icon

Mesto na bývanie - Bratislava alebo Košice

11. dec 2020

caute, sme z malého mesta a kvôli tomu sa chceme presťahovať do väčšieho mesta.. bývame na strednom Sk čiže nám je jedno či Košice alebo Bratislava.. podľa vás aké mesto je najlepšie či už v práci a kvality života vopred dakujem (taktiež doprava v meste )

Strana
z2
nikaluk
11. dec 2020

Ja som z Ke a kedze sa mi pocas 5 rocnika VS (KE) podarilo dostat pracu v BA v oblasti ktorej som chcela (v ke som chldila po pohovoroch ale do Ke berieme 2 do BA 10 🤷‍♀️) som zakotvila v hlavnom meste. Asi by som sa pozerala aj na to v com chcete pracovat a podobne. Mne BA tiez nejako extra neprirastla k srdcu ale neplakala som ani za KE 😂

thoughtfulweirdo
11. dec 2020

Ja by som šla do BA kvôli dostupnosti všetkého. Už to vyššie niekto veľmi pekne rozpísal, z Košíc nemáš nič moc blízko. A teda ja som v BA žila 2 roky a hoci na to mesto všetci nadávajú, mne akosi prirástlo k srdcu, neviem to vôbec vysvetliť, ale sťahovala by som sa tam hneď 😂

bennn
Odpoveď bola odstránená
bambuslienka
11. dec 2020

povedala by som podla preferencii. ja som rodena Bratislavcanka, ale my s manzelom sa napr. tesime, ze ideme odtialto prec. Nie sme nejaki super mestania, nam vyhovuje mensie mesto. Uz odkedy sa pozname radsej chodime na veceru ci prechadzku do Pezinka, Modry ci Trnavy. Je fakt, ze tu v BA mame pracu, ale nevadi nam za nou dochadzat 10-15km. Ja som dochadzala aj 30km a po dialnici v pohode. Takze by som poradila aj tak, ze ak do BA, tak velky prieskum kde si vybrat zit, zivot, byvanie je tu drahe, platy nie su zas nejake uzasne vysoke, zivot je tu rusny. Teda dobre zvazit mestske casti, alebo aj okolite dediny, mesta, podla toho, aky mate styl zivota

jakoma
11. dec 2020

@makova333 nezaujalo ma to mesto,necitila by som sa tam doma.. nic osobne:D BA ma vela pozitivnych parametrov,ale na zivot nie:D

maximilie
11. dec 2020

@makova333 áno, tak ako my z východu si nevieme predstaviť žiť na Ukrajine 😂✌️... Pre mňa sú už také Michalovce pánu Bohu za chrbtom
..no pre vás z Bratislavy sme to my pánu Bohu za chrbtom ;D
Ale ľudia žijú vsade .... Aj km od nejakého mesta

sintra
13. dec 2020

Ja tiez odpoviem, ako clovek co ma skusenost so zivotom v oboch. V KE som sa narodila a zila s mensimi prestavkami 35 rokov. V BA som studovala VS a zijem tu posledne 4 roky kvoli partnerovi. Do KE sa uz zrejme nevratim. Z hladiska pracovnych moznosti aj kulturnych je na tom BA urcite lepsie. Tiez mi vyhovuje blizkost AT a CR. Kosice maju podla mna krajsie centrum, ka sama som tam byvala v Starom meste, takze to bolo super, za 5 minut na Hlavnej. Ale musim povedat, ze aj BA sa mi uz paci viac, nez pred 20 rokmi, kedy som tu studovala. Vela veci sa tu zmenilo k lepsiemu. Najvacsou nevyhodou BA su podla mna ceny nehnutelnosti.

janamoto78
8. apr 2021

@dkethe lyziarske stredisko najblizsie od BA je cca do 2 hod.pohodlne po dialnici a svahy a sluzby neporovnatelne s Tatrami.

lenqinqa
18. jún 2021

Ahojte, už asi od 8mych rokov bývam v Košiciach. Vyskúšala som si aj nejaký ten čas mimo Slovenska, vrátane Prahy. Podľa mňa má Bratislava viacej možností, no čo sa týka estetického hľadiska je viacej chaotická. Mne osobne, by asi v Bratislave vadil pocit, že nie som domáca. Neviem ako to je pre ľudí zo stredného Slovenska..... Ale na východe je stred celkovo vítaný.

kosiceapartments
Odpoveď bola odstránená
alenkakaka
26. apr 2025

KE urcite nie...mozem porovnávat...v Kosociach je velmi malo pracovnych prolezitosti...normalna praca administrativa bez znamosti nejde...sama fabrika predajna kde su prilezitosti neskutocne mala mzda a zoderies sa...aj ukrajinci zhorsili trh prace a mozno aj tie ceny bytov...to uz neviem ci by mali take vysoke sumy tak ck tak ale priemer plat cisty pre zenu 800 pro troche stadstia 900 v cistom v predajni a kadejakych faureciach aj menej...robila som tak viem aj to...podnajmy na tieto platy pre jednu zenu vysoke 1izbak ide k 550 eur 2izbak mensi 650 a to este su ine naklady cloveka v ke 25 mesacnik, pripadne ak potrebujete auto, pausal internet strava...nevyjdete z platu v KE. Za tie roky co som v KE som robila kde co mam aj titul ale nad 900 cisteho som sa nevysvihla nijak...je to tu o hubu ak pride PN alebo ina komplikacia vydaj ste v prdeli...dane za byty a odpady idu toez hore cim sa zvysuju zas najmy ale platy hore idu len minimalne...a ceny zas taky rozdiel s Blavou vele niesu...urcite minimalne Blava alebo ak vam nevadi ze pojdete sama tak ist do zahranicia minimalne budete mat lepsi jazyk nieco odlozote na zaciatok napriklad v takej Blave...Kosice ako ini tu pisali...kulturny zivot nic moc, odlety z Kosic nic moc, kde sa nieco deje vzdy je to blizsie k Blave ako ku Kosiciam...tu je stale viav ukrajincov, romov a inych entit...ovela viac je to citelne tu ako v Blave aspon ked ide o romov typu maslickovo...a hlavne ta praca...momentalne naozaj naozaj je jej malo a v praci s vami zametaju lebo sak nezamestnanost miesto vas pride iny a je to aj pravda...Kosice nie ak mozem poradot uprimne

Strana
z2