icon

Kde v okolí Bratislavy dobre strihajú na chlapca?

scissorhandedly
1. júl 2022

Ak to naozaj stojí za to, som ochotná zájsť aj hodinu-dve cesty z BA. Snažím sa pozerať po facebooku stránky kaderníctiev, kde si fotia svoju prácu, ale väčšina fotiek je akurát o tom, ako umelecky nafarbili a podstrihli 5 cm z dlhých vlasov. Žiadne také účesy, ako by som chcela ja. Zatiaľ som sa nikdy neodvážila dať slovenskej kaderníčke do rúk na takýto strih, vždy len v zahraničí, no nepripadá do úvahy letieť len kvôli vlasom do New Yorku alebo Londýna. Veď občas vidím aj u nás dobre ostrihanú ženu na krátko - teraz ľutujem, že keď som okolo takej prešla na ulici, nespýtala som sa, kde ju strihali. Vtedy ma nenapadlo, že by som sa vrátila k tomuto účesu... (chcem niečo takéto pre predstavu, možno s ešte kratšou ofinou: https://i.pinimg.com/564x/0c/18/c9/0c18c9c274c7...)

lalenka33
1. júl 2022

Skús pozrieť barber shopy nie klasické ženske kadernictva. Kamošky čo sú kratkovlasé sa strihajú tam a za mňa je lepší muž kaderník, ako žena. Ale ja mám celkovo v službách radšej mužov ( teda kuchár, masér, kaderník)

nika_val
2. júl 2022

Tiež ma napadlo že barbershopy pozrieť
A to že je to panske kadernictvo neznamena hneď že musiš hneď isť mužovi sa dať strihať
Sú aj ženy barberky 🙂 a aj v BA su take

jaroe
2. júl 2022

@scissorhandedly to naozaj v ženskom kaderníctve nevedia už strihať? Ja som roky nosila krátky uces a ostrihali ma kdekoľvek. Teraz treba ísť do holičstva?

nika_val
2. júl 2022

@jaroe ja ti poviem takto 😀 pred rokom som si robila kadernicky kurz na ženske kadernictvo a prvotne čomu sme sa venovali bolo farbenie, potom dlhé a postupné strihy a až uplne nakoniec krátky strih (aj to som ostrihala v ramci praxe iba 1 ženu lebo že to mi stačí) a venovali sme sa predovšetkych strihom dopostupna, mikado atd pod
Viem že je rozdiel kurz a vyučena kadernička tam sa tomu asi venuju viac ale už z tohto pristupu kurzového to nejak vidno že damske kratke učesy idu do uzadia (myslim vo vyučbe)