Kurz angličtiny pre 4-ročné dieťa v Bratislave
Ahojte. Viete mi poradiť kurz angličtiny pre 4ročné dieťa- podmienka je Karlova Ves, Dúbravka, ostatné časti z časového hľadiska kvôli presunu nedávame. Alebo ak poznáte nejakú študentku/študenta/niekoho kto si týmto privyrába, ale vie zaujať a naučiť takto malé dieťa, poteším sa kontaktu na koho sa obrátiť. Našla som doučovateľov rôznych, ale nie pre takto malé deti a jeden pán si pýta 20€/hodina, čo mne už príde fakt dosť.
20e/hodina za individuálne lekcie s malým dieťaťom v Bratislave vôbec nie je veľa, je to taká štandardná suma akú majú za individuálny kurz normálne aj jazykové školy. Menej podľa mňa moc nenájdeš.
Moja dcéra sa plynule anglicky naučila v priebehu roka v anglickej škôlke. Druhá dcéra sa to naučila doma, jednak od staršej dcéry a druhak, manžel po jej narodení hovorí s ňou len anglicky. Nejaké doučko, 1x týždenne pre 4ročné dieťa, sú, podľa mňa, vyhodené peniaze.
Synovi sme kúpili Spievankovo v angličtine. Naučil sa počítať, zvieratá, dopravné prostriedky, jedla, nástroje a pár základných fráz
Niečo v škôlke, ale to bolo skôr pesničky a nejaké ešte zvieratá a pozdravy
Na škôlkara celkom fajn
nie v škôlke minulý rok nič nemali kvôli kovidu a už to nebnovili ani neskôr, neviem či niečo tento rok bude. Albi pero má, len jeho zaujíma len kniha doprava🤷🏻♀️😃 rád pozerá videá cocomelon a kadejaké s vlakmi, vie rátať v angličtine do 10, pozná základné farby, vie sa predstaviť. Lenže on má záujem viac a viac, stále sa tvári, že rozpráva po anglicky, lenže samozrejme je to nejaká hatlanina, ktorú si vymýšľa. Smola je, že my s mužom žiadny cudzí jazyk nevieme, ja nejaké slovíčka z angliny viem, ale na komunikáciu to absolútne nie je. A nemienim počúvať, že nechápe niekto ako v tejto dobe jazyk nevieme, prosto je to fakt, chcem sa aj ja zdokonaliť, aj kvôli malému, ale mne to do hlavy žiaľ nejde😩 a nechcem aby naše dieťa dopadlo tak ako my, preto sa chcem posnažiť a podchytiť to u malého skôr, pokiaľ mu to ide ľahko do hlavičky
Prvy krok je urcite zavolat riaditelke skolky a oznamit, ze by ste mali o nieco taketo zaujem ;) Mozno sa lady pohnu, clovek nikdy nevie ;) Sikovny je urcite, skuste nejake naucne youtube videa, moj syn mimo skoly ide velmi aj podla toho, aspon na naberanie slovicok.
To, ako sa učí dieťa materinský jazyk je najprirodzenejšia metóda učenia a funguje to aj na cudzie jazyky a aj na dospelých. Žiadne učenie gramatiky a bifľovanie. Ty si pozri jazykový mentoring od Lýdie Machovej a dieťa obklop angličtinou. Tak ako sa naučilo slovensky, tak sa vie naučiť anglicky. Pesničky, rozprávky, videá, anglicky. Na jazyky neexistuje talent. Jazyk sa vieš naučiť v každom veku, má to len jedinú podmienku, musí ťamto baviť! Máš obľúbený seriál? Kukaj ho po anglicky. Na slovíčka je super metóda Gold List nepríklad.
@anjelicek26 ďakujem veľmi za správu. Mne je to ľúto, že sa ma stále pýta, toto sa ako povie? A toto? Ako sa povie strom? Ako sa povie auto? Ako sa povie koberec? A čo mu poviem, to stále omiela dookola, zapamätá si to a tvorí si príbeh a používa popri svojej anglickej hatlanine aj tie slovíčka, ktoré sa naučil. Preto som rozmýšľala nad nejakým kurzom, nech sa mu niekto venuje v danom jazyku. Ale opýtam sa v škôlke veru, len neviem či to nemali vtedy až 5-6ročné deti, sa mi marí, nie som si istá
Ďakujem za typy.
A inak 20€/hod je na nás veľa, čo mám super odporúčanie na jazykovku, ale žiaľ, to časovo by sme nedávali, tak v prepočte to vychádza 10€/hod.
Sestra ma syna niekde v Dubravke a maju anglictinu pre deti, co su prihlasene bez ohladu na vek... je to taka mix skupina... inak duolingo appka pouzivaju vsetky moje deti pravidelne, len tam bude potrebovat urcite este asistenciu...
@yoxinka ja anglinu neznášam, len som sa ju bifľovala, ale nikdy som konverzovať nevedela. Čo to rozumiem, aj v telke občas niečo pochopím, málo, skôr z textu, ale povedať neviem ani ň. Takže malému aj poviem nejaké slovíčko čo sa ako povie, alebo si nájdem v slovníku, ale neviem mu povedať normálnu vetu okrem typu “this is a red car” 🤦🏻♀️ Ale toto je mimo môjho príspevku, ďakujem za typ na Machovú a iné, pozriem to.
