icon

Kde nájsť gynekológa v Bratislave, keď som 15 rokov žiadneho nenavštívila?

12. nov 2025

Prosím poraďte mi kde môžem ísť na gynekológiu v Bratislave keď som 15 rokov nebola na prehliadke. Mám 44 rokov, už mi hapruje cyklus a hlavne si myslím že už tú preventívnu prehliadku naozaj treba po takej dobe. Chodila som do probiosu ale to po takej dobe ani neviem či ešte funguje. Už kedysi som tam raz prišla až po 3 rokoch a strašne mi nadávali že nemám vynechávať prehliadky a preto sa teraz bojím ísť tam znovu a chcem ísť inde. Ale kartu asi ešte mám tam, a nechcem ani pre ňu ísť. Kľudne zaplatím za termín len nech nemusím čakať a nech mi zase nenadavaju lebo keď mi budú nadávať tak tam zase minimálne 10 rokov nepôjdem. Ja také situácie nezvládam. Dá sa niekde takto ísť aby si oni od predošlého lekára vyžiadali kartu?

Strana
z2
really8
12. nov 2025

@anonym_autor lekar ti kartu ani dat do ruky nema. Ma si ju vyziadat tvoj novy

billy_jean
12. nov 2025

Dobre, nejdem sa teraz vyjadrovať ... lebo vlasy mi dupkom vstali všetky, je to tvoja vec. Nájdi si na nete kontakty na gyn, ambulancie a obvolaj si ich. Spýtaj sa, či berú nových pacientov, ak áno, objednaj sa a povedz, od ktorého lekára budeš prechádzať a kde nájdu tvoju kartu. Prenesú ju už oni, ty tam nemusíš chodiť. Uveď, že si už dlhšie nebola na prehliadke a že by si chcela komplexné preventívne vyšetrenie vzhľadom na zmenu cyklu.

domkakvet
12. nov 2025

@anonym_autor ak chces ist inde, tak si najdi doktorku a opytaj sa jej, ci ta vezme, ona si kartu sama vyziada, ale ak si tam bola spokojna, tak nevidim dovod na to aby si odchadzala, iba preto ze si tam dlho nebola, tak ta zhukne par minut vydrzis.

anonym_d00fd5
12. nov 2025

Ja mám 27 a nikdy som pri gyn nebola. Už sa teším na ten výstup, až tam jedného dňa pôjdem. 🫠

autor
12. nov 2025
@really8

@anonym_autor lekar ti kartu ani dat do ruky nema. Ma si ju vyziadat tvoj novy

@really8 to som nevedela, ďakujem za radu

koniarova
12. nov 2025
@anonym_autor

@really8 to som nevedela, ďakujem za radu

@anonym_autor a načo ti je karta? Veď si tam 15 rokov nebola.

autor
12. nov 2025
@domkakvet

@anonym_autor ak chces ist inde, tak si najdi doktorku a opytaj sa jej, ci ta vezme, ona si kartu sama vyziada, ale ak si tam bola spokojna, tak nevidim dovod na to aby si odchadzala, iba preto ze si tam dlho nebola, tak ta zhukne par minut vydrzis.

@domkakvet ja som bola síce spokojná ale keď som tam 3 roky nešla tak mi potom nadávali že som nezodpovedná. Potom po druhom pôrode som pri deťoch nemala čas to riešiť, ubehlo pár rokov a keď už by aj bol čas tak ma vždy odradila tá predstava že mi zase vynadaju. Tak sa to natiahlo až doteraz a teraz si už nechcem predstaviť to rošambo čo by tam bolo, radšej pôjdem inde kde nenadávajú, len musím také miesto nájsť

autor
12. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor a načo ti je karta? Veď si tam 15 rokov nebola.

@koniarova to lekári nepotrebujú? Záznamy z tehotenstiev a tak... Ja som myslela že nový lekár potrebuje mať celú históriu tak bude chcieť kartu. Či to je ako u zubára že založí novú a nerieši?

koniarova
12. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova to lekári nepotrebujú? Záznamy z tehotenstiev a tak... Ja som myslela že nový lekár potrebuje mať celú históriu tak bude chcieť kartu. Či to je ako u zubára že založí novú a nerieši?

@anonym_autor súkromný ti urobí vstupné vyšetrenie a založí svoju. Obvolaj lekárov a spýtaj sa.
Ani zubár nepotrebuje kartu od predchádzajúceho.

autor
12. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor súkromný ti urobí vstupné vyšetrenie a založí svoju. Obvolaj lekárov a spýtaj sa.
Ani zubár nepotrebuje kartu od predchádzajúceho.

