Malá svadba v Bratislave: ako ju zorganizovať?
Ahojte, s priatelom by sme chceli mat malu svadbu, kde pozveme len par priatelov, resp len tych najblizsich ludi, s ktorymi sa aktivne stretavame. Svadba bude bez rodiny, kedze z mojej strany mame komplikovane vztahy, rodicia ma v detstve bili a z jeho rozvedenych rodicov. Zacinam nad tym intenzivne premyslat, precitala som si tu par diskusii a som takmer rozhodnuta, ze priatelov budeme pozyvat samotnych, resp nebude to automaticky +1, pokial sa vyslovene nepozname a nestretavame. Predpokladam, ze sa tym padom vojdeme tak do 30 ludi. Ak ste niektora organizovali v poslednom case svadbu, je realne vojst sa do 5000 eur? Neviem ake ine vydavky mam ratat okrem jedla. Predpokladam, ze sa bude extra platit aj za prenajom restiky. Alkohol pravdepodobne ani nebude, kedze nepijeme. Mozno pivo? Neviem ako to mam cele ponat. Riesili ste si to sami alebo by bola lepsia agentura? Nechcem s tym mat vela starosti a ani mi tak nezalezi na detailoch. Pripadne viete odporucit nejake pekne miesto v centre? A ak ste mali takuto svadbu, kedy ste to dodatocne oznamili rodicom?
My sme mali 2 roky dozadu 15 ludi v restike a restika nic nechcela za prenajom. Platili sme cca 700 za jedlo a 700 dalsich za pitie aj s alkoholom, na pitie sme nic nepriniesli vlastne, pilo sa vselico co chceli hostia. Este nas aj nechali doniest si vlastne zakusky a a schovat si ich u nich v restike v chladnicke. Na zabavu len reprak. Ziadne detaily kvety vyzdoby sme neriesili, restika nam dala lepsie obrusy a malu kyticku na kazdy stol, nepytali sme to. Podla mna taka mala svadba nepotrebuje agenturu, my sme to zbachali za tyzden popri chodeni do roboty.
Zalezi asi aka restika a kde, to so vies vyratat podla ich menu ako to cca vychadza na vas pocet hosti s polievkou predjedlom hlavnym a zakuskom. Nasu neporadim, uz zavrela :(
@gaia14 Dakujem za odpoved. Cakala som, ze to bude viac, kedze ak by sme chceli celu restiku pre seba, tak by sme podla mna asi platili nejaku sumu extra za to, ze tam v ten vecer uz nebudu mat inych hosti a tym padom by toto muselo byt zohladnene v cene. Neviem, nikdy som nic take neriesila, tak sa neviem odrazit. A pre tak malo ludi ste riesili menu dopredu alebo si vyberali na mieste? Ja by som idealne chcela aby sme mali steaky, len tie nevedia dobre spravit vsade, a zaroven aby to bolo niekde v centre a samozrejme aj pekne.
@gaia14 Dakujem za odpoved. Cakala som, ze to bude viac, kedze ak by sme chceli celu restiku pre seba, tak by sme podla mna asi platili nejaku sumu extra za to, ze tam v ten vecer uz nebudu mat inych hosti a tym padom by toto muselo byt zohladnene v cene. Neviem, nikdy som nic take neriesila, tak sa neviem odrazit. A pre tak malo ludi ste riesili menu dopredu alebo si vyberali na mieste? Ja by som idealne chcela aby sme mali steaky, len tie nevedia dobre spravit vsade, a zaroven aby to bolo niekde v centre a samozrejme aj pekne.
@anonym_autor tak odvtedy isli vdaka konsolidaciam ceny hore, asi byt to dnes bolo viac, ale nie zasadne. My sme ani nebrali celu restiku pre seba, len oddeleny priestor/terasu, kde sme boli len my, bolo nam to jedno. My sme hostom dopredu poslali menu nech si vyberu co presne chcu papat z menu a restika mala vsetko dopredu nahlasene, takze vedeli nacas a naraz pripravit.
Skus hotel Beigli pod Michalskou. Obrad mozete tam v zahrade a oslavu bud v zahrade alebo v sale. Prenajom sa plati ale budete mat cely pristor pre seba. Myslim, ze agenturu Ti netreba, maju svoju event manazerku, ktora Ti poradi. Oslavu mozete ma v style garden party s grilovackou alebo aj formalnejsiu so servirovnym menu. Ked im napises, poslu ti cenovu ponuku

My sme mali 2 roky dozadu 15 ludi v restike a restika nic nechcela za prenajom. Platili sme cca 700 za jedlo a 700 dalsich za pitie aj s alkoholom, na pitie sme nic nepriniesli vlastne, pilo sa vselico co chceli hostia. Este nas aj nechali doniest si vlastne zakusky a a schovat si ich u nich v restike v chladnicke. Na zabavu len reprak. Ziadne detaily kvety vyzdoby sme neriesili, restika nam dala lepsie obrusy a malu kyticku na kazdy stol, nepytali sme to. Podla mna taka mala svadba nepotrebuje agenturu, my sme to zbachali za tyzden popri chodeni do roboty.
Zalezi asi aka restika a kde, to so vies vyratat podla ich menu ako to cca vychadza na vas pocet hosti s polievkou predjedlom hlavnym a zakuskom. Nasu neporadim, uz zavrela :(