Kde v Bratislave a okolí kúpim vakcínu proti chrípke?
Obvolala som asi 10 lekarní, nikde samozrejme nemajú. "Vraj" lekarne v menších mestách v okolí by ešte mohli mať, nepoznáte takú?
nikde sa neda dostat....aj my zhaname pre babku slovensko
Nie je nikde, minule to davali v tv
Môjmu ocinovi sa podarilo pred mesiacom,lebo dakto si nevyzdvihol. Nedajú sa obvolavat lekárne?
@ujanka podľa mňa už nezoženieš,,,,ja som zháňala ešte v októbri, u nás v jednej mi povedali že ani nedostali a nevedia kedy a či vôbec dostanú, v druhej že už hneď sa vypredali a už ani nebudú, v ďaľšej že nemajú ale môžem sa priebežne pýtať....nakoniec som zavolala všeobecnej a tá mamu zaočkovala, ona vakcíny mala...
Ja som sa dávala očkovať začiatkom októbra a to mi doktorka vravela že je s tým veľký problém, že o pár týždňov nebude nikde.. nech poviem muzovi aby prišiel na druhý deň kým bude, lebo potom už nestihne.. a mala zrejme pravdu.. sme dedina za BA..
@ujanka a treba ti? Chripka je tiez kvapockova infekcia, opatrenia proti covidu pomahaju aj proti chripke. Zatial som nezaevidovala ziadnu chripkovu nakazu. Je velka sanca, ze sa chripkovej epidemii pri sucasnych opatreniach uplne vyhneme.
Ja niesom za žiadnu vakcinu :( zial po prvom ockovani ako babatko mam zdravotne problemy . Az do dnes ... :( odvtedy neočkovana
@jana_eyre_2 ja som vystihla tak ze pre manzela mali poslednu a pre mna uz nie. V inych lekarnach uz nebolo vtedy, na zaciatku oktobra. Ale kedze neviem zohnat druhu davku pre dceru tak jeho vakcina ktora este caka v chladnicke pojde jej a nam uz nebude. No co uz :(
@ciernysokol to je sice pravda, ale dnes som citala, ze nakoniec vakcina proti chripke do urcitej miery zabera aj proti covidu. tak nakoniec to asi nebola blbost, ked to niekto stihol
@ujanka absolutne nikde. Mam kamaratku, ktora vlastni lekaren, a ta obvolala niekolko rakuskych a madarskych lekarni a v celej europe nie je. Vakcinu vyrabaju vzdy rok dopredu podla dopytu. Bohuzial pred rokom nikto netusil co nastane, a je enormny zaujem o ockovacie vakciny. Takze vakciny nie su vyrobene v dostatocnom mnozstve a uz su vypredane. Taky je stav. Ale nie je to iba u nas.
@lienocka2808 dakujem za info. Tusila som ze to tak bude :(
@kiwi3 môže na tom niečo byť....Peková v ČR tvrdí že deti majú preto taký ľahký priebeh resp.sú bezpríznakové, že oni sa často stretávajú s novými vírusmi a imunita je "natrénovaná"proti nim bojovať - reaguje dostatočne rýchlo...u detí sú bežné soplíky a v podstate tie tiež vyvolávajú koronavírusy, len to nie je Covid a nie sú nebezpečné,ale sú z druhu koronavírusov....takže rovnaký princíp môže platiť aj pri vakcíne proti chríke...zaočkuješ sa a telo musí rýchlo reagovať a vytvoriť si protilátky....
Myslim, ze pravdu nevie nik. Nik naozaj s istotou nedokaze povedat co na co zabera. Su to len dohady. Preto boj o vakcinu chripky je skor o tom, kto si to ako psychicky zdovodni, kto sa coho boji, o com je presvedceny. Mna tesi najma to,ze chorobnost v skolkach je takmer nulova.
Influvac bolo treba zhanat v septembri, Vaxigrip bol este niekde v oktobri, teraz uz nebude nikde nic. Objednanych bolo cca 300tis vakcin pre cele Slov., na zaklade zaujmu z minuleho roka 😪
@zuzike123 influvac som v septembri zohnala pre dcery, ked som mal recepty aj pre mna s manzelom tak mali v lekarni posledny. Ten nam ostal v chladnicke a bude na preockovanie dcery, inu vakcinu jej vraj predpisat na druhu nemozu :( No a pre dospelakov neostalo :( hlavne ze mi na fb stale vyskakuje reklama nejakej statnej institucie, aby sa ludia dali zaockovat proti chripke ...
@zuzike123 iba malé deti treba pre ockovat, mojich treba, najstarší ma 6, ale netuším, kde znovu zoženiem vakcinu

@ujanka nevedia ti objednať?