Je možné sa dostať na špeciálnu pedagogiku bez odborných znalostí?
Dobrý deň, chcem sa spýtať. Je možné sa dostať na špecialnu pedagogiku aj keď neviem odborne veľa vecí? Bojím sa že, moje znalosti sú nedostatočné. Viem, že prijmacia skúška je formou pohovoru
@kikider dostať sa je najmenej potom už závisí od teba ako sa budeš pripravovať. Nemusíš mať odborné veci naštudované nikto to ani dopredu nemá. Všetko sa aj tak naučíš najlepšie v robote.
@anonym_af9e52 áno to mi je jasné. Len som počul, že na pohovore vlastne zisťujú aj prehľad o rôznych druhoch postihunutiach
@anonym_af9e52 áno to mi je jasné. Len som počul, že na pohovore vlastne zisťujú aj prehľad o rôznych druhoch postihunutiach
@kikider to neviem ja som do BA nechodila ale naštudovať si ŠPU a ďalšie znevýhodnenia je najmenej takto na začiatok isto tam nebudú chcieť od teba poučky ako na štátniciach po 5 rokoch štúdia.😁
@kikider to neviem ja som do BA nechodila ale naštudovať si ŠPU a ďalšie znevýhodnenia je najmenej takto na začiatok isto tam nebudú chcieť od teba poučky ako na štátniciach po 5 rokoch štúdia.😁
@anonym_af9e52 myslíš teda, že nejaký základný prehľad o druhoch postihunutia a ako pracovať z deťmi z rôznym postihnutím by tam mohlo stačiť?
@anonym_af9e52 myslíš teda, že nejaký základný prehľad o druhoch postihunutia a ako pracovať z deťmi z rôznym postihnutím by tam mohlo stačiť?
@kikider ja si myslím že úplne stačí mať taký všeobecný prehľad o poruchach ale už ako s nimi pracovať to už netreba podľa mňa veď to ťa oni majú naučiť
je to lahke studium ked to porovnam s inymi VS a to som robila ako druhu VS v BA. DOkonca u nas v praci hovoria ze ak nevies ci zvladnes VS chod na socialnu pracu alebo specialnu pedagogiku to da každy. Nemusis mat ziadny prehlad o diagnozach. To sa do toho dostanes az tam.
@kikider ano toto ti uplne staci, dostanes otazku z nejakeho druhu postihnutia ako s nimi pracovat ci chapes specifika daneho postihnutia a to je vsetko
je to lahke studium ked to porovnam s inymi VS a to som robila ako druhu VS v BA. DOkonca u nas v praci hovoria ze ak nevies ci zvladnes VS chod na socialnu pracu alebo specialnu pedagogiku to da každy. Nemusis mat ziadny prehlad o diagnozach. To sa do toho dostanes az tam.
@anonym_d10ab4 to je blbost ze lahka skola, nie prave ze vobec nie je lebo je specificka a ucis sa tam lekarske predmety roznych postihnuti cez ucitelke (didaktitu) od skolky az po zakladnu skolu
@anonym_d10ab4 to je blbost ze lahka skola, nie prave ze vobec nie je lebo je specificka a ucis sa tam lekarske predmety roznych postihnuti cez ucitelke (didaktitu) od skolky az po zakladnu skolu
@anonym_80dc8c ked to porovnam s prvou VS tak bolo to uplne lahke
@anonym_d10ab4 soc prácu posudzovať nebudem... Nepracujem v tej sfére... Aké čo sa specky tyka tak vieš ako sa hovorí: ľahko na cvičisku...štúdium sa môže javiť jednoduchšie oproti niektorým iným odborom, ale v praxi sa to potom obráti. A aj tak ak chceš byť dobrý špec ped musíš sa neustále vzdelávať a sledovať veci. Lebo ak nie, rak zbohom taka prax keď si pohľadom a znalosťami niekde za opicami.
A na prijímačky ti stačí taký základný a jednoduchý prehľad. Aby videli, že o ľuďoch s postihnutím nepočuješ prvý krát v deň prijímačiek a skôr ich môžu zaujímať ani nie tak tvoje znalosti ako tvoje osobnostné vlastnosti a pohnútky k štúdiu. A teda celkové predpoklady.
Ja keď som bola na prijímačkách iba sa somnou rozprávali a keďže sama som ztp tak to boli len rozhovoru o mojej diagnóze. Prijali ma ale nenastúpila som

@kikider dostať sa je najmenej potom už závisí od teba ako sa budeš pripravovať. Nemusíš mať odborné veci naštudované nikto to ani dopredu nemá. Všetko sa aj tak naučíš najlepšie v robote.