icon

Ktoré školy v Bratislave ponúkajú úvodný ročník?

wiwi28
Dnes o 09:19

Dobrý deň,
až včera sme dostali finálne odporúčanie k 6r ohľadom školskej zrelosti. Dostal odporúčanie do úvodného ročníka - diagnóza je primárne disgrafia a silne narušený motorický vývoj + slabé znaky ADHD a pravdepodobne disleksia. Ja sa snažím od včera vypátrať ktoré ZŠ v Bratislave otvárajú úvodné ročníky pre deti s týmto typom diagnóz. Spadá syn pod definíciu narušená komunikačná schopnosti? Prosím kam chodia Vaše deti v Bratislave do úvodného ročníka? Ja som našla len ZŠ Vlastenecké námestie alebo ZŠ Bieloruská (je to síce kúsok od nás ale mám veľký blok dať tam syna nakoľko ide o spádovú školu pre Pentagon). Neviem kam sa obrátiť, kde nájsť nejaký zoznam škôl s úvodným ročníkom. K tomu ma všetci strašia, že je vysoký dátum a žiadnu dobrú školu mu už nezoženiem. Prosím o radu a pomoc. Veľmi pekne ďakujem.

lucik194
Dnes o 11:05

vysoky termin urcite nie je, kedze zapisy do skol este len budu v apríli (kazda skola to ma inak od 1.4-30.4)

tu mas zoznam skol, ale nie je nikde popisane, ze ci skola ma pripravny rocnik
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...

wiwi28
autor
Dnes o 11:21
@lucik194

vysoky termin urcite nie je, kedze zapisy do skol este len budu v apríli (kazda skola to ma inak od 1.4-30.4)

tu mas zoznam skol, ale nie je nikde popisane, ze ci skola ma pripravny rocnik
https://experience.arcgis.com/experience/83bca5...

@lucik194 ďakujem. Túto stránku poznám, ja práve hľadím info k úvodným ročníkom a k tomu sa teda neviem dopátrať. Elektornické prihlášky sa podávajú už 1.4.2026 a preto mi všetci hovoria o vysokom dátume. Zároveň mi ale nikto nevie povedať či zaváži keď prihlášku podám 1.4. alebo neskôr.

kacena4
Dnes o 14:26

treba si obvolat kazdu skolu či otvárajú alebo nie. popr. na ich stránke. je ine uvodny rocnik a pripravny rocnik. na uvodny splnate podmienky. nie NKS nema, nepises ze ma problem s recou, ma VPU (vyvynove poruchy ucenia) ak ma dg. dysgrafiu. Dyslexiu mu mozu dg. najskor az v 2.rocniku ked s nauci citat a osvoji si pismena. a ano je uz dost neskoro. my sme sa boli "nahlasit" v skole uz v januari. takze ak budu mat volne miesto drzim palceky. ber to tak ide tam len na 1 rok potom si ho vies prehodit do skoly do ktorej budes chciet.