Kde kúpim investičný byt v Bratislave?
1izbový.
ake su rozdiely panelák vs novostavba, aké su ceny a ktoré lokality su vhodné na prenájom..Ďakujem za radu.
a ešte kolko sa platí bytovému správcovi za teplo, výtah atd..
Ak sa pytas tieto otazky (spravca a pod)... nie som si isty, ci si vhodny kandidat na "landlorda"...
Ale k otazke... pri prenajme je lokalita viac ako vsetko ostatne... Ak budes mat byt pri nejakej fakulte, na dobrej dopravnej dostupnosti, pri velkom business centre, tak to, ci je to panelak alebo nie je irelevantne...
Mensina najmcov je ochotna platit za luxus (su taki, ale zrovna asi pri standardnom 1izbaku budu ludia skor na cenu)... mysli na to... Maj pekny, cisty, vymalovany a vkusne zariadeny byt na dobrom mieste (pri Ekonomickej univerzite, pri bizniskach)... mozno s parkovanim alebo dobrou dostupnostou, ale velmi sa neorientuj na luxusnost bytu...
A teda spravcovi sa plati kazdemu uplne inac... dom od domu (maju uver na rekonstrukciu domu, platia vela za spravu, maju extra sluzby navyse ako starost o travnik, parkovisko apod?)... Toto je uplne nezodpovedatelna otazka...
A teda vies, ze aj stare byty boli aj tehlove (nie len panelaky) 🙂... a ze aj novostavby maju roznu kvalitu vyhotovenia... (nechcem slovickarit, len si to ujastnit)
lokalita? podľa financií 😉 koľko chceš investovať?
Ak sa pytas tieto otazky (spravca a pod)... nie som si isty, ci si vhodny kandidat na "landlorda"...
Ale k otazke... pri prenajme je lokalita viac ako vsetko ostatne... Ak budes mat byt pri nejakej fakulte, na dobrej dopravnej dostupnosti, pri velkom business centre, tak to, ci je to panelak alebo nie je irelevantne...
Mensina najmcov je ochotna platit za luxus (su taki, ale zrovna asi pri standardnom 1izbaku budu ludia skor na cenu)... mysli na to... Maj pekny, cisty, vymalovany a vkusne zariadeny byt na dobrom mieste (pri Ekonomickej univerzite, pri bizniskach)... mozno s parkovanim alebo dobrou dostupnostou, ale velmi sa neorientuj na luxusnost bytu...
A teda spravcovi sa plati kazdemu uplne inac... dom od domu (maju uver na rekonstrukciu domu, platia vela za spravu, maju extra sluzby navyse ako starost o travnik, parkovisko apod?)... Toto je uplne nezodpovedatelna otazka...
A teda vies, ze aj stare byty boli aj tehlove (nie len panelaky) 🙂... a ze aj novostavby maju roznu kvalitu vyhotovenia... (nechcem slovickarit, len si to ujastnit)
@zic dakujem, skor som mala na mysli či vie niekto poradiť konkrétne sídlisko alebo časť mesta, kedže nie som z BA a neviem sa v tom orientovať.
lokalita? podľa financií 😉 koľko chceš investovať?
@zuzanka.zuzu 200 tis?
mas aspon predstavu o cene? 1i vo vrakuni a 1i v Zuckermandli.. je 100 a 1
200 tis….tak novostavba nič
Tak Ruzinov - okolie business centier... Petrzalka - okolie university... Nove Mesto - okolie fakult... BA je "strasne velka"... bavime sa vzdy o nejakej stvrti / uliciach... to sa neda... Vsade su aj dobre domy, aj horsie domy... stare stavby, novostavby...
Toto bude diskusia na riadny kybel pukancov 🍿🍿🍿
V Pentagone sa dá údajne aj za dvacku (20k).
Mna prve co napadlo bolo preco chces investovat do bytu, ked podla otazky ohladom spravcu a poplatkoch o byvani v byte nic nevies a navyse v meste o ktorom (evidentne) tiez nic nevies 🙈
Mna prve co napadlo bolo preco chces investovat do bytu, ked podla otazky ohladom spravcu a poplatkoch o byvani v byte nic nevies a navyse v meste o ktorom (evidentne) tiez nic nevies 🙈
@stormie Mne to pride z kategorie - Chcem podnikat. Poradte mi v com, ako, co a kde vybavit....
200 000 novostavba to mas max 1-2izbak mozno...
za 170 000-185 000 idu neprerobene Petrzalske byty napr.
okolo 125 000-140 000 mas prerobene garzonky ci 1 izbaky....
nererobena garzonka cca 100 000.....v DNV pri VW je za 85 000....
vychytene su v centre mesta, ale aj Petrzalka ci Dubravka, vela ludi malo rado Ruzinov, skrz zelen, ale uz zacina byt aj ten riadne zastavany.
Nesto je asi taka najnovsia stvrt v Ba, v Petrzalke, ale to je mega drahe
pod nájomníci už nechcú bývať v neprerobených bytoch tak najlepšie kúpiť prerobený alebo nový takže za 200 t tak 1 izbový v centre mesta a 2 izbový v okolí centra
Ak sa to musíš pýtať tu tak nekupuj.