Ja viem, že je to mimo, len som ťa chcela povzbudiť, že aj ty sa môžeš naučiť jazyk úplne v pohode spôsobom, ako sa učia malé deti, čo chceš pre syna. Machová je inak polyglot, ovláda 7jazykov, všetky sa učila sama, bez kurzov.
@yoxinka ďakujem, ja som to myslela tak, že moje fňukanie ako som jazykovo sprostá, je mimo tému syna 😃 no ja nechápem, ako môže niekto vedieť toľko jazykov. Ja k tomu nemám vzťah, len by som rada malému pomohla, aj keď do školy bude chodiť a bude sa niečo pýtať a toež nás to obmedzuje s výletmi, keďže v zahraničí sa nedohovoríme. Ale fakt som ti vďačná za typ a za povzbudenie 😊
Ale čo si pipi. Dnes stiahneš google translator a ideš, napíšeš, čo chceš povedať, dáš preložiť a v cudzine prečítaš. Poznám človeka, ktorý nevie žiadny jazyk a precestoval celý svet. Môj svokor tiež nevie žiadny jazyk, ale pracovne jazdil po Európe a furt sa nejako “dohovoril”. Nelimituj sa 😉.
bud sa date rodicia v skolke dokopy a oslovte riaditelku. ked uz ste tuto ponuku mali, nemal by byt problem znova zacat. Ono tu spominana native metoda uz u 4rocneho nezijuce v prirodzenom prostredi nebude velmi fungovat. jasne, pri pocuvanin, pożerani sa vela nauci, ale konvezacia je dolezitejsia. Spravna vyslovnost, nebat sa rozpravat. Ja mam deti trojjazycne, z casti vyrastajuce v prirodzenom prostredi. Ono je to uplne ine ak dieta ma ten jazyk v "uchu" a "puse" od narodenia popripade, ked sa clovek prestahuje do krajiny, kde sa tym jazykom hovori. Jasne, nauci sa toho aj takto dost, ale dala by som skor na konverzaciu. Ono je vela appiek ale to vsetko nie je ono. Na konverzaciu potrebujes native speaker aby sa dieta dobre naucilo rozpravat a aj tak ak to chces mat aj neskor na urovni doladovat inde. Skola (len ak bilingualna) to zial neurobi.
Je aj online https://www.cbeebies.com/ rozne videa na ytb
https://www.youtube.com/watch?v=IzEim3aW254https://www.youtube.com/watch?v=xbMF6zBzaKI
Na zaciatok uplne staci, ked bude pozerat rozpravky v anglictine. Ale prosim original, nie nejake, ktpre narozpravali cudzinci. Taka Pepa Pig original. Super britska anglictina a este je to nahovorene velmi zrozumitelne a intonacne spravne.
@yanni ďakujem. Ja mám chlapca, on fičí na Krtko, Pat a Mat😃 labková patrola, hociaké videá s vlakmi, cocomelon videá. Pepa pig ho vôbec neoslovilo.
Nevedela som, ze Pepa pig je len re dievcata. Ale ok. Musis nieco pre neo zaujimave pohladat. Krtko a Pat a Mat ti velmi nepomůžu. Paw Patrol v angline je super, cocomelon su viac pesnicky ale nauci sa aj z toho. Ono je toho vela, len youtube by som obmedzovala. Fakt je najlepsie Netflix alebo amazon prime. Tam je toho habaděj.
ahoj skus online stránku allright.com konverzácie v angličtine pre deti. Sú tam aj rodení Angličania 🙂
Ja si myslim, že to, že tvoj malý používa hatlaninu ako angličtinu nič neznamená, robí to aj moja dcéra a angličtina sa na ňu nenalepila ani o chlp viac, pri cudzojazyčných bratrancoch a sesternici...dokonca nechápe, že keď na švagra rozpráva po slovensky, že jej nerozumie 🤣
@yanni jeho to jednoducho nezaujalo 🤷🏻♀️
@poopsie Veď ja nehovorím, že to, že akože rozpráva anglicky, niečo znamená, ale myslím, že keď sa zaujíma o anglické slovíčka, výrazy, vety, tak ho treba v tom podporiť. A tak hľadám možnosti, keďže má rodičov bez jazykových zručností. Myslím, že som to dosť jasne vysvetlila v príspevkoch, o čo mi ide
Ja ho rada doucim, kludne mi napisete spravu 🙂

Vasa skolka neponuka kurz anglictiny? Za mna v tom veku uplne zbytocne, kupit knizky s albi perom na prve slovicka a prehrat sa s tym, pustat youtube videa a obcas si doma prejst nejake slovicka, lebo u 4 rocneho dietata to ani pri 1-2x v tyzni viac ako o "viam par slovicok na zamachrovanie ako cvicena opicka" nebude... ked chces viac, musite doma, aktivne a stale... inak to nema zmysel a staci, ked dojde do skoly...tam tie slovicka, co sa ucil dva roky na platenych kurzoch bude za dva mesiace tiez vediet... sorry, ze to neni odpoved na otazku :( Kazdy kvalifikovany ucitelk berie za individualne hodiny dost vela penazi...