icon

Kde je najlepšie vybrať podnájom v Bratislave?

8. dec 2025

Ahojte. Nepoznám ešte Bratislavu chcem tam ísť začať nanovo. Kde je podľa Vás najlepšie vybrať podnájom? Staré mesto, Nové Mesto, Ružinov, Petržalka. To som dala len tie bližšie ku Starému mestu ak sa nemýlim. Aby to bolo blízko do centra.
Čo by ste mi poradili? Podľa práce sa ešte rozhodnúť neviem. Ďakujem

Strana
z2
uriva
8. dec 2025

Za mňa Rača :D, ale tá nie je v ponuke. Potom Nové Mesto alebo Ružinov, ale len niektoré lokality.

anonym_8e10f5
8. dec 2025

Žijem v Novom Ružinove som tam maximálne spokojná, v centre viem byť za pár minút, dokonca na pešo je to cca hodinka. Ale najviac sa mi páči Rača - je tam pokoj, minimálny ruch, plus ceny za prenájom sa nedajú s centrom porovnať, len to je cca pol hodinka od centra. V novom a starom meste si neviem predstaviť život, mne ten ruch proste strašne vadí všade veľa ľudí, áut, žiadna príroda... V Petržalke by som nikdy nebývala príde mi to najmenej bezpečná časť. Rovnako keď idem cez Starý Ružinov nie všade mi to príde bezpečné.

autor
8. dec 2025

Nemusí byť v ponuke. Podľa Vás.

katkaseiner
8. dec 2025

Ja mam rada casti Petrzalky, v Ovsišti so aj byvala chvilu, ale skor sa mi pasi ta cast Fedinova, Osuskeho, , absolutne sa mi nepacia Kopcany. Ine casti som nezvazovala, tieto som mala blizko k praci. Inak do Ba chodím uz len do prace, som rada ze v panelaku nebyvame, nas by na počkanie vysťahovali (dcera hra na gitaru a syn na bicie a v dome mozu hrat kludne aj o 23.hodine)

anonym_8e10f5
8. dec 2025
@anonym_8e10f5

Žijem v Novom Ružinove som tam maximálne spokojná, v centre viem byť za pár minút, dokonca na pešo je to cca hodinka. Ale najviac sa mi páči Rača - je tam pokoj, minimálny ruch, plus ceny za prenájom sa nedajú s centrom porovnať, len to je cca pol hodinka od centra. V novom a starom meste si neviem predstaviť život, mne ten ruch proste strašne vadí všade veľa ľudí, áut, žiadna príroda... V Petržalke by som nikdy nebývala príde mi to najmenej bezpečná časť. Rovnako keď idem cez Starý Ružinov nie všade mi to príde bezpečné.

@anonym_8e10f5 Ešte Dúbravka mi príde fajn, odtiaľ si v centre za chvíľu ale niektoré časti mi prídu, že zaspali niekde v minulom režime.

chrobak7
8. dec 2025

@anonym_autor Takto všeobecne ... Staré mesto bude asi najlepšie, ale aj najdrahšie. Dobrá mestská časť je Ružinov, blízko do centra, aj doprava je dobrá. Ale tiež to bude drahé. V Petržalke bude asi najväčšia ponuka podnájmov, je to najväčšie sídlisko. Cenovo asi primerané.

K centru majú ešte blízko Karlova Ves, Kramáre a Nové mesto. Trochu dlhšie cestovanie bude z Dúbravky, Trnávky, Rače, Vinohradov, Biskupíc, Vrakune, Rusoviec, Lamača, Devínskej Novej Vsi a Záhorskej Bystrice.

janai1
8. dec 2025

Najlepšie sa mi bývalo v Dúbravke.
Druhé miesto na Dlhých dieloch (tam je ale parkovanie dosť zlé)
Teraz bývam pri Štrkovci a fajn.