@koniarova super, ďakujem, tak to sa potom vlastne ani nedozvie že som tak dlho nebola 👍😇

viera
12. nov 2025

@anonym_autor Do Probiosu som aj ja chodila🙂)))....To uz tusim ani neexistuje...A ja som tam dosla po 7rokoch.Tiez mi nadavali ale musim zaklopat vsetko bolo ukazkove.Skus Sonu Horvathovu na Gorkeho 1 ci berie novych pacientov.Je vynikajuca.

koniarova
12. nov 2025
@anonym_autor

@koniarova super, ďakujem, tak to sa potom vlastne ani nedozvie že som tak dlho nebola 👍😇

@anonym_autor ja by som to určite povedala. Urobí dôkladnejšie vstupné vyšetrenia.

anonym_a1c674
12. nov 2025
@anonym_d00fd5

Ja mám 27 a nikdy som pri gyn nebola. Už sa teším na ten výstup, až tam jedného dňa pôjdem. 🫠

@anonym_d00fd5 Ja som tiež bola prvýkrát v 27 😅 Boli prekvapení že kde som bola doteraz ale nič extra nehovorili

autor
12. nov 2025
@viera

@anonym_autor Do Probiosu som aj ja chodila🙂)))....To uz tusim ani neexistuje...A ja som tam dosla po 7rokoch.Tiez mi nadavali ale musim zaklopat vsetko bolo ukazkove.Skus Sonu Horvathovu na Gorkeho 1 ci berie novych pacientov.Je vynikajuca.

@viera ďakujem za tip, skúsim tam zavolať

autor
12. nov 2025
@koniarova

@anonym_autor ja by som to určite povedala. Urobí dôkladnejšie vstupné vyšetrenia.

@koniarova to je pravda, asi bude lepšie sa priznať.

anonym_934844
12. nov 2025

Nového gynekológa si vieš vybrať napr. aj na portáli topdoktor, kde sa za poplatok dá rezervovať termín u mnohých lekárov a aj odkliknúť, že si nová pacientka. Po dostavení sa na termín nový gynekológ následne pošle žiadosť o zaslanie dokumentácie od tvojho predošlého gynekológa. Žiaľ, štatistiky hovoria jasne, mnoho žien nechodí na pravidelné gynekologické preventívne prehliadky. Ja som sa kedysi gynekológa bála ako čert kríža, šla som k nemu až pred 30tkou, keď sme s manželom boli rozhodnutí začať plánovať bábätko. Už na prvej prehliadke mi došlo, že môj strach bol absolútne iracionálny. Keď máš problémy s cyklom, na vine môže byť naozaj kadečo, či už perimenopauza, hormonálna nerovnováha, myómy, ale aj horšie veci... Nie je to sranda. Zdravie máš naozaj len jedno jediné.

anonym_934844
12. nov 2025

Ja som na prvej prehliadke gynekológovi otvorene povedala, že mám obrovský strach z vyšetrenia. On mi povedal, že kopa žien má strach, no ja som aspoň prišla narozdiel od tých, ktoré sa doma stále boja a odkladajú návštevu ktovie, dokedy.

anonym_934844
12. nov 2025

Ženy, naozaj nie je sranda odkladať prehliadky... Ja už, chválabohu, chodím pravidelne, nebyť toho, ktovie, čo by so mnou bolo...

anonym_e9d008
12. nov 2025

Uf, baby, co nechodite, ja sa vam cudujem… to sa nebojite rakoviny krcka? Prsniky si vysetrujete kazdy mesiac? Mykozu ste za tu dobu nemali? Alebo ine tazkosti? Nemyslim to v zlom, len sa pytam, lebo ja si to neviem predstavit. A vystup gynekologa vam moze byt ukradnuty, ved ide o vase zdravie… kolke aj rakoviny sa daju odliecit, ale to musi pacient aj prist v skorom stadiu.. nie uz prerasteny metkami kade tade…

motylik2559
12. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, prepac, ale to co si napisala su len vyhovorky, ze kvoli detom🙄 X-zien na preventivky chodi, ci deti maju ci nemaju, a tiez aj to nadavanie🙄 prepac, ale vyhovorka za vyhovorkou. Keby sa ti nedajboze nieco udeje, tak by si isla bez ohladu na deti a ich nadavanie?🤦‍♀️ No kazdopadne, skus ist k sukromnemu, tam ti nadavat nebudu, mozno max prevratia nad tebou ocami alebo sa opytaju na dovod bez nadavania...ale tiez im tvoj dovod dojde v mysli vies aky...

autor
12. nov 2025
@anonym_e9d008

Uf, baby, co nechodite, ja sa vam cudujem… to sa nebojite rakoviny krcka? Prsniky si vysetrujete kazdy mesiac? Mykozu ste za tu dobu nemali? Alebo ine tazkosti? Nemyslim to v zlom, len sa pytam, lebo ja si to neviem predstavit. A vystup gynekologa vam moze byt ukradnuty, ved ide o vase zdravie… kolke aj rakoviny sa daju odliecit, ale to musi pacient aj prist v skorom stadiu.. nie uz prerasteny metkami kade tade…

@anonym_e9d008 ja som nemala problémy, najprv som sa ani nebála chorôb, bola som mladá, po 40tke som už ale začínala mať obavy, začala som si aj prsníky kontrolovať, ale stále som mala blok tam ísť. Zažila som v pôrodnici veľmi nepríjemné správanie a len predstava že si tam budem musieť ľahnúť na kozu mi to všetko vrátila zase do pamäte a nevedela som to prekonať. Teraz som ale odhodlaná tam ísť, musím sa už prekonať, akokoľvek je to nepríjemné.

