Ktoré školy v Bratislave ponúkajú úvodný ročník?
Dobrý deň,
až včera sme dostali finálne odporúčanie k 6r ohľadom školskej zrelosti. Dostal odporúčanie do úvodného ročníka - diagnóza je primárne disgrafia a silne narušený motorický vývoj + slabé znaky ADHD a pravdepodobne disleksia. Ja sa snažím od včera vypátrať ktoré ZŠ v Bratislave otvárajú úvodné ročníky pre deti s týmto typom diagnóz. Spadá syn pod definíciu narušená komunikačná schopnosti? Prosím kam chodia Vaše deti v Bratislave do úvodného ročníka? Ja som našla len ZŠ Vlastenecké námestie alebo ZŠ Bieloruská (je to síce kúsok od nás ale mám veľký blok dať tam syna nakoľko ide o spádovú školu pre Pentagon). Neviem kam sa obrátiť, kde nájsť nejaký zoznam škôl s úvodným ročníkom. K tomu ma všetci strašia, že je vysoký dátum a žiadnu dobrú školu mu už nezoženiem. Prosím o radu a pomoc. Veľmi pekne ďakujem.
vysoky termin urcite nie je, kedze zapisy do skol este len budu v apríli (kazda skola to ma inak od 1.4-30.4)
tu mas zoznam skol, ale nie je nikde popisane, ze ci skola ma pripravny rocnik
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...
@lucik194 ďakujem. Túto stránku poznám, ja práve hľadím info k úvodným ročníkom a k tomu sa teda neviem dopátrať. Elektornické prihlášky sa podávajú už 1.4.2026 a preto mi všetci hovoria o vysokom dátume. Zároveň mi ale nikto nevie povedať či zaváži keď prihlášku podám 1.4. alebo neskôr.
treba si obvolat kazdu skolu či otvárajú alebo nie. popr. na ich stránke. je ine uvodny rocnik a pripravny rocnik. na uvodny splnate podmienky. nie NKS nema, nepises ze ma problem s recou, ma VPU (vyvynove poruchy ucenia) ak ma dg. dysgrafiu. Dyslexiu mu mozu dg. najskor az v 2.rocniku ked s nauci citat a osvoji si pismena. a ano je uz dost neskoro. my sme sa boli "nahlasit" v skole uz v januari. takze ak budu mat volne miesto drzim palceky. ber to tak ide tam len na 1 rok potom si ho vies prehodit do skoly do ktorej budes chciet.

vysoky termin urcite nie je, kedze zapisy do skol este len budu v apríli (kazda skola to ma inak od 1.4-30.4)
tu mas zoznam skol, ale nie je nikde popisane, ze ci skola ma pripravny rocnik
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...