Ale teda veľmi by som sa rozhodovala podľa práce - ak nebudeš chodiť autom alebo nebudeš mať priamy spoj.

basullinka
8. dec 2025

Ja osobne by som počkala a uvidela podľa práce...

mimirka32
8. dec 2025

@anonym_autor kazdy ti povie tu svoju mestsku cast. Napis aspon svoje preferencie co by tam malo byt a aky mas budget

belllinka
8. dec 2025
@anonym_8e10f5

@anonym_8e10f5 Petržalka je podľa teba najmenej bezpečná časť? 🙂 Vieš o tom, že najväčšia kriminalita je v Starom meste a na druhom mieste je BA II? Čiže Ružinov, Vrakuňa, Podunajské? Na treťom mieste je Nové mesto a až potom Petržalka. Alebo čerpáš z tým fám, čo boli pravdivé možno tak 40 rokov dozadu, keď sa postavila Petržalka?

petamich
8. dec 2025

Kazdy ma svoje preferencie 🙂 my byvame roky v Ruzinove a spokojni sme

bubinda
8. dec 2025

Rozhodnite sa urcite az podla prace, vobec nedava zmysel, byvat napr v Dubravke a pracovat na Zlatych Pieskoch. Ked budete mat pracu a budete vediet ci je potrebne chodit do officu alebo je aj moznost byt par dni do tyzdna na HO podla vasich financnych moznosti si najdete prenajom kdekolvek. Kazda mestska cast ma svoje pre aj proti a kazdemu vyhovuje daco ine. Za mna je to Stare mesto (tu som vyrastla) a potom Ruzinov. Ale to som ja, mam to tu prechodene a poznam kazdy roh. Absolutne nepoznam Dubravku…nikdy nebol dovod pre mna tam chodit ale neznamena to ze sa tam zle byva.

anonym_940ba2
8. dec 2025
@chrobak7

@anonym_autor Takto všeobecne ... Staré mesto bude asi najlepšie, ale aj najdrahšie. Dobrá mestská časť je Ružinov, blízko do centra, aj doprava je dobrá. Ale tiež to bude drahé. V Petržalke bude asi najväčšia ponuka podnájmov, je to najväčšie sídlisko. Cenovo asi primerané.

K centru majú ešte blízko Karlova Ves, Kramáre a Nové mesto. Trochu dlhšie cestovanie bude z Dúbravky, Trnávky, Rače, Vinohradov, Biskupíc, Vrakune, Rusoviec, Lamača, Devínskej Novej Vsi a Záhorskej Bystrice.

@chrobak7 z Trnavky si za 20 min v centre

anonym_8e10f5
8. dec 2025
@belllinka

@anonym_8e10f5 Petržalka je podľa teba najmenej bezpečná časť? 🙂 Vieš o tom, že najväčšia kriminalita je v Starom meste a na druhom mieste je BA II? Čiže Ružinov, Vrakuňa, Podunajské? Na treťom mieste je Nové mesto a až potom Petržalka. Alebo čerpáš z tým fám, čo boli pravdivé možno tak 40 rokov dozadu, keď sa postavila Petržalka?

@belllinka písala som svoj subjektívny pocit ako som sa v Petržalke cítila a ako sa tam väčšinou cítim keď tam musím ísť a to porovnanie bolo s časťami v ktorých som bola. Nemám pochodenú každú časť Bratislavy a každú jednu jej ulicu. Rovnako v Starom Ružinove sa v niektorých lokalitách nezvyknem cítiť bezpečne. Nesledujem žiadne štatistiky ak sa raz niekde necítim bezpečne ani príjemne je mi jedno na ktorom mieste je kriminalita v tej oblasti.

