icon

JUDr. Rudolf Krutý, PhD. - súdny exekútor

lolobriadok
30. aug 2021

Ahojte ľudia.Aké máte skúsenosti z tímto pánom R.Krutým?Ďakujem za informácie

Strana
z3
vanda323
31. aug 2021

@pribinak Samozrejme že máš pravdu. Ale ako to napísať moji klienti sú z väčšej skupiny z marginalizovanej komunity. A tam je úplne jedno či sa dlh spláca a ako dlho sa splácať bude, dôležité je že sa vôbec spláca. ...ak má chápeš....poväčšine sú to ľudia na invalidnom dôchodku, ktorých úžerníci prinútili si vziať buď nejaký spotrebak, alebo pôžičku v Home.Credit, Ahoj, a Cetelem. Alebo aj Leasing, aaa auto dá leasing snáď každému....takže platia vlastne za úžerníkov.

pribinak
31. aug 2021

@vanda323 nie je potom lepšie riešenie bankrot?

eeffka
31. aug 2021

@pribinak pri tej klientele ani nie lebo dnes sa vytrapi pani s bankrotom a o tyzden maju novy dlh... rozum proste nekupis

nafka0483
31. aug 2021

@vanda323 Vies, keby si stala na druhej strane a niekto b ytee dlzil peniaze, tak tiez by si chcela aby exekutor pracoval v tvoj prospech a pri velkom dlhu by si nesuhlasila so splatkou 5 alebo 30eur. Casto to vidiet, ze taki ludia sa budu vyhovarat na to ze nemaju, ze chudatka, exekutor ich zdiera - ale na cigarety maju, na alkohol tiez, aj na satelit, aj na telefon, aj dalsie dieta si urobim... nehovorim ze vsetci su presne taki a ze vsetko naraz, ale mnohi z nich pominaju na vsetko mozne a este su chudatka, lebo exekutor... no ale chyba je vo financnej gramotnosti, ze sa vobec dostanu do takych problemov a potom ze z nich nevedia von a len si situaciu zhorsuju.

Kym exekutor nekona mimo zakona, tak moze byt prijemny, ci neprijemny, robi si len svoju pracu a kona v prspech klientov, co povazujem za spravne. Predtym ako vobec doslo k exekucii bolo plno prilezitosti dohodnut sa a splacat aj menej a pod. ale ked na to ludia kaslu, tak ano, potom uz s exekutorom sa neda dohodnut len tak lahko na hocicom, kedze tie prilezitosti su uz premeskane.

pribinak
31. aug 2021

@eeffka sú tam sociálni pracovníci a zrejme aj nejaké komunitné centrum kde dokazu vybrať pôžičku kde je 0% akontacia nie?
Alebo urobiť nejaké refinancovanie, ale splácať dlh 12 tis po 50 e mesačne je zúfale, útoky pri takéto sume rastu rýchlejšie

pribinak
31. aug 2021

@nafka0483 presne, mnoho ľudí totálne ignoruje výzvy na splácanie, majú možnosť rôznych splátkových kalendárov, ale nie …..je lepšie počkať kým to celé skončí u exekútora a potom jasne, že oni sú totálne chdiatka a exekútor ich zdiera
Finančná gramotnosť 0 bodov. Kupujú kraviny ktoré nepotrebujú, nedokážu splácať.

Idu Vianoce, zas budú ľudia nakupovať ako drbnuti, ale dať 30 EUR za krúžok to je veľa, kúpiť 3 telku za 10 rokov je úplne v pohode

eeffka
31. aug 2021

@pribinak mam jednu kolegynu, poviem narovinu biela ale jednoducha, ma exekucie. Poslala som ju do centra na bankrot, nech sa poradi ( neviem vsetky ich rodinne pomery,ci nrmaju majetok a tak) vytlacila som jej adresu. Bola tam, super je idealny pripad, hned sa jej ujmu, len ma nanosit dokumentaciu, este mi prisla podakovat lebo ani nevedela ze nieco ako osobny bankrot existuje. Exekucie ma nadalej, tak sa jej pytam co sa stalo? Citujem: ona nema cas tam chodit a tolko papierov zhanat. Pricom sa jedna o 8000e co je pre mna cca 40tis by som im pred kancelariou aj stanovala, keby som sa vedela zbavit takehoto dlhu.
Proste rozum nenalejes, skusala som 2x, ved 1/3prijmu je pre nu majetok, ona nrmysli kolko nedostava ale zije s tym co dostava. Kazdy podvodnik sa oddlzil a bohuzial jednoduchych ludi trapu len to co bude na obed.

