Je možné obmedziť návštevy v pôrodnici?
Ahojte,
Je možné v BA v pôrodnici Bory alebo na Antolskej vybaviť, aby za mnou nepúšťali žiadne návštevy okrem manžela?
Ďakujem.
@sunny9 ja si myslím, že teraz aj tak nepustia, či tam nie je chrípková sezóna a obmedzené návštevy?
@kavasmliekom Ja budem rodiť až neskôr, tak sa dopredu informujem o situácii a uisťujem o jej riešení, keďže už teraz mi s tým konkrétne osoby dvíhajú tlak. Verím, že všetko dopadne dobre, snáď sa to upokojí.🙏🍀
tak ja neviem či sa počas návštevných hodín pýtajú za kým idú. neviem či má personál robiť sbs. skúsiť môžeš.
asi by som si vybrala inú nemocnicu a dotyčným osobám o tom nepovedala 😀
@sunny9 Neviem ako by to zdvovodnili tej navsteve... Nemozu sa vyhovorit na nakazy, lebo ta navsteva bude vidiet ze pustaju inych ludi. Museli by im povedat pravdu. Ci tebe to nevadi ak by povedali pravdu?
@leniel Dobry napad.🙂
Tak toto pochybujem . Určite tam nie je personál od toho , aby sa pýtali za kým ide , ako sa volá a následne sa tam s nimi budú doťahovať , lebo ty si to neželáš, aby ich pustili . Ani by ma nenapadlo s týmto sestričky obťažovať . To si vybav s dotyčnými , alebo keď prídu , pošli ich preč .
Na Antolskej co viem, tak sa chodia pozerat babatka tak, ze su za sklom a navsteva smie oba zvonku, takze dnu sa nedostane. Kramare dnu tiez vobec nepustia, musis vyjst ty aj s babatkom von, takze tiez ziaden problem.
Jedine im nepovedat, že kde si. Personál sa mení a určite ich nebude zaujímať že nejaká pani si neželá tu a tu návštevu. Maju inú robotu a nie toto sledovať. Iné by bolo za korony, ci chrípkovej sezóny.
@lelelienka na Antolskej som bola na nadstandarde a navstevy boli za mnou na izbe. Na beznych izbach platilo to, co si pisala 🙂
@sunny9 ja ti poviem takto. Ja som rodila veľké deti, po porode som bola hneď ok. Je lepsie, keď si návštevy odbijes v porodnici a potom tá aspoň nebudu hantiť skoro navštevovať doma, lebo len to príde tazke obdobie, keď bude treba kojiť, varit, upratovat a ešte sa chystat na návštevy, ktoré treba pohostiť. Dieťa v porodnici skoro stále spi, čiže ho nikto nebude brat na ruky. Keď ho uvidia, nebudu sa dožadovať Skorej návštevy
Sak vsetkym povedz ze budes rodit na Antolskej a chod do Borov. A mozu potom vyzvanat a pytat tvoje meno kolko chcu…😀
@sunny9 najlepšie keď s tým oboznámia vrchnú sestru a primára a ty by to mali následne nakazat sestrám. Tak budeš krytá z oboch strán. Určite by som sa na nich obratila
Ved nemusis vraviet,ze si porodila. Bude vediet len muz a rodine to oznamite v den odchodu z nemocnice 😃
Tak nikomu nepovedz a nevešaj na nos kedy ideš do nemocnice a partner tak isto.
@sunny9 v pôrodnici sa tie návštevy dajú obmedziť na 15 minút, dieťa môže byť u sestričiek ak nechceš aby ho nosili a držali. Ale zbytočne zaťažovať personál, vôbec nesúhlasím s tým informovať primára a vedúcu sestru s takou somarinou. To si budú tie sestry pýtať občianske? Nejde o týranú ženu a zakázanie styku alebo niečo podobné.