anonym_3756bb
8. dec 2025

tak zaleží kolko máš na prenájom prostriedkov lebo je rodiel byt v starom meste a v petžalke osobne by som vylúčila Biskupice, Vrakuňu a dlhé diely

anonym_940ba2
8. dec 2025

ja by som si vyberala podla toho, kde budes pracovat, ja byvam aj pracujem v ramci Ruzinova, do centra chodim len obcas, byvat by som tam nechcela ani zadarmo, Obchodna je hnus, okolo Kamenneho detto, ulicky Stareho mesta su plne turistov, je to otravne, hlavne v lete, ale tak je to asi v kazdom hlavnom meste, ze miestni na frekventovane miesta v centre nechodia

anonym_b664c7
8. dec 2025

@anonym_autor mne sa dobre býva na začiatku Nového mesta, do 5 minút električkou v centre a všetko potrebné do 10 minút peši. Ľudia si chvália aj Ružinov a začiatok Petržalky. Dobrá ale drahá lokalita sú aj Nivy

marsmykkok
8. dec 2025

Určite začiatok Petržalky, ja mám na takéto veľké sídliská blízko centra slabosť, lebo práve tým že sú veľké je tam komplet občianska vybavenosť. Máš tam spomínanú občiansku vybavenosť, blízkosť centra či električkou alebo peši, rovina, teda žiadne kopce čo sú v zime problém a aj celkovo ak máš domov šliapať s nákupom do kopca, blízkosť Dunaja a prírody. Mne tieto širšie časti centier ako Ružinov, Nové Mesto nesedia, Dúbravka za mňa na to aká je chválená sklamanie. Pekné časti sú ešte Koliba, Karlova Ves, ale tam už sú tie spomínané kopce.

anonym_f6d745
8. dec 2025
@belllinka

@anonym_autor Ružinov, Nové Mesto, Krasňany, Rača kvôli doprave neviem či budeš používať auto
Petržalka, ale iba začiatok aj to len kvôli elektricke a dobrej dostupnosti do mesta.Haje, za starým mostom ulice Mlynarovičova, Lachova, novostavby Fuxova a Ovsište.Byvanie by som si hľadala až, keď budes vedieť kde budeš mať pracu
@katkaseiner okolie Fedinovej len minulý týždeň prepad záložne a dopichana predavačka v obchode.Rovniankova, okolie Tesca, Alfa Fedinova najhoršia časť Petržalky, keď neratam Kopčiansku.
@belllinka Vrakuňa, Podunajské kvôli Rómom a asociálov, ale Petržalka je tiež malé geto.Vcera som bola v Danubii sami divní ľudia, Carla plná ozranov okolie Tesca same skupinky ľudí vôbec som sa tam necítila dobre.

lucik194
8. dec 2025

tato debata je uplne zbytocna.

hladaj podla toho , kde budes mat pracu. lebo byvat v Dubravke a pracovat v Novom Meste je blbost.

detto - Stare Mesto, nie kazda lokalita v nom je uzasna, o cenach za prenajom pomlcim, tie su riadne prehnane.

zo zaciatku tak na 6 mesiacov idem do zdielaneho bytu, rozpozeram sa a idem hladat byt sama

belllinka
8. dec 2025
@anonym_f6d745

@anonym_autor Ružinov, Nové Mesto, Krasňany, Rača kvôli doprave neviem či budeš používať auto
Petržalka, ale iba začiatok aj to len kvôli elektricke a dobrej dostupnosti do mesta.Haje, za starým mostom ulice Mlynarovičova, Lachova, novostavby Fuxova a Ovsište.Byvanie by som si hľadala až, keď budes vedieť kde budeš mať pracu
@katkaseiner okolie Fedinovej len minulý týždeň prepad záložne a dopichana predavačka v obchode.Rovniankova, okolie Tesca, Alfa Fedinova najhoršia časť Petržalky, keď neratam Kopčiansku.
@belllinka Vrakuňa, Podunajské kvôli Rómom a asociálov, ale Petržalka je tiež malé geto.Vcera som bola v Danubii sami divní ľudia, Carla plná ozranov okolie Tesca same skupinky ľudí vôbec som sa tam necítila dobre.