pribinak
31. aug 2021

@eeffka komu niet rady, tomu niet pomocí.

nafka0483
31. aug 2021

@eeffka To je to smutne na tom. Chapem, ze oni tomu velmi nerozumeju, zda sa im to zlozite, ale ved ludia v tych centrach su tam na to aby usmenrili, pomohli. Od nich sa chce uz len spolupraca, ale nie, aj to je nepohodlne, lebo treba papiere doniest, lebo treba tam ist, lebo treba riesit, lebo to zaberie cas... no tak lepsie je hrat mrtveho chrobaka a nariekat ze nemam z coho zit a kazdy ma zdiera. Ale svoj podiel viny nevidia.

Ja som tu radila jednej cez IP - no tyzdne dookola lebo ju zamestnavatel chcel odrbat ohladom zvysnej dovolenky, skoncenia PP, podpory a pod. Do bodky jej radim co povedat, co napisat, co robit... vzdy mi pisala co odpisal zamestnavatel, co jej povedali a vzdy ze co teraz, tak ja zas vzdy odpoved, nech si stoji za svojim a dozaduje sa toho na co ma narok... no co myslis? 3x medzitym odpisala, ze to je zlozite, ze zamestnavatel si ide svoje, tak ona sa na to vykasle... povzbudzovala som ju, ze ved nech len preposiela co jej pisem, ze jej rovno formulujem odpovede a ziadosti, tak 2x este ok a na tretikrat sa uz neozvala - prisla o preplatenie dovolenky, o vysoku podporu, na ktoru mala narok, no ale co narobis...ides sa zodrat ako chces pomoct a usmernujes, riesis doslova za nu, aj tak sa na to vykasle.

pribinak
31. aug 2021

@nafka0483 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ žiaľ

vanda323
31. aug 2021

@pribinak Tak vieš už koľko os. Bankrotov som vyriešila....ale nie každý má záujem pri osobnom bankrote nesmieš nič vlastniť vieš...

vanda323
31. aug 2021

@nafka0483 Áno máš pravdu....je to tak. Ale je to moje zamestnanie , a mojou úlohou je zastupovať ich čiže dohodnúť sa na čo najmenšej splatke

nafka0483
31. aug 2021

@vanda323 Chapem, ved tvojou pracovnou ulohou je pomoct im a vyjednat co najnizsiu splatku, ulohou pana Kruteho je mat co najskor vymozeny a zaplateny dlh, cize presny opak. Obaja si robite svoju pracu, pricom by som povedala ze on je trosku viac v prave, kedze jeho klient je ten poskodeny, tvoj je ten co mu nieco dlzi.

lolobriadok
autor
31. aug 2021

@angel993 panebože.To je smutné ako sa niektorý správajú hnusne.

mili7
31. aug 2021

@lolobriadok Ahoj. Tak ti poviem, rychlejsi by bol telefonat, ale aj maily ohladom ukoncenia vybavia rychlo. Mailova adresa je info@exeurad.sk Najlepsie by bolo odfotit doklady o platbach a uviest na ktoru exekuciu boli uhradzane. Ak neboli pri platbach pouzite spravne variabilne symboli, platby nemusia byt rozoznane a priradene k spravnej exekucii.
Treba si nastudovat exekucny poriadok. Exekutor ma lehoty na ukoncenie spisu. Ved tych splatok a spisov ma neskutocne mnozstvo, takze sa to neda zaraz a hned.

mili7
31. aug 2021

@vanda323 Vysku splatok povoluje opravneny (ten, pre ktoreho sa splatka vymaha), nie exekutor. Ak povoli splatky opravneny, splatkovy kalendar je mozny spisat aj pisomne a ked su splnene vsetky podmienky, je mozne odblokovat ucty/dochodo/mzdu. Ak opravneny splatky nepovoli, ide o dobrovolne splatky zo strany povinneho (dlznika) a vtedy nejde o oficialny splatkovy kalendar, takze sa nic neodblokuje a exekutor moze konat a vymahat v exekucii aj nadalej, aj ked chodia splatky.

mili7
31. aug 2021

@angel993 Exekutor domov nechodi. Ma svojich zamestnancov, ktory chodia k povinnym domov. Ale to az vtedy, ak nie je mozna ina komunikacia. To znamena, ze si povinni nepreberaju zasielky alebo neplatia.