anonym_c978dd
12. nov 2025

Mám svokru gynekologičku a ona nikomu nenadáva, že nebol roky na preventívke. Práveže, skôr zdôrazní, že žena nabrala odvahu a našla si čas, taktne upozorní na potrebu prehliadky.

anonym_3d2b8e
12. nov 2025

Fúha ja idem teraz s polročným meškaním a už to mi príde blbé a nie to ešte 15 rokov...hádam budeš mať všetko pohode 👍🍀

anonym_e9d008
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e9d008 ja som nemala problémy, najprv som sa ani nebála chorôb, bola som mladá, po 40tke som už ale začínala mať obavy, začala som si aj prsníky kontrolovať, ale stále som mala blok tam ísť. Zažila som v pôrodnici veľmi nepríjemné správanie a len predstava že si tam budem musieť ľahnúť na kozu mi to všetko vrátila zase do pamäte a nevedela som to prekonať. Teraz som ale odhodlaná tam ísť, musím sa už prekonať, akokoľvek je to nepríjemné.

@anonym_autor takze neprijemna skusenost pri porode… hm, chapem.. ja tiez nemam najprijemnejsiu gynekologicku, co sa tyka vysetrenia, ale odbornicka je dobra, tak to raz za rok strpim. Dobre, ze si sa odhodlala a pojdes, fakt, aby si bola zdravotne ok. Povedz si tak, ze tu chvilku vydrzis a potom mas dalsi rok pokoj.

anonym_e9d008
12. nov 2025
@anonym_c978dd

Mám svokru gynekologičku a ona nikomu nenadáva, že nebol roky na preventívke. Práveže, skôr zdôrazní, že žena nabrala odvahu a našla si čas, taktne upozorní na potrebu prehliadky.

@anonym_c978dd viac takych gynekologov… aby sa zeny nebali chodit na prevenciu.

anonym_997323
12. nov 2025

Gynkomed spol. s r. o., roľnícka 1 , BA Vajnory , MUDr kotek, za poplatok ta zoberie, termín pomerne rychlo, par dni až týždeň. A všetko vysvetli, je príjemný, a hlavne ...nie je arogantný a povysenecky

1sally12
12. nov 2025

Čo ti majú čo nadávať😠 je to tvoja vec či chodíš alebo nie

anonym_d32f5d
12. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj mne sestrička nadava ked čo len rok nejdem. Neberiem to osobne. Stalo sa mi to len raz. Chodim pravidelne, okrem ineho kazdy druhy rok sono prsnikov. Išla by som tam kde si bola. Povedat ti že je to nezodpovedne neist 15rokov, je opravnene. Lekari nam nehovoria len to čo chceme počut. To ako ked ma niekto nadvahu je prirodzene, ze mu lekar nariadi schudnut, napriklad ak pacient ma chore klby. Netreba to brat osobne.

anonym_462fcf
12. nov 2025
@anonym_e9d008

@anonym_934844
@anonym_e9d008 jaj moja, takých čo behajú po gynekologii sú plné cintoríny. Ako fakt si tu myslíte, že keď budete chodiť raz ročne na gyndu, tak nemôžete dostať, alebo zomrieť na rakovinu gynekologického charakteru? Moja suseda gynekologička zomrela na rakovinu vaječníkov. Odvtedy mám svoj názor na to. Ale tak behajte a verte tomu aj ďalej že dajakej prehliadka vás zachráni. Keď to máte dostať, tak vás ani sto doktorov nezachráni.

anonym_e9d008
12. nov 2025
@anonym_462fcf

@anonym_934844
@anonym_e9d008 jaj moja, takých čo behajú po gynekologii sú plné cintoríny. Ako fakt si tu myslíte, že keď budete chodiť raz ročne na gyndu, tak nemôžete dostať, alebo zomrieť na rakovinu gynekologického charakteru? Moja suseda gynekologička zomrela na rakovinu vaječníkov. Odvtedy mám svoj názor na to. Ale tak behajte a verte tomu aj ďalej že dajakej prehliadka vás zachráni. Keď to máte dostať, tak vás ani sto doktorov nezachráni.

@anonym_462fcf Jaj moja, ano, prevencia je zaklad, za tym si stojim. Vela zenam zachranila zivot. Nikde som nepisala, ze aj tak sa nemoze stat, ze zena dostane rakovinu gynekologickeho charakteru, ale ved o tom to je, zachytit to vcas a liecit a nie si tam nechat rast rakovinu. Aj prsniky si mas kazdy mesiac vysetrovat. To, ze to ty nepokladas za dolezite, je tvoj problem. A ze tvoja suseda gynekologicka zomrela na rakovinu vajecnikov je co za argument? To ako podla teba zubari nemaju kazy, neurologov nebolia hlavy, chrbtice, ociari maju zrak ako jastrab a ziadneho ortopeda nikdy nebolelo koleno? Trocha nabuduce premyslaj, nez nieco napises…

Strana
z2