icon

Morfologický ultrazvuk v Bratislave

ingrida1127
21. aug 2021

Dobrý deň,vedeli by ste mi prosím poradiť dobrého odborníka na takéto vyšetrenie?
Mám pozitívny screening podozrenie na DS (1:30)
Počula som veľmi dobre recenzie na Dr.Grochal v Martine len je to dosť ďaleko a hlavne nechcem dlho čakať na termín,vedeli by ste mi poradiť?
Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
lienka.7
21. aug 2021

@ingrida1127 aj ja som cca. 3 tt dozadu bola u Ditteho u Kocha. Volala som v pondelok, na stredu doobeda som mala termin. S vymennym listkom to stalo 19€ tusim.
Tiez som potrebovala morfo surne, Slezak mal vsetko obsadene, Holan 0 bodov, Cunderlik neviem. Tam som nechala odkaz na zaznamniku co by som potrebovala a ze velmi pekne prosim o termin... poobede mi volala sestricka, ze si nasla odkaz, ale to uz som mala termin k Dittemu, tak som jej podakovala... ale baby tu pisali, ze sa k nemu da dostat.

lienka.7
21. aug 2021

@ingrida1127 a tiez si daj urobit trisomy testy, gynekolog ti vezme krv a vypise ziadanku, cez net to ty nasledne uhradis. Ja som bola na odbere v pondelok, vo stvrtok som mala vysledky..
Drzim ti palce 🍀🍀🍀

martinapodhorcova
21. aug 2021

@ingrida1127 Asi sa netreba az tak velmi bat - ja som mala pozitivny screening s vysledkom 1:19 a sama geneticka ked to videla povedala ze by tie tabulky mali uz prerobit, ze su zastarale a ze mi to takto vyslo iba kvoli veku, lebo vsetky ostatne hodnoty su uplne v poriadku 🤷‍♀️
Malinka je uplne zdrava 😊
Uplne zbytocne tieto testy stresuju mamicky 🤨
Vela stastia prajem!

ingrida1127
autor
21. aug 2021

@lienka.7 je tiež odborník na takéto vyšetrenia? Koľko ta to vislo ak sa smiem spýtať?

ingrida1127
autor
21. aug 2021

@martinapodhorcova ďakujem veľmi pekne za podporu 😪taketo spravy sa mi veľmi dobre čítajú a dávajú mi nádej pomali neviem s kým sa o tom porozprávať priateľ je na to asi ešte horšie ako ja
Veľmi dúfam a verím že je moje bábätko zdravé 😪veľmi mi prerirastlo k srdcu .

martinapodhorcova
21. aug 2021

@ingrida1127 Nebojte sa, urcite to bude v poriadku ✊ 🙏
Ja som toto zazila s oboma mojimi dcerkami - pozitivny screening (prva 1:24 a druha 1:19) a obe su uplne zdrave. Ale je pravda, ze aj na amniocenteze som bola v oboch pripadoch a aj na morfo USG - to uz clovek asi chce vyuzit vsetky moznosti na preverenie, ked do neho nejaky test zaseje pochybnosti 🙂
Moc drzim prsty ✊✊

ingrida1127
autor
21. aug 2021

@martinapodhorcova
@martinapodhorcova veľmi pekne ti ďakujem

lienka.7
21. aug 2021

@ingrida1127 ja si myslim ze ano. Mozno nie az taky popularny ako ostatni tu spominami😁
Koch je aj porodnica, cize myslim ze je to ok.
S vymennym listkom to bolo tusim 19€, bez tusim 39€ (mrkni si ich stranku). Ked sa budes objednavat, sestricka ti to povie presne. Ja som tam cakala asi 30 minut, aj sa mi potom ospravedlnoval, len predo mnou tam bola baba, ktorej zistil nejaky defekt srdiecka, ze to konzultoval hned aj s kardio a posielal ju rovno tam...
Lezis tam a hore nad hlavou mas LCD, kde vsetko vidis.. mne ako ma vysetroval, vsetko komentoval, srdiecko, cievy, komory, ruky, nohy, prsteky, hlavicku, mozog, pupocnik... aj to ze pipika teda nevidi 😁 vravim ze to je ok, bude to dievcatko 🤣🤣🤣 a je to bez sprievodu.
Moc ti drzim palce 👍🍀

lienka.7
21. aug 2021

@ingrida1127 a osobne si myslim, ze pokial nic nenajde, mala by si sa upokojit.
V kopec diskusiach tu baby pisu, ze mali pozit.testy ale morfo ok.
A deticky su zdrave !

