icon

Kde ste riešili otvorené ústa u dieťaťa v Bratislave?

janapeterjana
2. sep 2021

Ahojte, syn má 2 roky a 3 mesiace, a už veľmi dlho má problém s pootvorenými ústami. Málokedy ich má zatvorené úplne. Neslintá, len proste ich nezatvorí. Na ORL to bolo OK, logopedička povedala, že to súvisí s jeho ľahším hypotonusom. Prejavuje sa to aj v hryzení, slabo hryzie, proste tie ústa by si žiadali nejaké "cvičenie". Od logo máme pár tipov, ale neviete, na koho by som sa v BA mohla obrátiť, kto by mi pomohol práve s týmto jedným problémom? Fúkanie, cvičenie jazykom, upozorňovanie - všetko ho baví len chvíľu. Vďaka.

zuzike123
6. sep 2021

Paedr Kormanová, logopedka na Kramaroch, ale ma vela, mozno vas nevezme. Dobri logopedi su v Adeli v Piestanoch.

kikushaa
30. sep 2021

Ahoj, podla to co opisujes to moze byt myofuncna porucha, chodime k logo do Karlovky ktora sa toto specializuje. Je to dr Lednarova. Skus jej napisat email s popisom problemu, mozno pomoze nasmeruje🙏 Ja s mojou cvicim to co pises takze asi len vytrvat v cviceni s skusat znovu a znovu 🤗

janapeterjana
autor
30. sep 2021

@kikushaa ďakujem krásne. A môžem sa opýtať, badáš nejaké zlepšenie? Niekedy som z toho trochu smutná, že si tie ústa nechce zatvoriť.

kikushaa
30. sep 2021

@janapeterjana to je komplexny problem, riesim to len od leta (v juli mala dva) s tymi ustami zatial ziaden pokrok nebadam, moja ma aj dychanie zle, dycha hlavne ustami