JUDr. Rudolf Krutý, PhD. - súdny exekútor
Ahojte ľudia.Aké máte skúsenosti z tímto pánom R.Krutým?Ďakujem za informácie
@lolobriadok Vzdy si o vsetkom ziadaj pisomne potvrdenie. neda sa to len tak urobit, ze povedia, ze vsetko ok. Co nie je napiane neplati.
Vzdy vsetko pisomne - kazda dohoda o splatkach, o vyske splatky, potvrdenie o kazdom vyplatenom seku, alebo o prevode cez ucet - proste na kazdu jednu vec mat doklad, lebo co sa povie, to nemusi platit. Plati to, co je na papieri.
@lolobriadok 🤦🏻♀️
@cocolino234 no tak som v r..i..No budem volať tam a pýtať si potvrdenie.Ja som to chcela mať uhradené a toto ma nenapadlo.
@cocolino234 mozem sa opytat, viem ze uz to nezmenite, ale ma to zaujima.... Preco babka neodmietla teda dedicstvo? To by bolo pre nu predsa lepsie.
🤦🏻♀️
@nafka0483 budem si volať a pýtať papier.Hádam mi dajú
@lolobriadok No tak hadaj... komunikuj pisomne doporucenymi listami s dorucenkami. Napis, ze ste sa dna xyz telefonicky dohodli na splatkach vo vyske takej a takej, ze si vsetky splatky uhradila - pridaj kopie (kopie!! original si nechaj) potvrdnenok (ci uz z internet bankingu alebo seky) a ziadaj aby ti obratom pisomne potvrdili, ze mas vsetky zavazky uhradene.
Na kazdy jeden telefonat si ziadaj aby ti to poslali pisomne doporucene a neplat nic dalsie, kym nemas na papieri vycislene presne kolko a za co.
@cocolino234 aha rozumiem, myslela to dobre babka no....
@nafka0483 ďakujem za info
@lolobriadok Dosť často snim telefonujem. Mám klientov, ktorý u neho majú exekúcie. Strašný človek , nič ho nezaujíma, chce len svoje peniaze 💸
Ak máš exekučný príkaz a doklady o zaplatení sumy, čo je v exekučnom príkaze tak by si mala byť v suchu. Každopádne po ukončení exekúcie by ti mal exekútor poslať Upovedomenie o ukončení exekúcie a Konečné vyúčtovanie
Od veľa ľudí vymahal už splatene dlhy, alebo aj keď dlznik mal súdom zrušený dlh.. Arogantný neskutočne, aj keď človek s nim pekne a slušne komunikoval.
@katulik123 Mas skusenost? Akym sposobom vymahal uz splatene alebo zrusene dlhy? oficialnym listom s odkazom na zakony atd, ziadal splatit nieco co uz bolo splatene?
@katulik123 existuje komora exekútorov kde je možné podať podnet na konkrétneho exekútora ak koná protiprávne
@lolobriadok moja kolegyňa ho mala, vymáhal od nej dlhy, keďže jej skrachovala firma, lebo nedostala zaplatené za štátnu zákazku. Išlo to cez sprostredkovateľa a bola to veľká suma. Exekútor chodil k nim domov kedykoľvek a bol strašne arogantný. Bolo to pred pár rokmi, možno sa zmenil. Každopádne kolegyňa sa dlhov doteraz nezbavila.
@renka30 Ano, viem 🙂
@nafka0483 Skúsenosť z blízkeho okolia, dotyčný si ani nevzal pôžičky, ale jeho ex sfalsovala podpisy skrz známych, takže sa to po prevaleni riešilo cez súd, že kto vzal pôžičku a aj tak ich predtým splatil, ale exekútor vymahal ďalšie peniaze aj po ukončení súdu, kde bolo presne napísané, že nič sa ďalej mu neplatí. 2x takto zneprijemnoval život skrz jeho bordelu v papieroch, po odoslaní kópii papierov dal až po dlhej dobe pokoj.
A ano presne tak. V skupine na fb bolo viac takých príbehov. Bohužiaľ veľa ľudí sa nechalo nastrašiť a zaplatili aj keď nemali už prečo... Tam treba dohľadať
@nafka0483 Áno, áno už aj pri inak ma opravila písala som to rýchlo mala som to viac rozpísat ide o to že komunikujem s veľa exe. A on je proste veľmi nepríjemný...ako ti to vysvetlím napríklad klient nemá na splátky a chce splácať povedzme 5000 eur po 50...povie že to ani náhodou a pýta si 300.. mesačne. Ďalší exekútor u neho má jeden klient dlh cez 12 tisíc a splátky má klient mesačne po 30 EUR ROZDIEL NIE?Mojou úlohou je klientom dohodnúť samozrejme čím najnižšiu možnú splátku takže občas to fakt dám aj po 5 eur
@vanda323
ja som si vždy myslela, že výška splátok záleží od platu a, aby zostalo životné minimum po zrážke exekútorom.
lebo keby mi mal napr. môj ex splácať zameškané výživné po 5 € tak to splatí keď jeho dieťa bude mať dieťa
som rada, že môj exekútor bol PROklientský a za pár mesiacov bola dlžná suma tam kde má byť.
@cocolino234
náhradné výživné bolo pre mňa komplikované, takto to išlo ľahšie a rýchlejšie
@vanda323 nechce sa mi doťahovať, ale splácať po veľmi nízkej sume nie je často žiadne riešenie, úroky za rok sú potom stále dosť vysoké, predsa len to splácanie vy malo mat zmysel nielen v tom, že splácam dlh, ale aj v tom, že ho splácam tak, aby sa dlh po roc je úrokovej sadzbe nezvýšil
12 tis? Tak to by som šla do bankrotu

@cocolino234 mám od internetbankingu čo som platila doteraz.