisťahovali z BA.vsade som citala a pocuvala same negatíva, hlavne na dochádzanie do ba. Prosim, viete sa aj vy podelit ai svojimi skusenostami ? Dochádzať budeme do Petržalky do skoly, a ja za pracou, ked deti vyrastu.. manzel je zvyknuty dochádzať do zahraničia, no ja sa obavam ako to budeme zvladat, hoc ma caka teraz este par rokov doma s detmi.
Vsade Pocuvam o rodinách, ktore sa stahuju s5 do BA, lebo dochádzanie nezvládali. To je naozaj take zle ?
@anonym_autor za nas je dochadzanie do Ba uplne ok
@anonym_5ccf81 dakujem, konecne nieco pozitivne :D v akych časoch chodite prosim ?
Moja kolegyna je z Hviezdoslavova. Chodime na 7.00 ale ona vyraza uz pred 5.00,aby mala normalnu cestu a v praci je radsej uz pred 6.00, nez by mala trcat v zapchach.
@anonym_5ccf81 dakujem, konecne nieco pozitivne :D v akych časoch chodite prosim ?
@anonym_autor je pravda ze do 7mej odchadzame, neskor uz je asi viac aut
Kolega takto dochádzal a už sa stahuje do BA, lebo robil len celej rodine taxikára.
@anonym_autor je pravda ze do 7mej odchadzame, neskor uz je asi viac aut
@anonym_5ccf81 dakujem, o 7 to je akurat.
Kolega takto dochádzal a už sa stahuje do BA, lebo robil len celej rodine taxikára.
@anonym_f657c4 vela takych rodin poznam
Kamaratka sa tam nedávno presťahovala a je z toho na prášky, že myslela, že to bude zvládať omnoho lepšie, jej manžel úplne v pohode… záleží od človeka, s čím je v pohode a s čím nie, kde má priority a čo je ochotný obetovať, čo vadí jednému, nemusí druhému, takže v tvojom prípade ukáže len čas… za mňa to je najhoršie pre deti, ktoré už sú dosť veľké na to, aby niekam chceli ísť aj same, ale ešte nešoférujú..
Kamaratka sa tam nedávno presťahovala a je z toho na prášky, že myslela, že to bude zvládať omnoho lepšie, jej manžel úplne v pohode… záleží od človeka, s čím je v pohode a s čím nie, kde má priority a čo je ochotný obetovať, čo vadí jednému, nemusí druhému, takže v tvojom prípade ukáže len čas… za mňa to je najhoršie pre deti, ktoré už sú dosť veľké na to, aby niekam chceli ísť aj same, ale ešte nešoférujú..
@anonym_4238f2 Aj moj kolega hovoril, že sa kvoli detom vracia spat do BA. Kym boli male, ešte sa to dalo, lebo školka a zakladna škola je aj tam. Ale na strednú už by museli dochádzať do BA a on nechcel aby jeho deti museli už o 6:15 postávať niekde na zástavke autobusu aby o 7:45 boli v škole. To píšem o prípade že ich nepovezie do školy, ale pojdu samé verejnou dopravou.
Inak bratrancov syn takto dochádzal na strednú školu sám zo Záhoria vlakom, doteraz hovorí že ma nervy ked si spomenie ako musel o 5:15 každé ráno vstávať.
@anonym_5ccf81 presne tak
@autorka byvame 20rokov vo vedlajsej dedine a uplne v pohode. Pristahovali sme sa ked sa mladsi narodil. Vlak kazdu hodinu, bus kazdu polhodinu (u vas neviem ako s busom) deti uplne samostatne. Odchodili skolku a ZS v dedine, SS a VS v meste.
Uz aj ranne zapchy su.poriesene odkedy otvorili obchvat. Ja chodim busom, cca 45-50min mi to trva na Pazitkovu, tam prestupim a idem 2 zastavky. Do hodky som v praci.
@anonym_autor pozri.kolko je dedin na Slovensku. Velke percento z nich dochadza za pracou do mesta. Zvyknes si na to.
@anonym_autor z Hviezdoslavova autom rovno na R7 a potom cez Luzny most a si na konci Petrzalky. Ale zavisi aj, kde v Petrzalke...
My bývame v Šamoríne, muž chodi do prace na 7:10 takže ide pred špičkou a je za 20-25 minut v praci v Petržalke 🤷🏼♀️ končí tiež mimo špičky ale aj keď ide o 16tej tak to trva max o 10 minut dlhšie… ja budem tiež ešte par rokov doma s deťmi, ale neberiem to dramaticky, že by sme sa sťahovali naspäť do BA (ja som z BA)… momentálne si užívame dom, zahradu, život v pokoji na dedine ak sa naše potreby zmenia tak zmeníme aj lokalitu 😊

@anonym_autor cez deň Bratislava, večer a späť na dedine. Závislosť od auta. Všade ho trepať. Všade riešiť logistiku.