ewelinka21
21. aug 2021

@ingrida1127 ahoj mne ho dali za cca 3 tyzdne

evinamalina39
21. aug 2021

@ingrida1127 Ano, v Bratislave v Gin-five. Bola som u neho na morfologickom utz. Ale u svojej doktorky som si dala urobit aj Trisomy. Chcela aby som isla na amnio, ale ja som teda radsej isla na Trisomy. Ferianec sa nad tym trochu "rozculil" na doktorku, ze ked som mala 1.aj 2. screening ok, tak amnio netreba a aj Trisomy su pre neho zbytocne peniaze, nie je to vraj take dokonale, ako to prezentuju a mamicky su potom " falosne" spokojne. Ja by som na vasom mieste sla najskor na ten morfo a poradila by som sa s nim, ake dalsie vysetrenia su pre vas vhodne.

ingrida1127
autor
21. aug 2021

@evinamalina39 áno tiež chcem ísť na ten ultrazvuk ak mi povie že je všetko ok bude to pre mňa to najdôležitejšie

buducamama
21. aug 2021

@ingrida1127 mne vysiel screening 1:80 na Downa kvoli veku, odporucena amnio, natahovala som to do morfo vysetrenia, tiez som si nahovarala zazraky. Bola som u Ditteho, vsetko videl v poriadku, meral aj stehennu kost, babo nevykazovalo znaky DS, ale na 100% sa to vylucit neda cez sono. Ze ak chcem amnio tak co najskor. Nakoniec som sla na geneticku komzultaciu do Medirexu a potom na amnio, nech mam istotu. Velmi som sa bala o babo, aby sa mu nieco nestalo, ale zakladne vysledky som mala do 2 dni a obrovsky kamen zo srdca mi vtedy padol. To sa neda ani popisat.

buducamama
21. aug 2021

@evinamalina39 ano, trisomy nemaju este take prepracovane, nema clovek 100% istotu

ingrida1127
autor
23. aug 2021

@bluemoon24
@lienka.7
@buducamama
@evinamalina39
@martinapodhorcova
Dobrý deň ,tak už mám výsledky v rukach,pán primar ma ale ukludnil sam povedal že tieto výsledky bývajú často krát falošné pozitívne a poslal ma genetikovi na konzultáciu tak budúci utorok idem.
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za podopru veľmi ste mi ozaj pomohli po psichyckej stránke.

ingrida1127
autor
24. sep 2021

Ahojte ,tak ja sa hlásim po dnešnom ultrazvuku u dr.Cunderlika,všetko je v úplnom poriadku nenašiel a nevidel nič čo by to mu nasvedcovalo 🙏🙏🙏❤️

buducamama
24. sep 2021

@ingrida1127 takze na amnio ste neboli?

ingrida1127
autor
24. sep 2021

@buducamama nie to som odmietla

vlasa
30. sep 2021

@bluemoon24 Dr.Ferianec je spicka,verte mi👍

mandarinkad
6. okt 2021

Dobrý deň, Prosím viete mi niektora povedať či morfologicky screening je povinný? Poslala ma naň gynekologicka teraz ešte do 22tt kvôli veku, lebo mám 40. Pritom mám triple test neg.

bluemoon24
6. okt 2021

@mandarinkad jestli je povinný to nevím, myslím, že ne, ale běžně se dělá do 22tt (max 22+2tt myslím). Mě gynekolog poslal, i když mám 24let a negativní tripple i trisomy 🙂

mandarinkad
6. okt 2021

@bluemoon24 Ďakujem za odpoveď, mne len ide o to že vraj je to dobrovoľne a stojí to dosť peňazí v poprade okolo 60 eur a navyše podľa mňa to nie je rozhodujúca informácia pre matku. Keď na to posielajú dr potom by to mohol niekto preplatiť keď ja o to záujem nemám.

katemiss90
4. mar 2023

Ahojte, ak plánujete ísť na morofologický ultrazvuk, odporúčam vám kliniku Gynaex na Záhradníckej ulici, kam chodím už niekoľko rokov.

Bola som tam prednedávnom s mojím 2. tehotenstvom a okrem morfologie u gynekológa som absolvovala aj kontrolu srdiečka kardiológom a viem, že je všetko v absolútnom poriadku ❤ 🙏.

To vyšetrenie srdiečka počas tehotnosti sa volá fetálná echokardiografia (tak som sa dočítala na internete). Robí ho u nich prednosta z detského kardiocentra na Kramároch, takže špičkový detský kardiológ. Za obe vyšetrenia som platila 100 EUR a ako čítam tu na fóre, inde v BA sa toľko platí len za bežnú morfológiu. Vrelo odporúčam 👍!

Strana
z2