Miesto na dom pri Bratislave
Ahojte, chcela by som poradit, ktore mestecka a dediny pri Bratislave odporucate na byvanie.
Moje kriteria: dostupnost do BA vlakom a/alebo autobusom. V meste/dedine by mala byt skolka, skola aspon do 4. rocnika, potraviny, posta, lekaren, restauracia.
Paci sa mi okolie Malych Karpat kvoli moznosti ist do lesta. Pripadne nieco, kde je aspon cyklotrasa.
Dakujem pekne.
Ak mas rozpočet tak Jarovce, Rusovce, Čunovo
Autobus do centra každých 10min a za 25 min si pod mostom SNP
Všade potraviny, lekáreň, v Rusovciach lekár /tusim detsky teraz nie je ale snad v budúcnosti bude/
Škôlka a škola všade, aj ked býva plnka ale mne vzdy zobrali deti v akurat najmladšie az o rok lebo je augustová
Akurat mozno vyšší rozpočet budes potrebovat
@dyala1067 dakujem. Popozeram aj tento smer. Povodne ma odradzalo od tohto smeru, ze je za Dunajom a vacsina dolezitych veci je prave na tej opacnej stane a dochadzanie cez mosty je hrozne. Nevies, ako je to tam so skolami a skolkami? Nemam pocit, ze vystavba je tam az taka masivna ako smer Hviezdoslavov ci Bernolakovo. Tak mozno tam je to lepsie.
@bejkovnicka ano, citala som na FB stranke, ze to tam je zufale. Dokonca tam niekto pisal ze do vasej skoly vzali deti od nas a nevzali vase (sukromna cirkevna skola takze si to mozu dovolit 🙁)
Ono co sa tyka skolok a skol tak to co plati teraz o rok o dva uz nemusi, tj.situacia sa moze uplne zmenit. Vidim to v okolitych dedinach a v nasej.
@tykat áno áno, brali aj deti z Bratislavy a dedín naokolo. Choré úplne. Ale tak vieme si predstaviť o čo tam zrejme išlo.
@tykat ano, to mas pravdu. Ja mam pocit, ze teraz sa hlavne tam stavia, kde ty byvas. Ale kludne moze prist obrovsky developersky projekt trebars do Rusoviec a vsetko sa zmeni.

@bafka Tak bývať na dedine v bytovke je fakt o ničom. Veď preto bývam na dedine, aby som mala záhradu, kľud, pohodu. Ak bytovka, tak v meste.
Pred 5 rokmi jej nezobrali deti do školy? Vtedy začal chodiť do školy môj syn a žiaden problém nebol, nepočula som o tom, že by niekoho neprijali do školy kvôli nedostatku miesta. Otvárali sa 3 prvé triedy a v tej tretej bolo málo detí.