@anonym_f6d745 chodime do Carly pravidelne, je to tam uplne v pohode, normalna pizzerka, tak to nevykresluj ako pajzel nejakej stvrtej cenovej 🤦‍♀️ A aj keby tam niekto ozraty bol, tak to sa snad v nejakom Ruzinove nemoze stat? Ja som minule na Stvrkovci na ihrisku videla divne skupinky ludi a ozranov a o Trnavskom myte ani nehovorim… Alebo krcma u Deda, ozrani pri kazdom stole a v tom parciku okolo ani nehovorim.

cyberk
8. dec 2025

Za mna urcite Ruzinov alebo Raca. Ja by som nechcela byvat v Starom meste/v Petrzalke/vo Vrakuni 😅

lienka9
8. dec 2025

@anonym_autor ja s muzom mame pochodene stare mesto,ruzinov,podunajske,vrakunu,petrzalku.ale vybrali sme si pre zivot podunajske a vrakunu (najprv podnajmy,potom sme sli do bytu a teraz sme v dome v podunajskych).nam sa tu paci,dobra obc.vybavenost.v centre trolejbusom/busom do 20 min,na vsetky smery mas spoje..ruzinov mas o par zastavok menej,ale o 20%drahsie..nam sa to zdalo zbytocne..ale kazdemu sa nieco ine paci,treba sa ist mozno prejst v lokalite.

anonym_f6d745
8. dec 2025
@belllinka

@anonym_f6d745 chodime do Carly pravidelne, je to tam uplne v pohode, normalna pizzerka, tak to nevykresluj ako pajzel nejakej stvrtej cenovej 🤦‍♀️ A aj keby tam niekto ozraty bol, tak to sa snad v nejakom Ruzinove nemoze stat? Ja som minule na Stvrkovci na ihrisku videla divne skupinky ludi a ozranov a o Trnavskom myte ani nehovorim… Alebo krcma u Deda, ozrani pri kazdom stole a v tom parciku okolo ani nehovorim.

@belllinka Carla je podvečer pajzel.Boli sme tam o 19:30 sami starší chlapi na pive stratilo to úroveň je to viac krčma ako pizzeria.Este možno cez deň sa to tvári ako pizzeria.

anonym_f5a034
Včera o 07:12
@anonym_8e10f5

@anonym_8e10f5 Nový Ružinov? 🤦‍♀️ Pár domov v poli, kde nič nie je, obkolesených diaľniicou a železnicou.Fakt skvelá lokalita.

anonym_8e10f5
Včera o 09:43
@anonym_f5a034

@anonym_8e10f5 Nový Ružinov? 🤦‍♀️ Pár domov v poli, kde nič nie je, obkolesených diaľniicou a železnicou.Fakt skvelá lokalita.

@anonym_f5a034 Bezpečnosť, žiadni bezdomovci, žobráci, pouliční pijači, žiadna krčma..., len domáci sú tam. Za cca 10min MHD viem byť v centre (70), autom o niečo rýchlejšie, pešo záleží kde ale za 40min na Nivách. Nevedela by som žiť v takom ruchu ako v Novom/Starom meste alebo v Starom Ružinove/Petržalke kde som sa niekedy bála aj v denných hodinách. Takto viem, že keď vyjdem na ulicu hociktorú dennú aj nočnú hodinu nikoho takého tam nestretnem, rovnako si viem oddýchnuť na terase bez hluku. Ale každý má tie priority iné. Mne to tam vyhovuje.

anonym_f6d745
Včera o 09:53
@anonym_f5a034

@anonym_8e10f5 máš už väčšie deti?Lebo doprava odtiaľ je veľmi zla
@anonym_f5a034 a trocha ti fúka a buchoce od Slovnaftu a výpary od diaľnice.Od začiatku som nerozumela tomu projektu, ale ľudia už kúpia všetko.

stanzi
Včera o 09:58
@anonym_8e10f5

@anonym_f5a034 Bezpečnosť, žiadni bezdomovci, žobráci, pouliční pijači, žiadna krčma..., len domáci sú tam. Za cca 10min MHD viem byť v centre (70), autom o niečo rýchlejšie, pešo záleží kde ale za 40min na Nivách. Nevedela by som žiť v takom ruchu ako v Novom/Starom meste alebo v Starom Ružinove/Petržalke kde som sa niekedy bála aj v denných hodinách. Takto viem, že keď vyjdem na ulicu hociktorú dennú aj nočnú hodinu nikoho takého tam nestretnem, rovnako si viem oddýchnuť na terase bez hluku. Ale každý má tie priority iné. Mne to tam vyhovuje.

