icon

Kam na strednú v Bratislave?

22. jan 2023

Ahojte, mam dilemu, tak som sa prišla poradiť. Neviem kam usmerniť syna (on vôbec nevie, bavia ho počítače a angličtina). Má samé jednotky, tak som si myslela že gymnázium bude dobrá voľba. Ale začínam váhať, lebo na vysokú sa mu moc nechce už teraz a nerád chodí do školy ☹ A teda neviem, či by našiel uplatnenie po gymnáziu. Nie je vôbec zručný, tak technické smery asi nie. Poraďte, lebo už som zúfalá. ĎAKUJEM za každý nápad

Strana
z2
autor
23. jan 2023

@simsalabim Adlerku máme dosť od ruky, sme úplne z opačného konca

lauha21
24. jan 2023

Môj brat je úplne rovnaký😃 ešte som mala chuť sa mojej mamy spýtať či to ona nepísala… mali v škole kariérne poradenstvo, kde mu vyšlo, že by bol dobrý do labáku (jeho baví hlavne angličtina a biologia či chemia a samozrejme počítače ako každého introvertnejšieho chlapca v dnešnej dobe) - pôjde na gymnázium, veľa veľa sme sa o tom rozprávali… ja sama mám vyštudované gymnázium a nemala by som problém sa po zamestnať keby nejdem na VŠ v dnešnej dobe už vôbec neplatí, že sa s gymnáziom nezamestná - po tom čo sme sa rozprávali si ale uvedomuje, že ak niečo chce robiť a potrebuje k tomu adekvátne vzdelanie tak sa tomu nevyhne a už je to na jeho zodpovednosti k čomu ho povzbudili aj výsledky kariérneho poradenstva a mal pocit, že aj on sám už vie čo by ho cca v budúcnosti mohlo baviť

sonnenshein
24. jan 2023

Pozrite sa na MYP a PYP program na Gymnaziu Pankuchova, to by mu mohlo vyhovovat

scorpionflower1
24. jan 2023

Že ho bavia počítače je široký pojem...čo konkrétne ho na tých počítačoch baví? Ak napr. grafika mohol by ísť na strednú, kde majú taký odbor.

luccija
24. jan 2023

@sonnenshein to je fajn odbor.
Autorka elektrotechnická Hálova, Zochova počítačové odbory, alebo bilingválne gymnázium také lepšie je Juraja Hronca, a potom tie na jazyky zamerané.
Asi sa v škole nudil ako píšeš na strednej budú všetci dobrí a bude motivovaný a možno aj nie🙂v každom prípade na VŠ za tých pár rokov dospeje a pochopí.
Pozri stránku kam na strednú.sk sú tam všetky vypísané.jednotlive školy majú na stranke e skúšobné testy na prijímačky nech si skúša.

luccija
24. jan 2023

Ale určite ho daj otestovať dostaneš papier jeho silné, slabé stránky, zoznam cca škôl, ktoré by boli vhodné.

autor
25. jan 2023

ďakujem všetkým za postrehy 🙂

autor
25. jan 2023

@sonnenshein pozriem to

kvetinka75
25. jan 2023

určite ho daj otestovať. Dcére vyšli testy presne tak, ako som si myslela, že by mali. Uplne to sadlo. A možno ti to potom pomôže sa rozhodnúť. A keď chce ísť pracovať, v akej oblasti? Čo by rád robil?

autor
25. jan 2023

@luccija áno, skúšame aj testy čo majú školy na stránkach. Juraja Hronca - tam nemáme odvahu dať prihlášku - je to jedna z najlepších škôl.

autor
25. jan 2023

@kvetinka75 práveže nevie čo by rád robil 😀 hlavne nie s ľuďmi

kvetinka75
25. jan 2023

preto tie testy. Aspoň smer určia. Inak moja dcéra je tiež introvert a má brigády medzi ľuďmi. A celkom jej to vyhovuje. Čo som aj prekvapená.

autor
25. jan 2023

@kvetinka75 fuha, tak to je zaujímavé a akú má brigádu?

kvetinka75
25. jan 2023

autor - predáva a spolupracuje pri workshopoch, organizuje podujatia, chodí organizovať podujatia pre školy, škôlky a pod.

luccija
25. jan 2023

Áno, J.Hronca má ťažšie prijímačky máš pravdu.Ale veľa jednotkarov či rodičov to má ako métu...je veľa iných gymnázií v Ba.On je ako moja dcéra, tá povedala, že najlepšia práca by pre ňu bola v laboratóriu so skumavkami a kľud od ľudí, alebo doma prekladať knihy🙂A tiež som brala ten psych.profil ako niečo čo si škola len splní, ale naozaj to bola ona s +-.

autor
25. jan 2023

@kvetinka75 fíha, tak to je super

autor
25. jan 2023

@luccija no už som začala riešiť to testovanie, tak uvidime

autor
2. mar 2023

Tak, boli sme na testovaní, odporúčané máme gymnázium. Tak fajn, aj syn to zobral ako fakt a tešil sa z výsledkov. Inak celkom tie testy vyšli na jeho povahu. Odporúčam to všetkým.

Strana
z2