Kde kúpim bezlepkový muffin v Bratislave?
Dobrý deň nemáte niekto skúsenosť kde kúpiť bezlepkový muffin? či cukráreň či obchod. Taký ktorý je chutný, mám totižto kolegov, ktorí nemôžu lepok a chcem robiť muffiny na meniny tak aby som mala aj pre bezlepkáčov. Ďakujem za rady vopred.
V Bille aj v Kauflande pri bezlepkovych produktoch, zn. Schar, ale to nie su cerstve, ale balene.
Fertucha má výborne bezlepkové koláčiky, viem o brownies, bublanine a pod., možno sj muffiny, skús si keď tak zavolať, ale ja by som sa nefixovala na to, že musí byť rovnaký typ 😊
Veď urob aj bezlepkové. V Tescu sa dá kúpiť bezlepková múka, ja mám dobrú skusenosť s universal mix, tá cake mix je veľmi drobivá a lepí sa na zuby 😃. Robím bežne všelijaké koláče pre synovu priateľku z tejto múky a rozdiel ani nebadať.
Veď urob aj bezlepkové. V Tescu sa dá kúpiť bezlepková múka, ja mám dobrú skusenosť s universal mix, tá cake mix je veľmi drobivá a lepí sa na zuby 😃. Robím bežne všelijaké koláče pre synovu priateľku z tejto múky a rozdiel ani nebadať.
@dorizzz ďakujem pekne to ma povzbudilo v tom, nemám skúsenosti s pečením takých koláčov tak som sa obávala ako tá bezlepková múka aj celkovo ako by to chutilo :D
@dorizzz ďakujem pekne to ma povzbudilo v tom, nemám skúsenosti s pečením takých koláčov tak som sa obávala ako tá bezlepková múka aj celkovo ako by to chutilo :D
@tynapredaj ja by som s tým bola opatrná, pre niekoho stačí použiť inú múku a je to okej, no niekomu robia problemy už aj stopy lepku a vtedy to musí byť pripravené celé bezlepkovo, použiť iné nástroje a riad ako používaš keď pečieš s klasickou múkou atď., proste dávať naozaj veľký prozor na kontamináciu… neviem či vieš ako sú na tom kolegovia, ja mám jednu kamarátku takú, čo si doma pečené bezlepkové v “lepkovej” domácnosti radšej nedáva
@tynapredaj ja by som s tým bola opatrná, pre niekoho stačí použiť inú múku a je to okej, no niekomu robia problemy už aj stopy lepku a vtedy to musí byť pripravené celé bezlepkovo, použiť iné nástroje a riad ako používaš keď pečieš s klasickou múkou atď., proste dávať naozaj veľký prozor na kontamináciu… neviem či vieš ako sú na tom kolegovia, ja mám jednu kamarátku takú, čo si doma pečené bezlepkové v “lepkovej” domácnosti radšej nedáva
@lindous suhlasim, problemom moze byt aj drevena varecha z lepkovej domacnosti
@lindous suhlasim, problemom moze byt aj drevena varecha z lepkovej domacnosti
@guudy https://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-kakaove... čo poviete na tento recept?
@lindous áno, to je pravda, najlepšie je zistiť ako veľmi bezlepkoví sú kolegovia, synova priateľka po konzumácii lepku nezomrie ani výrazne netrpí čiže určité maličké množstvo je pre ňu prijateľné bez následkov.
@guudy https://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-kakaove... čo poviete na tento recept?
@tynapredaj kvoli kontaminacii by som neriskovala domace pecenie

Lidl, tuším aj Billa s tou nie som si istá. Ale v Lidli som 100% videla pri bezlepkových produktoch.