angel993
31. aug 2021

@mili7 toto bolo asi 10 rokov dozadu, kolegyňa spolupracovala, ale nemala z čoho platiť

mili7
31. aug 2021

@angel993 Exekúcia predstavuje nútený výkon a keď ju raz dal oprávnený na exelúciu, tak svoje peniaze proste chce späť. Niektorí oprávnení si dokonca pravidelne žiadajú správy o exekučnom konaní, aby vedeli, čo exekútor dovtedy urobil pre vymoženie ich pohľadávky. Podľa nového exekučného poriadku je dokonca exekútor povinný tieto správy posielať oprávnenému pravidelne aj bez jeho vyzvania. Takže musí robiť všetko preto, aby tú pohľadávku vymohol. Všetko však v súlade s exekučným poriadkom.

miankass
31. aug 2021

@lolobriadok mam skúsenosť kľudne sa pýtaj

zuzubb007
31. aug 2021

@lolobriadok nemam kredit??? to je problem kredit za dve eura a zistit co sa deje? Cista lenivost a nezaujem, ani by som sa necudovala keby este dake peniaze chceli s tymto pristupom len exekucie budu

vanda323
1. sep 2021

@nafka0483 Áno, máš pravdu....

vanda323
1. sep 2021

@mili7 Tak janjednam vždy s exekútorom a snim sa dohadujem, viem že to funguje tak, ako to píšeš ty....no ja pracujem takto.

mili7
1. sep 2021

@vanda323 Tak jasné, že keď je už človek na exekúcii, tak splátky dohaduješ s exekútorom, ja som Ti len napísala, ako to prebieha vnútri u neho. Exekútor Ti môže povoliť také splátky, koľko jemu povolí oprávnený.

vanda323
1. sep 2021

@mili7 Tak podľa mňa sú už nastavený tak, že ak ide o človeka z marginalizovanej skupiny vedia že tam je zákon krátky pretože mi minule vravel jeden exekútor že im stačí keď bude posielať po 5 eur pretože sú radi že vôbec niečo ....

vanda323
1. sep 2021

@mili7 Mám klientku ktorá má exekúciu v Slsp vyše 10.000 eur ..o os. Bankrot záujem nemá....a splácať nechce vraj nemá z čoho nevedia čo snou.....proste ma len davku a prídavky....jej muž chodí na čierno do práce zarobí si pekný peniaz ale splácať nechcú...proste finančná gramotnosť není na toľko vyspelá aby zvládla chápať tomu že ak si niečo požičiam vrátiť to musím...občas mám chuť klientom povedať choďte už do piiiiiiiiii......ale musím sa ukľudniť ...také hlúposti vedia riešiť proste rómovia z osad sú na Tom vo všetkých smerov či už financie , to je jedno strašne zaostalo...ale čo sa čudujeme keď nemajú ani WC-ko ani elektrinu....mám zlosť ani neviem na koho je mi ľúto že tie deti vyrastajú takto a vidia čo robia rodičia z nich potom narastie to isté....a to je kolobeh treba vzdelávať rodičov

nafka0483
1. sep 2021

@vanda323 Oni robia to co videli u svojich rodicov. A deti v takom prostredi budu robit zas len to iste. Pretoze nemaju odkial vediet, ze toto nie je normalna, toto nie je v poriadku, ze veci funguju a maju fungovat inak. Takyto priklad vidia doma, u susedov, v celej osade, tak ako mozu tusit ze ten svet vonku je iny a funguje inak? Tazko vysvetlis ked uz to maju od malicka takto zakorenene :(
Vidia, ze sa im nic nemoze stat, ze vyuziju co sa da, ale platit nemusia, vratit nemusia a este sa ohanaju tym ze su znevyhodnovani. Cest vsetkym vynimkam, je ich vela co napriek svojmu povodu a etniku mali rodicov, ktori su slusni, pracovali a viedli aj deti k slusnemu zivotu. Ale ti ostatni sa z generacie na generaciu ucia tu najpohodlnejsiu cestu... ako pises, je to jeden kolobeh.

angel993
1. sep 2021

@mili7 ja toto viem, autorka chcela skúsenosť, tak som napísala

lolobriadok
autor
2. sep 2021

@zuzubb007 taketo spravanie si nahajte pre seba dobre?Áno nemala som kredit a ja som sa pýtala na skúsenosť.Uz to mám všetko vybavené.

lolobriadok
autor
2. sep 2021

@mili7 uz som napísala a volala.Ja som sa len bála kvôli tím recenziam aké mali ľudia skúsenosti.Aby som nedopadla ako iný lebo som len volala s ním nie cez emaily..Takze som nemala ziadne doklady o komunikácii.

Strana
z3