Autorka, tazko takto radit, zavisi od viac faktorov - aky mas rozpocet, kde budes pracovat, ci mas auto...Inak ti tu kazdy povie tu svoju lokalitu 🙂 Ja som ich vystriedala tiez viac, skoncila som v Starom meste (nie v uplnom centre v pesej zone), a zije sa nam tu skvelo. Velakrat sa tu inak spomina bezpecnost, podla mna sa neda povedat na nejaku mestsku cast vseobecne, ze je menej bezpecna ako ine, skor ide o konkretne zony/ulice v danej mestskej casti, kde je to trochu horsie...
@anonym_940ba2 "...Obchodna je hnus, okolo Kamenneho detto, ulicky Stareho mesta su plne turistov" ....Stare mesto nie je ani zdaleka len historicke centrum a Kamenne/Obchodna 🙂
@anonym_8e10f5 Je fajn, ze sa ti v Novom Ruzinove dobre byva, ale neviem ci je to dobra lokalita na prve byvanie pre cloveka, ktory Bratislavu nepozna, podla mna nie. Je fakt, ze v okoli nic nie je, je to prakticky novostavba v poli, cize na pesi nie je nic (veta, ze za hodinku si v centre je celkom usmevna, lebo to nie je veru nejaka pekna prechadzka 🙂)

majka36912
Včera o 10:05

Mne sa najlepsie byvalo na Racianskom myte. Blizko do centra, MHD sa da lahko ist kamkolvek, lebo je tam velky pocet spojov, ktore sa daju vyuzit a ked cloveku nevadi stretavat vecer aj podivinov (co mi nikdy neprekazalo), tak je to fajn lokalita.

anonym_8e10f5
Včera o 10:06
@stanzi

Autorka, tazko takto radit, zavisi od viac faktorov - aky mas rozpocet, kde budes pracovat, ci mas auto...Inak ti tu kazdy povie tu svoju lokalitu 🙂 Ja som ich vystriedala tiez viac, skoncila som v Starom meste (nie v uplnom centre v pesej zone), a zije sa nam tu skvelo. Velakrat sa tu inak spomina bezpecnost, podla mna sa neda povedat na nejaku mestsku cast vseobecne, ze je menej bezpecna ako ine, skor ide o konkretne zony/ulice v danej mestskej casti, kde je to trochu horsie...
@anonym_940ba2 "...Obchodna je hnus, okolo Kamenneho detto, ulicky Stareho mesta su plne turistov" ....Stare mesto nie je ani zdaleka len historicke centrum a Kamenne/Obchodna 🙂
@anonym_8e10f5 Je fajn, ze sa ti v Novom Ruzinove dobre byva, ale neviem ci je to dobra lokalita na prve byvanie pre cloveka, ktory Bratislavu nepozna, podla mna nie. Je fakt, ze v okoli nic nie je, je to prakticky novostavba v poli, cize na pesi nie je nic (veta, ze za hodinku si v centre je celkom usmevna, lebo to nie je veru nejaka pekna prechadzka 🙂)

@stanzi ja to mám ako prvé bývanie, kedy som nevedela nič o Bratislave. Autorka sa pýta na naše názory tak neviem, čo všetky máte proti môjmu. Nech sa potom autorka rozhodne sama, čo jej bude vyhovovať, predpokladám, že aspoň raz pred podpisom zmluvy pôjde pozrieť byt a lokalitu. Do centra najčastejšie chodím autom alebo MHD a tam naozaj som za 10 max 15min. Čo naozaj sa nedá označiť, že je ďaleko. Píšem, že sa mi páčia aj iné lokality a tie sú ok? Sú od centra ešte ďalej a už vôbec sa nedajú na pešo.

Strana
z2