icon

Kde je najlepšie vybrať podnájom v Bratislave?

8. dec 2025

Ahojte. Nepoznám ešte Bratislavu chcem tam ísť začať nanovo. Kde je podľa Vás najlepšie vybrať podnájom? Staré mesto, Nové Mesto, Ružinov, Petržalka. To som dala len tie bližšie ku Starému mestu ak sa nemýlim. Aby to bolo blízko do centra.
Čo by ste mi poradili? Podľa práce sa ešte rozhodnúť neviem. Ďakujem

Strana
z2
cacianka
9. dec 2025
@bubinda

Rozhodnite sa urcite az podla prace, vobec nedava zmysel, byvat napr v Dubravke a pracovat na Zlatych Pieskoch. Ked budete mat pracu a budete vediet ci je potrebne chodit do officu alebo je aj moznost byt par dni do tyzdna na HO podla vasich financnych moznosti si najdete prenajom kdekolvek. Kazda mestska cast ma svoje pre aj proti a kazdemu vyhovuje daco ine. Za mna je to Stare mesto (tu som vyrastla) a potom Ruzinov. Ale to som ja, mam to tu prechodene a poznam kazdy roh. Absolutne nepoznam Dubravku…nikdy nebol dovod pre mna tam chodit ale neznamena to ze sa tam zle byva.

@bubinda bývam žijem v Dúbravke vyše 40 rokov, sme tu spokojní. do centra 20-30 minút električkou aj busmi, je tu blízko všetka občianska vybavenosť, staršie aj nové byty, kúsok do prírody. je tu kľud a pohoda. nejaký čas som bývala aj Petržalke, karlovke, pracovala som dlhé roky v Lamači, pre mňa je Dúbravka a Lamač srdcovka. Nie je to len rovina ako dlaň, ale zvlnená lokalita.

lauha21
11. dec 2025

Vyrastala som v Ružinove, potom som tam par rokov bývala… kvôli malým deťom sme odišli do satelitu pri BA ale ak si časom budeme hľadať znova byt v BA určite to bude Petržalka kde budeme hľadať ako prve 😃 mam velmi rada tu mestskú časť, roky som v Petržalke pracovala, velmi sa mi páčia slnečnice a celkovo sa mi páči občianska vybavenosť, pride mi to ako najviac rozvíjajúca sa mestská časť čo je blízko do starého mesta, aj napriek tomu že Ružinov je srdcovka, je to staré a už to aj vidieť… jedine čo je fajn je teda zwirn atď ale to je draha lokalita a zároveň mi nepride bezpečná k autobusovej stanici sa zas navláčili všetci zlodeji, žobráci a bezdomovci čo tam boli aj predtym kym bola stara

marsmykkok
11. dec 2025
@anonym_8e10f5

Žijem v Novom Ružinove som tam maximálne spokojná, v centre viem byť za pár minút, dokonca na pešo je to cca hodinka. Ale najviac sa mi páči Rača - je tam pokoj, minimálny ruch, plus ceny za prenájom sa nedajú s centrom porovnať, len to je cca pol hodinka od centra. V novom a starom meste si neviem predstaviť život, mne ten ruch proste strašne vadí všade veľa ľudí, áut, žiadna príroda... V Petržalke by som nikdy nebývala príde mi to najmenej bezpečná časť. Rovnako keď idem cez Starý Ružinov nie všade mi to príde bezpečné.

@anonym_8e10f5 Pozri sa, všade máš feťákov, bezdomovcov, alkoholikov, divných prisťahovalcov, to patrí k veľkomestu, je to daň za veľkomesto. Napríklad v okolí Nív je ich určite viac ako v Petržalke a kúpiš si drahý nový byt v tých vežiakoch a proste na ulici stretneš hocikoho.

Strana
z2