Cim blizsie k centru mesta, tym lepsie - zaciatok Karlovky, Petrzalky, Ruzinova, Nove Mesto... Stare mesto moc nehrozi za taku cenu. Kludne aj ten jednoizbak + garazove statie, tie sa najviac zhodnocuju, nebudes mat problem najst najomnika.
Cim blizsie k centru mesta, tym lepsie - zaciatok Karlovky, Petrzalky, Ruzinova, Nove Mesto... Stare mesto moc nehrozi za taku cenu. Kludne aj ten jednoizbak + garazove statie, tie sa najviac zhodnocuju, nebudes mat problem najst najomnika.
Ja súhlasím s @ndrag , proste časti v blízkosti centra ako začiatok Petržalky, "starý" Ružinov, Nové Mesto, nie Devínska, Dúbravka a podobné lokality daleko od centra.
@stormie A kde inde má ako v Bratislave? Tu napríklad stred Slovenska keby mám aj voľný byt neprenajmem ho. Lebo hľadajú len Romovia čo nemajú stabilnú prácu, seriozneho nájomcu nezoženieš. Ako som minule čítala že hľadala nejaká rodina s dvomi deťmi nájom do 800 eur a niekto sa jej pýtal prečo si nezoberú hypotéku, no že ako ked manžel je po úraze dlhodobo PN a ona je tehotná a o chvíľku ide na rodičák, z čoho by ako tých 800 eur platili netuším... Kamoška tiež má voľný byt a predávať ho chce až o rok-dva a proste ked vidí tých záujemcov radšej ho nechá voľný. V BA skôr nájdeš mladých ľudí čo proste ešte nemajú základ na hypotéku a na začiatok hľadajú podnájom a pracujú a budú platiť.
A tak v Ba sa prenajme skoro všetko už len ide o to s akým ziskom..ja mám byt v dubravke a nikdy nebol problém, manzel ma v mlynskej a tiež nebol problém prenajať..akurat teraz je to take s tými bytmi, že ak si človek berie tých 80% hypo a ma len 20% vlastných, tak vlastne je ešte v strate pri tom prenajme..ale zas vždy je to dobra investicia, lebo za pár rokov by si na seba pekne isto zarobil
Ked prenajmes studentom, nikdy nevies, ze ako ten byt bude potom vyzerat. Velmi vela ludi co poznam uz studentom prenajimat nic nechce z dovodu totalneho vybyvania bytu a spiny ,co po sebe nechali. Kamaratke znicil kolega, co u nich pracoval brigadne a bol student novy 1-izbovy byt a to bol clovek, s ktorym bola skoro denne v kontakte a povazovala ho za seriozneho chalana. Preto mu to aj prenajala. Po roku vyhadzovala komplet vsetko, lebo tam nebolo vlastne pouzitelne nic, od kupelne cez kuchynu az po gauc a postel.
Ak by boli financie, co na novostavbu viac ako 1-izbovy nevyjde, tak by som pozerala 2-izbove, to prenajmes lepsie, lebo ich nie je az take mnozstvo v ponuke.
Napr. https://www.nehnutelnosti.sk/detail/JuPBk_UAql6... naklady odhadujem na cca 150 eur, prenajmes tak za 700 eur.
@stormie A kde inde má ako v Bratislave? Tu napríklad stred Slovenska keby mám aj voľný byt neprenajmem ho. Lebo hľadajú len Romovia čo nemajú stabilnú prácu, seriozneho nájomcu nezoženieš. Ako som minule čítala že hľadala nejaká rodina s dvomi deťmi nájom do 800 eur a niekto sa jej pýtal prečo si nezoberú hypotéku, no že ako ked manžel je po úraze dlhodobo PN a ona je tehotná a o chvíľku ide na rodičák, z čoho by ako tých 800 eur platili netuším... Kamoška tiež má voľný byt a predávať ho chce až o rok-dva a proste ked vidí tých záujemcov radšej ho nechá voľný. V BA skôr nájdeš mladých ľudí čo proste ešte nemajú základ na hypotéku a na začiatok hľadajú podnájom a pracujú a budú platiť.
@marsmykkok kamosi maju 2 byty na prenajom v okresnom meste na strednom slovensku, prenajate bez problemov uz niekolko rokov, problem bol skor najst volny byt na kupu lebo chceli investovat … za cenu bytu v BA maju 2 tam, a mimochodom ziju v BA, odtial len pochadzaju
@ndrag dakujem
Ja súhlasím s @ndrag , proste časti v blízkosti centra ako začiatok Petržalky, "starý" Ružinov, Nové Mesto, nie Devínska, Dúbravka a podobné lokality daleko od centra.
@marsmykkok v Bratislave nie je nič ďaleko od centra,
@stormie pretože som predala nehnutelnosť v našom meste a nechcem mať peniaze na účte, radia mi investovať vo väčšom meste..
byt chcem max 1 izbový, nemusí byť novostavba.
napadlo ma napísať sem ak je niekto kto žije v Ba ochotný poradiť, dakujem pekne.
Tak Ruzinov - okolie business centier... Petrzalka - okolie university... Nove Mesto - okolie fakult... BA je "strasne velka"... bavime sa vzdy o nejakej stvrti / uliciach... to sa neda... Vsade su aj dobre domy, aj horsie domy... stare stavby, novostavby...
@zic dakujem🙂

V Tescu?🤔