Ale najlepšie je urobiť to ako dospelý a asertívny človek. "Prosím Vás, na návštevu zatiaľ nechoďte, necítim sa dobre a okrem toho je chrípková sezóna. S mužom sa Vám ozveme, kedy Vás radi privítame". A prilož fotku dieťaťa, nech sú radi. Hotovo.
v boroch som bola za dvoma kamoskami a nikto sa ma nepytal za kym idem ani raz, takze neviem uplne ako by to tam ustriehli.
tak napr. v Trnave, na Kramaroch a v Bojniciach sa cudzia osoba na oddelenie nema ako dostat. Musi zvonit pri dverach, a do komunikatora povedat co chce, za kym ide, alebo na prisla. A dalej caka, nepustia dnu na izbu. Sestricka ide oznamit danej maminke, ze jej prisla navsteva. Ak maminka chce, vyjde von, ak nechce, nikto ju nedonuti ist von. A uz vobec nie s babatkom. Moze vyjst, povie navsteve nehnevajte sa som unavena, babatko spi, alebo je na vystreni, dovidenia. Alebo poprosi sestricku, zeby rovno ak sa taky a taky niekto nahlasi, povedala, ze dani pacienti vzhladom na zdravotny stav nemozu prijimat navsetvy a hotovo.
Normalne neprides. Mne sa takato situacia stala na Kramaroch - bol to sice iba manzel. Chcela som ist za nim ale v polovici cesty som sa otocila spat na izbu lebo som to jednoducho fyzicky nezvladla. Proste im mozes povedat, ze ten porod bol narocny a mas zdravotne komplikacie (aj ked ti prajem aby nebol) a nezvladnes prist s dietatom, tak nech si usetria cestu a pridu neskor, ked sa zotavite.
Ďakujem za Vaše komentáre žienky, samozrejme som to dotyčným povedala narovinu už asi 75x, ale máte pravdu, keď ma proste niekto nerešpektuje, tak príde aj tak a nič s tým neurobím. Jedine, že by sa to z ich strany zmenilo dovtedy, v čo budem dúfať. Ja sa bojím toho,že ako sa budem cítiť po pôrode a preto chcem svoj kľud, aj som im povedala,že by sme ich zavolali na návštevu k nám domov neskôr po príchode z nemocnice. Uvidím teda, že či to vôbec budem musieť ešte vtedy hovoriť personálu, ako ste mi niektoré radili (aj keď teda neviem,že či by to pomohlo) alebo nebudem musieť vôbec takto vec riešiť. Ja som sa len opýtala, len pre istotu, nechápte ma zle, budem prvorodička a nemám o takých veciach šajnu, beriem to tak, že tu ste ženy, ktoré ste už skúsené a viete mi povedať,že ako to v realite funguje a tak mi pomôcť.❤️
@sunny9 ja napriklad absolutne nechapem ako to moze niekto nerespektovat. a teda ak by sa to stalo mne, a objavili by sa tak by som ich pekne krasne poslala domov.
inak najlepsie co mozes urobit je nikomu nehovorit datum porodu, a ani ked pojdes do nemocnice.
obe veci som si nechala pre seba a bol klud 😂
@rk123 Ďakujem za pochopenie, ja som z toho,že to je také nepochopiteľné pre niektorých ľudí trošku aj zúfalá popravde 😃 Kiežby mi toto povedal niekto skôr, že nemáme zdieľať dátum pôrodu a pôrodnicu, kde by som chcela rodiť, nikdy by mi nenapadlo,že vôbec môže vzniknúť takýto problém/nepríjemnosť. Ale tak človek sa učí na vlastných chybách, budem asi musieť rátať s oboma možnosťami.
@sunny9 dátum pôrodu ti môže aj nemusí vyjsť, obe moje deti som prenášala 9 dní. Môžeš porodiť skôr alebo neskôr. Ale tak vypisovať ti budú tak či onak, že už? Súhlasím s názormi vyššie, šla by som rodiť do inej nemocnice ako očakávajú tvoji blízki.

@sunny9 Ano, len povieš personálu aby nikoho nepustili ale najlepšie bude si to vykomunikovať s tou nežiadanou návštevou